Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 maart 2013

Adobe CTO naar Apple

In 2010 zette Steve Jobs op de Apple-website uiteen waarom Adobe volgens hem in het verleden leeft en flash voltooid verleden tijd is. Adobe reageerde door te stellen dat Apple er eigenlijk helemaal niet toe doet. De twee bedrijven lijken een ingewikkelde relatie te hebben.

Het is daarom opmerkelijk dat Kevin Lynch, Adobe’s CTO en uitgesproken voorstander van Flash, per 22 maart voor Apple gaat werken. AllThingsD bevestigde dit vannacht. Lynch zal bij Apple de rol van VP of Technology gaan vervullen en rechtstreeks rapporteren aan Apple’s Bob Mansfield, Senior Vice President of Technologies.

OMT duikt in de recente geschiedenis en zet op een rijtje waar de kersverse VP of Technology zich bij zijn nieuwe werkgever op kan gaan storten. Misschien is de overstap toch niet zo opmerkelijk.

Het verleden
Lynch stak zijn mening over Apple’s besluit om geen flash op iOS te ondersteunen in het verleden niet onder stoelen of banken. Anno 2013 lijken de gemoederen wat bedaard en wordt er vooral vooruit gekeken. Lynch zou bij Apple nieuwe kansen zien en daarom overstappen.

Het is niet de eerste keer dat Apple personeel van Adobe overneemt. Vorig jaar kocht het bedrijf uit Cupertino Todd Teresi weg bij de Flash-maker. Teresi is zich bezig gaan houden met de ontwikkeling van het iAd-platform.

Het heden 
Ondanks het hoofdpijndossier Flash, betekenen Adobe en Apple veel voor elkaar, misschien kunnen ze zelf niet zonder elkaar. Op menig Apple-apparaat staat software van Adobe. Denk bij het Mac-platform aan het praktisch onmisbare Photoshop, Premiere Pro of de hele Creative Suite.

Ook op iOS is Adobe sterk aanwezig. Niet alleen heeft het apps als Photoshop Expess en Adobe Reader in de AppStore staan, met Adobe Phonegap worden HTML5-apps gemaakt die ook op iOS werken.

De toekomst
De voormalig Adobe CTO kan in de toekomst genoeg voor Apple beteken. Apple’s pro-apps Logic Pro, Aperture en Final Cut Pro kunnen wel wat aandacht van een ervaren softwarearchitect gebruiken. Ook de voor Apple belangrijke iCloud-service met webapps lijkt een geschikt werkterrein voor Lynch.

Zo gek is de overstap van de voormalig diehard Flash-evangelist misschien niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe CTO naar Apple
Sluiten