Apple koopt ‘indoor GPS’-startup

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

Apple’s kaartendienst lijkt inmiddels steeds beter de weg te kunnen vinden op iPhones en iPads. Apple zegt nog altijd hard te werken aan het verbeteren van de huidige kaarten-app maar blijkt in de achtergrond al grote plannen voor de toekomst te hebben. Uit een recente aankoop van een Amerikaanse startup valt op te maken dat je iPhone of iPad je zometeen ook binnenshuis de weg kan wijzen.

De Wall Street Journal meldt dat Apple onlangs het bedrijfje WiFiSLAM heeft gekocht. Deze startup heeft een techniek ontwikkeld waarmee nauwkeurige locatiebepaling via WiFi-signalen mogelijk is. Door de signaalafstand tot verschillende WiFi-routers te peilen kan een ontvanger (bijvoorbeeld een iPhone) tot 2,5 meter nauwkeurig zijn locatie bepalen.

De WSJ baseert zich op een anonieme bron die bij de overname betrokken zou zijn. Volgens de krant heeft Apple 20 miljoen dollar betaald voor WiFiSLAM. Het bedrijf bevestigt in een reactie wel vaker kleine bedrijven over te nemen maar wil verder niet reageren op dit specifieke geval.

Apple maakt al langer gebruik van locatiebepaling via WiFi. Daarvoor wordt tot nu toe de dienstĀ SkyhookĀ gebruikt. Deze dienst is echter minder nauwkeurig en is voornamelijk bedoeld voor locatiebepaling op straat. Met de aankoop van WiFiSLAM zou Apple een alternatief kunnen bouwen voor Google’s Indoor Maps. Dit zijn kaarten van gebouwen waar gebruikers doorheen kunnen navigeren.

VolgensĀ TUAWĀ kan nog lang duren voordat duidelijk wordt wat Apple van plan is met de nieuwe aankoop. Zo nam het bedrijf 18 maanden de tijd om Siri in iOS in te bouwen na aankoop van de dienst in april 2010.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Cderaedemaeker

  Interessant

 • Profielfoto
  hermen

  Beste OMT redactie,
  Het valt me de laatste maanden steeds op opnieuw op dat nu.nl sneller is met Apple nieuws. Jammer. Ik ken inmiddels steeds meer mensen die het Apple nieuws niet meer via OMT maar gewoon via nu.nl volgen.

 • Profielfoto
  Loek1991

  Wif-islam?

 • Profielfoto
  Le Big Mac

  Altijd handig als je niet meer weet of je nu in de kelder bent of op zolder.

 • Profielfoto
  essiw

  @hermen, nu.nl is nou eenmaal enorm snel, maar nu.nl is vaak erg onbetrouwbaar.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zal vast een kaart van mijn huis maken. Handig als ik de weg niet meer weet….!:):)

 • Profielfoto
  jonahke

  Kan wel handig zijn voor Find My iPhone

 • Profielfoto
  ART-hur

  en Find my friends

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Oh dear; dus binnenkort komt Google HouseView op de markt? En komen er dus cameramensen langs elk huis?

 • Profielfoto
  jackybe67

  @herman. Snap niet goed hoe je Nu een nieuwssite kunt noemen. Heel veel slecht geschreven artikelen met een te hoog roddel gehalte. En er heel hard op gericht om zo veel mogelijk Apple en Android fans tegen mekaar op te zetten.

 • Profielfoto
  interFACE

  @de azijn pissers:
  Als je later bent met het melden van nieuws, dan ben je slecht? OMT heeft vrijwilligers, NU een 24/7 redactie.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Dit zit al 1 of 2 jaar in Google Maps op Android. Ik weet niet of het al in de iOS-versie zit, maar ik denk het niet. Het kan best handig zijn voor grote winkelcentra of in grote beurscomplexen en tijdens evenementen. Dat is ook waarvoor het op Android gebruikt wordt afaik. Als Apple ook met indoor maps komt neem ik aan dat men hier op OMT ook uit de doeken doet op wat voor manieren Apple kopieert?;-)