4.000 Lattes to go, please

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Misschien kan jij je het nog herinneren: “Yes, I’d like to order 4.000 lattes to go, please,” […] “No, just kidding. Wrong number. Goodbye!”. Tijdens de presentatie van de eerste iPhone belde Steve Jobs naar een lokale Starbucks met deze boodschap. Dit was het eerste openbare telefoontje dat met een iPhone gepleegd werd.

De Starbucks-barista die het telefoontje beantwoordde had destijds geen idee dat ze hiermee onderdeel is geworden van één van de meest legendarische productpresentaties ooit. Ruim 6 jaar later heeft de Amerikaanse website FastCompany.com de barista die het telefoontje van Steve Jobs beantwoordde weten op te sporen. Ze heet Hannah Zhang en kan zich de dag dat Jobs belde nog als gisteren herinneren.

De Starbucks-medewerkster had in eerste instantie geen idee dat Jobs tijdens de bekendmaking van de allereerste iPhone belde. Ze dacht dat het een willekeurige prankcall was en was gewoon aan het werk. Pas na de presentatie vertelde klanten die het Starbucks-café binnenkwamen aan de medewerkers dat de vestiging van de koffieketen voorkwam in de iPhone-presentatie. Achteraf gezien is de barista trots en zegt het als een eer ervaren te hebben om met Jobs te mogen spreken, al waren het maar enkele woorden.

Volgens Zhang treden Apple-fans graag in de voetsporen van Jobs. Jaren na de presentatie van de iPhone krijgt de Starbucks-vestiging namelijk nog steeds telefoontjes met bestellingen voor 4.000 Lattes to go. De barista werkt overigens nog steeds bij dezelfde Starbucks en maakt er nog iedere dag vele Lattes. Ze rekende uit dat het zou ruim 48 uur duren om 4.000 Lattes te maken. Jobs had dus lang op zijn bestelling moeten wachten.

Bekijk hier het fragment waarin Jobs naar Starbucks belt op de bestelling te plaatsen:

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Cool!!
  Oh moet nog iets langer anders heb ik te weinig lettertekens. Cool dus!

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Wat een nieuws:D MacAanZee en ik zijn door het dolle heen vandaag.

 • Profielfoto
  Imade

  Dat is wel iets wat je straks aan je klein kinderen vertelt; “Oma heeft met Steve Jobs gesproken”.
  Ookal zijn het enkele woorden, toch is het wel cool:P

 • Profielfoto
  Maurits

  Steve Jobs met CEO van Google, over hoe goed Apple en Google samenwerken. Nu hebben ze de Youtube en de Maps app van de iPhone gehaald haha

 • Profielfoto
  Lukas Lambert

  Wukn leute

 • Profielfoto
  polansky

  @Imade

  Ik denk eerder dat het anders ligt en dat ‘oma’ tegen haar kleinkinderen verteld wat voor eikel het eigenlijk was… Het is namelijk maar wat je humor noemt.

 • Profielfoto
  karelschapie

  OMT is een leuke site, maar sorry, jullie lopen de afgelopen dagen echt achter het nieuws aan… Alles pas de volgende dag op OMT nadat het al op de grote internationale Apple sites heeft gestaan. Leuk voor de mensen die geen Engels spreken maar ik lees hier geen “nieuws” meer…

 • Profielfoto
  koen

  Leuk verhaal, ik had het nog niet gelezen. Maar ja, ik heb dan ook een leven en zit niet de ganse dag bovenop het nieuws.

 • Profielfoto
  stoondje

  @karelschaap
  Dan ga je toch niet naar OMT, alles wat in de krant staat is ook “oud” nieuws en heb ik al eerder gelezen op reddit/4chan/teletekst toch koop ik nog steeds de krant.

 • Profielfoto
  MacRay

  Wel beetje apart. OMT Vertaald alleen nog maar.
  Ook dit is weer oud nieuws.

 • Profielfoto
  alexjeee

  Blijft geweldig!!!:D

 • Profielfoto
  essiw

  @karel, ik ga niet alle websites op het internet af om te kijken naar nieuws, boeie dat het een dagje of 2 later is.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @MacRay, dat is altijd zo sneu: kritiek hebben en dan zelf fouten maken in je tekst… ‘vertaald’ … Hoe kom je er op.

 • Profielfoto
  JeremyvanVliet

  Hahahahah toch wel een leuk feitje om te weten.
  Inderdaad leuk voor je kleinkinderen:)

 • Profielfoto
  karelschapie

  Natuurlijk zit de een dichter op het nieuws dan het andere, maar als OMT dat ook eens doet hebben ze wat vaker een scoopje dan alleen de yacht van Steve Jobs. De grotere sites als 9to5mac e.d. doen dat ook! Ik blijf OMT lezen omdat ik ’t een leuke site vind.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  OMT is een leuke site, maar sorry, jullie lopen de afgelopen dagen echt achter het nieuws aan… Alles pas de volgende dag op OMT nadat het al op de grote internationale Apple sites heeft gestaan. Leuk voor de mensen die geen Engels spreken maar ik lees hier geen “nieuws” meer…

  Waarom blijf je dan niet weg van OMT? Er zijn een hoop mensen die alléén naar OMT komen voor hun nieuws en niet net als jij dagelijks allerlei sites denken te moeten bezoeken voor het allerlaatste nieuws heet van de naald.
  .
  Dus, blijf vooral al je sites bezoeken waar jij het nieuws als eerste weet, en laat je gezeur alsjeblieft achterwege.
  .
  Met wel of geen Engels spreken heeft trouwens geen drol te maken. Mijn Engels is prima maar ik ga echt niet meerder keren per dag allerlei sites afspeuren om constant op de hoogte blijven. Zeg nou zelf: als jij dit verhaal gisteren al ergens anders gelezen hebt, wat maakt het dan in godsnaam uit of je het op OMT gisteren of vandaag ‘pas’ tegen bent gekomen? In beide gevallen wist je het al.
  .
  Het probleem zit meer in dat je denkt dat OMT net zo up-to-date moet zijn als alle grote internationale Apple-nieuwssites met waarschijnlijk miljoenen bezoekers per week en grote redacties.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Haha vet:P