Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 maart 2013

Aaaand it’s gone: Dropbox koopt Mailbox

Dat ging snel. De razendpopulaire Mailbox-app is nog lang niet klaar met het wegwerken van de wachtlijst van wanna-be-gebruikers maar nu al is de startup opgekocht. Clouddienst Dropbox heeft het bedrijfje achter Mailbox opgekocht.

Het nieuws van de overname werd bekendgemaakt in een blogpost van de Mailbox-makers. Daarbij wordt benadrukt dat het hier niet gaat om het wegkopen van personeel, wat vaak wel het geval is in Silicon Valley. In plaats daarvan moet Mailbox met de hulp van Dropbox sneller beschikbaar komen voor meer mensen.

Volgens de makers van Mailbox was de interesse in Mailbox zo groot dat er een samenwerking (lees: overname) nodig was om de grote vraag de baas te kunnen. Daarnaast is het de bedoeling dat de app nu sneller andere mail-services naast Gmail gaat ondersteunen en beschikbaar komt voor andere platforms naast iOS.

Mailbox werd begin van dit jaar geïntroduceerd als een vernieuwende combinatie van de Gmail-inbox met to-dolijstjes en herinneringen. Een van de makers was Adam Cue, zoon van Apple’s VP van Internet Software en Services Eddy Cue. Vader Cue is al bekend met de kopers van zijn zoon’s bedrijf. Apple toonde jaren geleden interesse in Dropbox. Naar verluid werd een miljoenenbod op de clouddienst afgewezen waarna het bedrijf zelf iCloud ontwikkelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aaaand it’s gone: Dropbox koopt Mailbox
Sluiten