Apple blijft kaarten-app verbeteren

Door: Raymon Mens - 21 reacties

In het najaar van 2012 moest Tim Cook door het stof. In een open brief bood Apple’s CEO zijn excuses aan voor Apple Maps, dat niet het beloofde product van wereldklasse was geworden. Cook beloofde dat Apple er alles aan zou doen om Maps te verbeteren. Het bedrijf uit Cuppertino lijkt zich aan deze belofte te houden.

Loop Insight brengt vandaag een uitgebreid overzicht van de verbeteringen die Apple de afgelopen maanden aan Maps heeft gedaan. Hieruit blijkt dat het Maps-team niet stil heeft gezeten. De Flyover-steden zijn uitgebreid, er zijn 3d-gebouwen toegevoegd en verbeteringen aangebracht in de Points Of Interest die gebruikt worden voor Turn-by-turn navigatie. 

De steden waar Flyover is toegevoegd bevinden zich vooral in de VS. Enkele Europese steden hadden al Flyover, in onder andere Londen, Stockholm en Berlijn is Flyover uitgebreid en verbeterd. Helaas zien we geen Nederlandse steden op de lijst met verbeteringen terug.

Ondanks dat Azi√ę een relatief nieuwe markt voor Apple is, wordt dit werelddeel niet vergeten. In China en Japan zijn wijzigingen doorgevoerd die de weergave van kaarten moeten verbeteren.

De complete lijst met alle verbeteringen is te vinden bij Loop Insight.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  iDEOwen

  En Amstelveen heet nog steeds Amstelhoek…
  In Scandinavi√ę merk ik idd wel wat veranderingen, en het ziet er ook wel goed daar.

 • Profielfoto
  farl4web

  En het eiland Bonaire bestaat nog steeds niet en heeft ook geen straten…

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Apple Maps is super. Het is bijna altijd beter en fijner dan Google Maps, en dat zegt wat, want dat is al ongelofelijk goed. Ook in reviews zag ik dat Apple Maps nu zelfs ook beter dan Google Maps scoort.
  De foutjes worden er langzamerhand allemaal uitgehaald, en het is niet te vergeten ook nog eens gratis!

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  ik heb een hele simpele test. Als ik zoek op “Supermarkt” in de buurt en ik krijg een lijst met alle supermarkten, en daarna hetzelfde met “Bloemist”, dan stap ik over naar Apple Maps. Voor zo ver wordt deze basis functie nog niet goed ondersteund.
  Oftewel, ik blijf voorlopig nog op iOS 5.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Amstelveen is hier gewoon Amstelveen.

  Toch knap dat ze dit in zo’n korte tijd hebben gemaakt. (De fouten worden er langzaam uitgehaald, dus dan is het nog steeds snel!)

 • Profielfoto
  Supreme Stephan

  @ Henk Jan de Bruijn

  Je kunt ook overstappen op iOS 6 en Google Maps downloaden he;)

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Amstelveen is hier gewoon Amstelveen.

  Vreemd… als ik Amstelveen zoek, dan gaat ie wel naar Amstelveen… Maar hij geeft Amstelhoek aan.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  en daarna hetzelfde met “Bloemist”, dan stap ik over naar Apple Maps.

  Nou dan kan je nu overstappen!
  Tik in “Bloemist”, hij vult het zelf aan met “Amsterdam”, et voil√†!

 • Profielfoto
  Davidv

  Ik moest naar de schouwburg vorige week en Apple maps zat er een drie straten naast. Terwijl ik met de Google maps app wel naar de goede plek werd gewezen.
  Ik ben overgens wel een fan van de manier hoe het werkt. Het is namelijk een stuk sneller dan de google maps. Misschien zou Apple het ook op de Mac moeten gebruiken dan zijn er nog meer mensen die de fouten kunnen melden. En dat het via iCloud .com ook te benaderen is.

 • Profielfoto
  CedricH

  Google Maps is inderdaad nog steeds correcter. Niet zo zeer qua straten maar wel qua POI’s zoals Davidv hierboven vermeld. In de omgeving van mijn school is bijvoorbeeld het stadsmuseum volgens Apple Maps aan de andere kant van de straat.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  en daarna hetzelfde met “Bloemist”, dan stap ik over naar Apple Maps.

  Nou dan kan je nu overstappen!
  Tik in “Bloemist”, hij vult het zelf aan met “Amsterdam”, et voil√†!

  Ik woon in Zwolle, volgens Apple maps zijn daar maar twee supermarkten en geen enkele bloemist. Daar heb je dus weinig aan.

  Google Maps voor iOS6 van Google zelf vind ik qua interface niet zo fijn en streetview werkt er echt veel slechter in. Sinds iOS 6 nihil voordelen heeft ten opzichte van iOS 5 blijf ik hier maar op.

 • Profielfoto
  Xcode

  Heb al een paar maanden geleden zowel via de iPhone als iPad aangegeven dat mijn woonadres honderd verderop is (speldje verplaatsen), maar ze hebben er nog niks van geleerd. Maargoed, ik moet Apple’s app Kaarten wel het voordeel van de twijfel geven: laatst stuurde Google Maps mij de verkeerde kant op en dan komt Kaarten toch wel van pas.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @Owen Naar Amstelveen gaat ie niet, wel naar Amsterdam.

 • Profielfoto
  rkaput

  Amstelveen klopt ook hier gewoon.

 • Profielfoto
  Strifer

  Vaag, hier geeft hij gewoon Amstelveen aan.

 • Profielfoto
  Nielsman79

  Ook ik heb meerdere wijzigingen doorgegeven van POI die niet meer bestonden (failliet) of op de verkeerde locatie stonden. Daarnaast ook nieuwe POI met pin tot 2 keer toe toegevoegd. Te slecht voor woorden als hier niets mee gedaan wordt, nodigd niet uit tot meer wijzigingen door te geven

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple Maps ziet er mooi uit in vormgeving en vaak werkt het ook goed. Maar het kan nog beter. Een stuk beter. Een caf√© dat een paar huizen verder zat en al 7 jaar geleden is afgebroken, staat op Apple Maps zo ongeveer in mijn achtertuin. M’n poort dus maar goed dicht houden deze zomer. Ik heb dat al maanden geleden doorgegeven, maar wordt niets mee gedaan. Ver staan er erg weinig POI’s op (Places Of Interest) in de badplaats waar ik woon zijn minstens 7 hotels en een stuk of tien restaurantjes. Er staan er maar twee op. Al vanaf het begin. Maar belangrijkste is dat navigatie werkt. Gisteren zat ik toch weer flink fout. Een straat die in Utrecht Zuid moet zitten, lag volgens Apple Maps in Nieuwegein en ik kwam dus in the middle of nowhere. Ook wil ik graag verlost worden van die fluisterende meneer….:shock:

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Vaag, hier geeft hij gewoon Amstelveen aan.

  Echt vaag dit. Mijn beide iPhones & iPads geven gewoon Amstelhoek aan. Bij 1 van mijn collega’s is dit ook zo, mijn andere collega’s hebben wel Amstelveen. Het grappige bij hun is dat het dorp Amstelhoek dan weer staat aangegeven als Amstelveen. Zucht:p

 • Profielfoto
  BenDover

  @Owentje,
  Even gekeken, bij mij ook Amstelhoek

 • Profielfoto
  Serge Nelissen

  Ik mis gebouwen in Apple Maps.