Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 maart 2013

Apple scherpt technische eisen apps aan

Eigenlijk zou het een jaar geleden al uitgefaseerd worden, maar Apple gedoogde het gebruik van het zogenaamde ‘Unique Device Identifier (UDID) nog. Vanaf 1 mei 2013 is het echter definitief verboden om het UDID in apps te gebruiken, dit laat Apple weten in een bericht op zijn ontwikkelaars-website.

Het verbod op UDID-gebruik is niet de enige aangescherpte eis. Vanaf 1 mei zullen alle nieuwe apps en updates die niet geschikt zijn voor het grotere scherm van de iPhone 5 ook afgewezen worden. Daarnaast moeten apps ook verplicht Retina-proof zijn.

Ontwikkelaars gebruikten het UDID vaak om advertenties in apps te monitoren en personaliseren. Dit kan na 1 mei nog steeds, dan dient echter de ‘Advertising Identifier’ gebruikt worden die sinds iOS 6 beschikbaar is.

Voor gebruikers is dit goed nieuws. In plaats van verplicht gevolgd te worden via het UDID, kan reclametracking nu beperkt worden. Via het menu Algemeen > Info > Reclame kan de beperking ingeschakeld worden. Ook is het mogelijk om via dit menu de Advertising Identifier van het apparaat opnieuw in te stellen, dit is handig bij bijvoorbeeld verkoop van een toestel.

iOS 5 heeft geen ingebouwde Advertising Identifier. Apps die sterk afhankelijk zijn van advertenties als verdienmodel zullen daarom waarschijnlijk iOS 6 als systeemeis doorvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple scherpt technische eisen apps aan
Sluiten