Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 maart 2013

4.000 Lattes to go, please

Misschien kan jij je het nog herinneren: “Yes, I’d like to order 4.000 lattes to go, please,” […] “No, just kidding. Wrong number. Goodbye!”. Tijdens de presentatie van de eerste iPhone belde Steve Jobs naar een lokale Starbucks met deze boodschap. Dit was het eerste openbare telefoontje dat met een iPhone gepleegd werd.

De Starbucks-barista die het telefoontje beantwoordde had destijds geen idee dat ze hiermee onderdeel is geworden van één van de meest legendarische productpresentaties ooit. Ruim 6 jaar later heeft de Amerikaanse website FastCompany.com de barista die het telefoontje van Steve Jobs beantwoordde weten op te sporen. Ze heet Hannah Zhang en kan zich de dag dat Jobs belde nog als gisteren herinneren.

De Starbucks-medewerkster had in eerste instantie geen idee dat Jobs tijdens de bekendmaking van de allereerste iPhone belde. Ze dacht dat het een willekeurige prankcall was en was gewoon aan het werk. Pas na de presentatie vertelde klanten die het Starbucks-café binnenkwamen aan de medewerkers dat de vestiging van de koffieketen voorkwam in de iPhone-presentatie. Achteraf gezien is de barista trots en zegt het als een eer ervaren te hebben om met Jobs te mogen spreken, al waren het maar enkele woorden.

Volgens Zhang treden Apple-fans graag in de voetsporen van Jobs. Jaren na de presentatie van de iPhone krijgt de Starbucks-vestiging namelijk nog steeds telefoontjes met bestellingen voor 4.000 Lattes to go. De barista werkt overigens nog steeds bij dezelfde Starbucks en maakt er nog iedere dag vele Lattes. Ze rekende uit dat het zou ruim 48 uur duren om 4.000 Lattes te maken. Jobs had dus lang op zijn bestelling moeten wachten.

Bekijk hier het fragment waarin Jobs naar Starbucks belt op de bestelling te plaatsen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4.000 Lattes to go, please
Sluiten