Stutger
Stutger Geruchten 21 februari 2013

Zo moet mijn iWatch eruit zien

OMT schreef er al eerder over en het werd kort besproken in de laatste OMT Live; de iWatch. Nu de geruchten rond een iTV langzaam afnemen lijken de geruchten rondom deze mogelijke Apple-gadget juist toe te nemen. Ook was er, afgezien van enkele iOS-bugs en het feit dat OMT Live nu als videopodcast in de iTunes Store beschikbaar is (!), weinig voor Apple-liefhebbers om zich over op te winden. Dat lijkt te gaan veranderen.

De afgelopen twee jaar zijn er heel wat artikelen geschreven en concepten ontworpen. Onze Amerikaanse collega’s van Cult of Mac hebben de mooiste, lelijkste en meest belachelijke concepten gebundeld in een artikel.

Concepten
De auteur van dat artikel beschrijft vooral de concepten die zijn ontworpen door verschillende partijen zoals de Engelse krant The Guardian, een Italiaanse ontwerpstudio en enkele zelfstandige ontwerpers. Hieronder zie je een afbeelding van de iWatch die ik zelf een van de mooiste vind, een ontwerp van Deen Esben Oxholm.

Een iWatch-concept om bij weg te dromen

Het matzwart van de armband spreekt mij persoonlijk erg aan en ik zou niet verbaasd zijn als Apple een product met een dergelijk ontwerp zou presenteren. Het heeft in ieder geval het gebogen glas waarop Apple vorig jaar patent heeft aangevraagd.

Functies
Sommige van de concepten zijn erg mooi en Apple-waardig en misschien zit er zelfs een bij die dicht bij de werkelijkheid komt (als er echt een iWatch komt). Wat ik persoonlijk interessanter vind, is welke functies de iWatch zou bezitten. Wordt de iWatch slechts een horloge dat je het aantal ongelezen e-mails toont (iets dat andere smartwatches zoals Pebble en Cookoo al doen) of kunnen we ons verheugen op een volwaardige mini-iPhone aan onze pols?

Functies die gemaakt lijken te zijn voor een iWatch zijn bijvoorbeeld FaceTime (nu kun je eindelijk als een soort Michael Knight tegen je horloge praten!), iMessage en Agenda, allemaal apps van Apple. Wanneer je kijkt naar apps van derden dan lijken sportapps zoals die van Nike+, Runkeeper en Endomondo uitstekend gebruikt te kunnen worden op een iWatch.

De zojuist genoemde functies zijn echter allemaal reeds bestaande apps waarvan we de werking inmiddels wel kennen. Ik hoop dat Apple het, net als ik, weer eens tijd vindt voor een kleine revolutie. Wellicht krijgen we straks een versie van Siri die met behulp van alle gegevens uit je iPhone transformeert tot een persoonlijke assistent waar je bijna niet meer zonder kunt. Of misschien kan je films streamen en vanuit je iWatch projecteren op een muur zodat je altijd je eigen draagbare bioscoop bij je hebt.

Door de toenemende geruchten en concepten kunnen wij fanboys ons in ieder geval weer verheugen op een periode vol speculatie en verlangen naar een nieuw Appleproduct. One More Thing is overigens benieuwd welke innovatieve functies er volgens jou op de iWatch moeten zitten?

Reageer op artikel:
Zo moet mijn iWatch eruit zien
Sluiten