Apple TV 5.2.1 software-update

15 reacties

Naast iOS 6.1.3 heeft Apple gisteren ook een update voor de Apple TV vrijgegeven. Versie 5.2.1 bevat een aantal bugfixes en een nieuwe interface voor streamingdienst Hulu. Laatstgenoemde is alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten en Japan.

De bugfixes betreffen oplossingen voor drie beveiligingsgaten. Het zou voor hackers mogelijk zijn om kwaadaardige code als lokale gebruiker uit te voeren. Opmerkelijk detail is, dat Apple in het overzicht van de bugfixes op haar website hackersgroep evad3rs credit voor het melden van de bugs. Evad3rs is ook verantwoordelijk voor de evasi0n-jailbreak die sinds iOS 6.1.3 gepatcht is.

De update is beschikbaar voor de tweede en derde generatie Apple TV en kan geïnstalleerd worden via Instellingen -> Algemeen -> Update Software.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Chapeau dat Apple de hackers van evad3rs credit geeft. Siert ze!
  Vraag me wel af wanneer ze die graflelijke interface van de Apple TV aanpassen. Een vriend van me heeft er een, en daarnaast een Raspberry Pi met XBMC erop. Als je ze naast elkaar ziet dan mag Apple zich echt de ogen uit de kop schamen, wat toch wel uitzonderlijk is. OS X, iOS en hun apparaten in het algemeen zijn altijd wel stylish, maar die interface van Apple TV.. godnondeju

 • Profielfoto
  Saaihead

  Misschien is dit juist wel een reden dat er nog steeds geen jailbreak is voor de Apple TV? Evad3rs heeft misschien een deal met Apple dat ze de Apple TV niet zullen jailbreaken en de vurnabilities voor Apple TV direct doorspelen naar Apple.

 • Profielfoto
  HenkJ

  Zou Apple deze credits niet cynisch bedoeld hebben? Zomaar een idee…;-)

 • Profielfoto
  Stalen Worm

  kan er nu ook een AZERTY klavier gebruikt worden?

 • Profielfoto
  azertyuiop

  Het is versie 5.2.1 niet 5.1.2

 • Profielfoto
  Seleucus

  Heeft iemand een Apple Tv?

  Ik zit er toch aan te denken om er eentje te halen, zodat ik mijn iTunes film makkelijk kan kijken op mijn TV.

  Zijn jullie er tevreden over? Of is het eigenlijk niks? Graag jullie persoonlijke mening:)

 • Profielfoto
  bestbier

  @Twentyeyes. Wat een nonsens sla je hier weer uit zeg! Wat is er mis met de interface? Heb je wel eens naar de interfaces van andere zgn. mediaplayers gekeken? Daar zitten pas spuuglelijke en onhandige tussen!

  En wat die XBMC betreft: is typisch Microsoft en zit ook veel te omslachtig in elkaar met bijvoorbeeld het “adden” van programma’s, video’s en bronnen. (die acties zijn trouwens ook spuuglelijk!)

  Je kan er niet van uitgaan dat iedere beginnende en gemiddelde user van de Apple TV zich door al die instellingen en add-ons heen gaat worstelen. En daar is ie dan! Het universele karakter van de interface, waar iedereen mee overweg kan.:-)

 • Profielfoto
  Saaihead

  @bestbier
  XBMC is niet echt Microsoft, het is een open source oplossing gemaakt door de XBMC Foundation. Ik ben het verder wel met je eens dat XBMC verschrikkelijk onhandig werkt en niet echt mooi is om te zien, maar @Twentyeyes heeft wel een punt dat de Apple TV ook niet echt de meest handige interface heeft. Zelf ben ik wel gecharmeerd door Plex. Ziet er okee uit en ondersteund tenminste zo’n beetje alle formaten, maarja, zonder jailbreak hebben we daar niks aan op een Apple TV.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik had een Apple TV, ik vond het werkelijk een superding. En ook nog eens heel goedkoop. Meteen doen dus! Je kunt ‘m ook jailbreaken, en dan zet je er XMBC op of zo, dat geeft veel meer mogelijkheden. Want:

  NADELEN:
  – je kan de audio niet apart draadloos naar een ander device sturen, bijv naar je Airport Express.
  – mirror video werkt alleen met nieuwe devices en nieuwe OS’en, dus bijv NIET op iPhone 4, iPad 1 en 2. Of tegenwoordig wel met IOS 6 erop?
  – Films huren in Nederland is een beetje suf: heel weinig is ondertiteld, de subtitels zijn te klein en niet aanpasbaar. Of is dat inmiddels verbeterd?
  – Films vanuit VLC op je Mac afspelen op je TV kon niet, of kan dat inmiddels wel?
  Moet dus vanuit Quicktime, groot nadeel want dat werkt niet altijd cq daar heb je niet alle opties, zoals ondertitel-vertraging.

 • Profielfoto
  Saaihead

  @aartjan
  Ik kan gewoon streamen vanuit VLC naar mijn Apple TV. Alleen is het niet met een handig knopje, zoals in de meeste Apple apps, maar moet je in een menu een optie selekteren. Met Air Video Server kan je trouwens ook films, met duidelijke subtitles, via Airplay naar je Apple TV streamen.

 • Profielfoto
  jakeh

  @Seleucus

  Ik heb er een, hij is niet duur. Dat is voordeel. Nadeel ; het is bagger.

  1. Streamen (mirror) werkt alleen met hele nieuwe laptops en apparaten. Een 2009 Alubook dus niet.
  2. Ondertiteling is enorm gedoe. Niet het gemak van een srt tje..Handbrake, wachten… enz : niet fijn.
  3. Geluid streamen is ook drama

  Per saldo, als je Scandinavische series hebt met ingebakken subs dan werkt het goed via iTunes. Maar dan wél met handbrake omzetten naar MP4.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Voor alle duidelijkheid: Apple TV2 is te jailbreaken, de 3 (nog) niet!

  Ik heb me net de 3 gekocht icm http://beamer-app.com … handig:-)

  M’n Apple TV2 gaat waarschijnlijk de deur uit, jailbreaken heeft voor mij persoonlijk niet veel nut op de Apple TV.

 • Profielfoto
  williamdekker

  Je kunt zeggen van de interface wat je wilt maar de meerderheid van de mensen snapt meteen hoe het werkt en zit niet te wachten op een ingewikkeld ogende interface van XBMC…
  Wat veel mensen vaak op dit “forum” vergeten is dat er ook gebruikers zijn buiten ons Apple/tech geeks die het allemaal geen bal intreseerd en gewoon wil dat het werkt, EN OOK ALTIJD!

 • Profielfoto
  bestbier

  @Seleucus Ik ben in het bezit van een Apple TV 1 & 2, en het zijn fantastische apparaten!

  Trek je niets aan van de kritiek van @jakeh. Hij wil er dingen mee doen die Apple niet wil hebben, dus moet ie ook niet klagen. Had ie zich eerst meer moeten verdiepen in wat de ATV wél en niet kan. Niet achteraf gaan klagen. Maar als ie het tóch niks vindt, kun jij ‘m misschien van ‘m overnemen?;-)

  Probeer eens Smart-TV op een Samsung televisie. Da’s pas écht om te huilen!!!

 • Profielfoto
  CloseMe

  @Seleucus

  Laat ze maar neuzelen. Ik heb een Apple TV 3, die kosten soms maar € 99,00. Bij Dixons kopen is ook een goed plan, extra airmiles en 2 jaar extra product-garantie voor nop.

  Updaten naar nieuwe firmware altijd eerst de utp kabel eruit en via wifi. Gaat echt vele malen sneller. (half uurtje t.o.v. drie uur)

  Ik heb een YouTube kanaal met eigen 1080p filmpjes, en via dat kanaal heb ik Abonnementen en Favorieten. Op de Apple TV heb je YouTube en je logt in met je gegevens. En ziedaar al je Abonnementen in HD op je tv. Geluid spdif via 5.1 setje klinkt bij Apple films in 5.1 en soms op YouTube heel puik.

  Ook heb ik op de Apple TV wat Podcast abonnementen in HD, erg leuk als er eens helemaal niets op tv is. (hardwareinfo.tv en macmost.now etc.) Dat gelul over die te kleine ondertiteling bij Films via Apple TV is juist door Apple verholpen 2 of 3 updates geleden. Daar was ik in eerste instantie ook door afgeknapt.

  Ik download wel eens filmpes in mp4 via TouYube en die zet ik in mijn iTunes Bibliotheek, die je dan -mits je je pc aan laat staan- op je HD tv kunt bekijken. En via Airplay een spelletje spelen met mijn iPod Touch 5th gen op de HD tv.

  Kortom, ik vergeet vast wat, maar ik vind het een puik apparaatje.
  Je hebt in ieder geval een ruimer aanbod in Films dan met een Ziggo HD ontvanger/recorder (mits je niet het duurste pakket hebt).