Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 februari 2013

Windows-/Android-versie van Björk’s iPad-app blijkt te moeilijk

Björk bracht in 2011 haar album Biophilia uit als iOS-app. Naast de nummers van het album bestaat de app van de IJslandse zangeres onder andere uit een lesmethode om basisscholieren meer te leren over muziek. Maar ja, niet elke basisschool heeft iPads dus besloot Björk om haar album ook voor Android en Windows 8 uit te brengen met behulp van Crowdfunding. Het project is nu echter alweer afgeblazen. Het maken van een alles-behalve-een-iPad-app blijkt namelijk moeilijker dan gedacht.

Twee weken geleden verscheen Björks Kickstarter-project dat 375.000 pond moest opbrengen. Daarmee zou Biophilia geport kunnen worden naar Windows en Android zodat gebruikers van andere tablets dan iPads ook konden genieten van het album en de bijhorende muzieklessen konden volgen. Inmiddels is het project echter weer gesloten. In een handgeschreven briefje legt Björk uit waarom. Volgens haar zijn Android en Windows zo ingewikkeld om voor te programmeren dat een team van acht programmeurs vijf maanden nodig zou hebben om Biophilia te porten.

Vooralsnog zullen dus alleen scholen met iPads de muzieklessen van Björk aan hun leerlingen kunnen aanbieden, maar er is hoop. In haar briefje schrijft de zangeres dat er al hard gewerkt wordt een een regulier curriculum van de lesmethode, waarschijnlijk gewoon op oud vertrouwd papier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Windows-/Android-versie van Björk’s iPad-app blijkt te moeilijk
Sluiten