Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 maart 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple-museum verhuist naar museumdorp

Naast de klompenmakerij, het grutterswinkeltje en de glasblazerij, huisvest het Drentse museumdorp Orvelte binnenkort ook het Nederlandse Apple-museum. Vorige maand moest het museum nog voor de officiële opening hals over kop haar bovenverdieping in het Friese Ureterp verlaten.

Het museum laat vandaag weten een nieuwe locatie gevonden te hebben. Een zorgboerderij in het museumdorp stelt een expositieruimte van 130 m2 beschikbaar. Orvelte ligt op 20 kilometer afstand van Emmen en telt ongeveer 230 inwoners. Er zijn straks hoogstwaarschijnlijk meer Macs dan inwoners in het dorp.

Orvelte heeft de naam ‘museumdorp’ te danken aan de vele toeristische bezienswaardigheden. In het dorp is, soms tegen betaling, te zien hoe men in vroegere tijden leefde en werkte.

Momenteel wordt de gehele collectie overgebracht naar de nieuwe locatie. Het museum verwacht dat de officiële opening nog even zal duren. Men hoopt na pasen zo snel mogelijk de deuren te kunnen openen.

Het museum beschikt over een mooie collectie Apple-klassiekers. Niet alleen hardware, maar ook software en documentatie worden tentoongesteld. Alle machines die er staan werken ook echt. Al dit moois is binnenkort te aanschouwen aan de Flintenweg 2 in het idyllische Orvelte.

De Mac-klassiekers zijn binnenkort in de meerderheid in Orvelte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-museum verhuist naar museumdorp
Sluiten