Zo moet mijn iWatch eruit zien

25 reacties

OMT schreef er al eerder over en het werd kort besproken in de laatste OMT Live; de iWatch. Nu de geruchten rond een iTV langzaam afnemen lijken de geruchten rondom deze mogelijke Apple-gadget juist toe te nemen. Ook was er, afgezien van enkele iOS-bugs en het feit dat OMT Live nu als videopodcast in de iTunes Store beschikbaar is (!), weinig voor Apple-liefhebbers om zich over op te winden. Dat lijkt te gaan veranderen.

De afgelopen twee jaar zijn er heel wat artikelen geschreven en concepten ontworpen. Onze Amerikaanse collega’s van Cult of Mac hebben de mooiste, lelijkste en meest belachelijke concepten gebundeld in een artikel.

Concepten
De auteur van dat artikel beschrijft vooral de concepten die zijn ontworpen door verschillende partijen zoals de Engelse krant The Guardian, een Italiaanse ontwerpstudio en enkele zelfstandige ontwerpers. Hieronder zie je een afbeelding van de iWatch die ik zelf een van de mooiste vind, een ontwerp van Deen Esben Oxholm.

iWatch
Een iWatch-concept om bij weg te dromen

Het matzwart van de armband spreekt mij persoonlijk erg aan en ik zou niet verbaasd zijn als Apple een product met een dergelijk ontwerp zou presenteren. Het heeft in ieder geval het gebogen glas waarop Apple vorig jaar patent heeft aangevraagd.

Functies
Sommige van de concepten zijn erg mooi en Apple-waardig en misschien zit er zelfs een bij die dicht bij de werkelijkheid komt (als er echt een iWatch komt). Wat ik persoonlijk interessanter vind, is welke functies de iWatch zou bezitten. Wordt de iWatch slechts een horloge dat je het aantal ongelezen e-mails toont (iets dat andere smartwatches zoals Pebble en Cookoo al doen) of kunnen we ons verheugen op een volwaardige mini-iPhone aan onze pols?

Functies die gemaakt lijken te zijn voor een iWatch zijn bijvoorbeeld FaceTime (nu kun je eindelijk als een soort Michael Knight tegen je horloge praten!), iMessage en Agenda, allemaal apps van Apple. Wanneer je kijkt naar apps van derden dan lijken sportapps zoals die van Nike+, Runkeeper en Endomondo uitstekend gebruikt te kunnen worden op een iWatch.

De zojuist genoemde functies zijn echter allemaal reeds bestaande apps waarvan we de werking inmiddels wel kennen. Ik hoop dat Apple het, net als ik, weer eens tijd vindt voor een kleine revolutie. Wellicht krijgen we straks een versie van Siri die met behulp van alle gegevens uit je iPhone transformeert tot een persoonlijke assistent waar je bijna niet meer zonder kunt. Of misschien kan je films streamen en vanuit je iWatch projecteren op een muur zodat je altijd je eigen draagbare bioscoop bij je hebt.

Door de toenemende geruchten en concepten kunnen wij fanboys ons in ieder geval weer verheugen op een periode vol speculatie en verlangen naar een nieuw Appleproduct. One More Thing is overigens benieuwd welke innovatieve functies er volgens jou op de iWatch moeten zitten?

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  This is it, this is the future…

  Over een jaar of 15 zit enorm veel technologie tussen een paar millimeter horloge.
  Maar een mooi ontwerp, dat zeker…

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Ziet er erg strak uit

 • Profielfoto
  Papjes

  Lijkt me niet echt comfortabel, zo’n ronde ring.

 • Profielfoto
  IBram-1

  Ik verheug me er op ik hoop vooral dat siri er op komt en dat je er mee kan bellen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Prutsers.
  Waar was apple goed in? In innovatie om met iets nieuws te komen.
  Niet(zoals alle concepten nu gemaakt zijn) een iphone of aantal apple apparaten bij elkaar vloeien, half rond maken met een bandje.
  .
  Stel aandacht vragers zijn het meer niet.
  .
  En dit is een herkauwd en uitgekauwd artikel. Voor de vulling van de site?

 • Profielfoto
  Vaarkamp

  In dat horloge moeten zitten:

  – een horloge app
  – app om je muziek te bedienen
  – een app voor foto’s
  – een app met muziek
  – opslaggeheugen van 4 GB
  – Bluetooth voor verbinden met iPhone of Bluetooth headset.

  Dat is wat ik nu ff snel kan bedenken.
  Maar er zullen vast talloze toepassingen zijn voor een apparaat aan je pols.
  Denk aan zelf opwekking van energie voor het apparaat.
  Hij moet in ieder geval ook over een accu beschikken.

 • Profielfoto
  Malossi

  Ziet er leuk uit.

 • Profielfoto
  koen

  weinig voor Apple-liefhebbers om zich over op te winden

  Leuke woordspeling!

 • Profielfoto
  Stutger

  @Koen, thanks;-)

 • Profielfoto
  Moriarty

  Elke dag je horloge opladen, dat gaat wennen worden:)

 • Profielfoto
  bestbier

  Het ontwerp van Esben hierboven lijkt weer teveel op Mondaine, de zwitserse stationsklok. Zou weer rechtzaken opleveren.;-)

 • Profielfoto
  essiw

  Ik vind em niks, maarja apple kennende wordt het toch totaal anders dan we verwachten.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Prutsers.
  Waar was apple goed in? In innovatie om met iets nieuws te komen.
  Niet(zoals alle concepten nu gemaakt zijn) een iphone of aantal apple apparaten bij elkaar vloeien, half rond maken met een bandje.
  .
  Stel aandacht vragers zijn het meer niet.
  .
  En dit is een herkauwd en uitgekauwd artikel. Voor de vulling van de site?

  Nee, de Google Glass. Zie je je daar al mee lopen? De Watch zal functionaliteiten krijgen waar nu nog niemand aan heeft gedacht. Wat een waardeloze Google presentatie trouwens.

 • Profielfoto
  Zakske

  This is it, this is the future…

  Ja, dat dacht Microsoft ook toen ze in 2004 met die achterlijke SPOT-horloges kwamen.
  .
  Een horloge voegt enkel iets toe als het alles doet wat een moderne smartphone kan… plus iets extra. Ik koop nooit zo’n ding als je er ook een iPhone voor nodig hebt / je hem elke dag op moet laden / hij € 500 kost / etc…
  .
  Apple moet zich richten op gebieden waar ze werkelijk hét verschil kunnen maken, en een horloge valt daar niet onder. Wie draagt er vandaag de dag überhaupt nog een horloge?

 • Profielfoto
  kogel

  @meeuw

  Welicht even de definitie van innovatie. Innovatie is het op een vernieuwende wijze toepassen van bestaande producten/diensten of ideeën.
  Iets nieuws maken is iets uitvinden.

  Volgens mij innoveert Apple dus heel prima en niet prutserig. En dus ook als ze een horloge maken. Wellicht zijn zij niet de eerste met een smart watch maar het is innovatie.

 • Profielfoto
  pascalspruit

  Elke dag je horloge opladen, dat gaat wennen worden:)

  Er zijn horloges die opladen dmv je hartslag. Geen idee of het genoeg energie genereert voor zo’n “smartwatch”, maar daar vindt Apple vast wel een oplossing voor….

 • Profielfoto
  1984

  Laag gebruik, 1 week
  Standaardgebruik, 3-4 dagen
  Intensief gebruik, 1 hele dag

  http://www.sonymobile.com/nl/products/accessories/smartwatch/

 • Profielfoto
  svole

  Ik zie het liefst een iphone die volledig is verwerkt in een horloge. Althans een paar onderdelen daarvan en dat je niet als nog apart nog een iphone in je zak hebt.

  iwatch als telefoon en een ipad mini er naast zal voor mij het fijnste zijn.

 • Profielfoto
  koen

  Ik wil een ‘beam me up Scotty’ functie.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @kogel , ik had het over de concept makers, niet over apple zelf :). De concept makers komen met waardeloze dingen. Als apple met een iwatch komt, zal het echt wel een nieuw design hebben en toevoeging hebben.

 • Profielfoto
  MartyGabber

  Dit hadden ze dus al met de vorige generatie iPod nano moeten

 • Profielfoto
  Hydræ

  Komt dat gebogen Gorilla glass toch nog van pas.

 • Profielfoto
  iDavey

  Ik wil hem kunnen pairen met mijn auto: KITT, get me out of here!

 • Profielfoto
  Ludo

  Als 3D plaatje ziet het er gelikt uit, maar in de praktijk is zo’n harde armband een onding, dat steeds gedraaid om je arm zit. Dus leuk als plaatje, maar niet als werkelijk product.