‘OS X 10.8.3 lost iMessage-problemen op’

Door: Raymon Mens - 24 reacties

Iedereen die iMessage op zowel een iDevice als Mac gebruikt kan beamen dat het synchroniseren van berichten tussen deze twee systemen problematisch is. Berichten komen regelmatig in averechtse volgorde binnen, de enige remedie is de berichten-app op OS X sluiten en opnieuw starten.

OMT-lezer Edwin ergerde zich aan deze bug en diende vorig jaar een bugreport bij Apple in. Vandaag kreeg hij terugkoppeling op zijn bugreport dat hij met onze redactie deelde. “We believe this issue has been addressed in OS X Mountain Lion 10.8.3”, was de reactie van Apple.

Als we nader in de gedetailleerde omschrijving van update 10.8.3 voor OS X Mountain Lion duiken, zien we inderdaad dat er melding gemaakt wordt van een oplossing voor dit probleem.

A fix for an issue in Messages that may cause messages to appear out of order after waking from sleep

Een korte test die de redactie uitvoerde wijst uit dat het synchroniseren van berichten inderdaad beter, maar nog niet foutloos gaat. Graag horen wij ervaringen van OMT-bezoekers. Werkt de iMessage-synchronisatie bij jou merkbaar beter na de 10.8.3 update?

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Rogierdk

  Nope, geen verandering bij mij…

 • Profielfoto
  koenvisser

  Hmm raar, nooit last van gehad.

 • Profielfoto
  Kanye

  Ik had er nooit last van, maar juist na het updaten krijg ik alleen nog maar berichten binnen op mijn iDevices.

 • Profielfoto
  karelschapie

  Nee. Is het niet. Als je iMessage even niet gebruikt wordt het eerste bericht nooit direct verzonden, maar krijg je na 30 seconden een uitroepteken te zien dat het mislukt is. Daarna kun je eindelijk berichten sturen. Maar de ontvanger, die ook iMessage op de Mac heeft, heeft het zelfde probleem met ontvangen. Je moet eerst zelf een bericht sturen, dit mislukt na 30 seconden en ineens krijg je berichten binnen!

  Dan heb ik het nog niet over dat iMessage zichzelf CONSTANT overhoop haalt waardoor er geen zak meer van de volgorde van berichten klopt. Beide bugs zitten al vanaf de beta van iMessage erin en moeten nu eens gauw opgelost worden.

 • Profielfoto
  iPredict

  Waarkun je bug reports indienen?

 • Profielfoto
  knekkie

  Zo af en toe heb ik het gevoel dat ze aan het prutsen zijn.

 • Profielfoto
  Romanovanwetten

  Werkt opzich prima bij mij! Maar ik had vanochtend weer -1 iMessage op mn MacBook:p dus dat faalde best wel weer… iMessage optimaliseren en het is echt een Whatsapp killer:)

 • Profielfoto
  Beakerflo

  Het zal nooit een whatsapp killer worden als enkel Apple-mensen het gebruiken.

 • Profielfoto
  LeonDekkers

  Ze komen nog steeds niet altijd in de juiste volgorde na opstarten of stand bye. Ook heb ik ook last van het feit dat de eerste berichten vanaf de MacBook vaak een uitroepteken geven.
  Toch gebruik ik het veel en steeds vaker. Het heeft als voordeel boven bijvoorbeeld Whatsapp dat ik het op al mijn apparaten kan gebruiken en dat het perfect in OS X zit verweven.

  Overigens merk ik dat ook photostream soms gewoon een bepaalde foto niet synct. Er is nog wel wat werk aan de winkel voor Apple.

 • Profielfoto
  MacRolly

  ik kan nog steeds niet inloggen in imessage en facetime op mijn iMac 27″. Echt van alles geprobeerd (denk ik) van wat ik op het net kon vinden, maar niets.
  dus het probleem dat ik niet kan synchroniseren zou een al een fijne luxe voor me zijn:-)

  op iPad 2, iPad 4, iPhone 4s, MacBook pro 15″ werkt alles perfect, maar imac niet…

  zo, ik zou zeggen kom maar op met die fatsoenlijk update!

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik vind sowieso veel Mountain Lion dingen buggy: imessage, photostream, ical alerts die je niet uit kan zetten, zoeken op gedeeltelijke woorden kan niet (kon al nooit). Opstarten duurt veel langer, sleep gaat trager. En verder heb ik niks aan Mountain Lion behalve Airplay.

  Kortom, voor mij reden om op mijn andere computers NIET over te gaan naar Mountain Lion.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Tjonge zeg, er loopt nogal wat mis bij jullie.

  Hier zo goed als geen problemen met iMessage. Er gaat af en toe wel eens iets mis, zoals een berichtje dat opeens later aankomt op mijn iPhone, maar verder gaat het allemaal prima.
  Opstarten gaat hier nagenoeg even snel als bij 10.6, sleep gaat ook even snel en opzoeken op gedeeltelijke woorden? Bedoel je met spotlight? Gaat hier gewoon hoor.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Nog steeds net zo ruk als het syncen tussen de Notes app.

 • Profielfoto
  Richarddus

  Nog steeds dramatisch.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Goed maar niet perfect!;)

 • Profielfoto
  jamba

  Prachtig ik krijg die update op geen enkele wijze binnen. Ik moet misschien gewoon nog een keer € 2000,- aan Apple betalen zodat het wel een keer werkt.
  Wat een shit zooi

 • Profielfoto
  INCTRL

  Prachtig ik krijg die update op geen enkele wijze binnen. Ik moet misschien gewoon nog een keer € 2000,- aan Apple betalen zodat het wel een keer werkt.
  Wat een shit zooi

  2000 maar? Doe niet zo gierig en doneer 6000 dan komen ze die update op een usb stick persoonlijk bij je afleveren aan de deur.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wat zijn we weer lekker positief hier…

  Bij mij werkt het in ieder geval prima. Misschien gewoon even wat dingen proberen voordat je meteen in de zeikmode schiet?

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Ik merk geen enkel verschil. Het is nog steeds een zooitje.

 • Profielfoto
  iBasS93

  Ik had een maand voor de update dat mijn iMessage op de Mac helemaal niet meer synchroniseerde, als ik een bericht verstuurde vanaf mijn telefoon naar iemand was het maar de vraag waar hij binnen kwam! Vaak kwamen ze binnen op mijn iPad die er random voor koos of hij ze met mijn iPhone of Mac synchroniseerde.
  Nu na de update van afgelopen week, doet hij het bijna perfect, de volgorde klopt niet altijd, maar als je dan de app opnieuw opstart of even ver terug scrollt doet hij het weer.
  Maar wie weet hoe dat over 4 maanden is, zijn de bugs dan inmiddels zo erg in elkaar verwikkeld dat het weer helemaal niet werkt? Komt er dan pas een update die het echt verhelpt?

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Is imessage nu een extra app of is dit wat vroeger iChat was?
  ik gebruik iMessage enkel op mijn iPhone en ik denk dat de gesprekken dan ook wel binnen komen op de iPad…ze hebben het er niet eenvoudiger op gemaakt.

 • Profielfoto
  FrisoA86

  Hier husselt iMessage ook nog steeds alles door elkaar…

 • Profielfoto
  ArL

  hier voor mij werkt het ook niet.
  maar hebben jullie ook meerdere accounts aan imessage hangen.

  bij mij:
  06xx
  xx@me.com
  xx@icloud.com
  xx@mac.com

  en op mijn macbook, zie ik de 06 er niet bij….
  ik heb nu de config aangepast, dat hij nieuwe gesprekken vanaf xx@mac.com opstart, op beide…. kijken of dat helpt

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Als ik nu m’n MacMini aanzet, dan komen meestal wel alle berichtjes binnen, maar eerst al de toegekregen op een rij en daarna alles dat ik terugzond op een rij. Ik zie ook aan de tijdstippen dat ze helemaal niet chronologisch staan.
  Dit kan toch echt niet moeilijk zijn! Ze gaan er niet op vooruit op dat vlak, belachelijke bug gewoon:-(