Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 10 februari 2013
Leestijd: 2 minuten

Vindt Apple het tijd voor een smart watch?

Terwijl langzaam maar zeker de eerste Pebbles aankomen bij Kickstarter-backers van deze smartwatch voor iOS, duiken opnieuw geruchten op dat Apple zelf bezig is met de productie van een digitaal horloge. Dat meldt de New York Times vandaag.

De NYT citeert bronnen die kennis zouden hebben van Apple’s research and development-projecten. Ze melden dat het bedrijf op dit moment experimenteert met horloge-achtige apparaten waar een speciale versie van iOS op draait. De horloges zouden gemaakt zijn met gebogen glas. Hierdoor zouden ze een meer natuurlijke vorm voor een pols krijgen, waardoor ze zich onderscheiden van bestaande smartwatches. 

Eind vorig jaar doken al geruchten op over een ‘iWatch’ van Apple. Toen betrof het bronnen uit Azië die meldden dat het Apple-horloge al in productie was gegaan. Het zou gaan om een klokje met een OLED-scherm. Laat Apple nu nét een OLED-expert bij LG weggekocht hebben. Daarbij heeft het bedrijf eind vorig jaar een patent aangevraagd voor de productie van gebogen glas.

Natuurlijk willen geruchten, patentaanvragen en ingevulde vacatures nog niet zeggen dat het horloge daadwerkelijk bestaat in Apple’s R&D-laboratoria, laat staan dat er plannen zijn om het in productie te nemen. Een van de eerste medewerkers van Apple gelooft er echter wel in.

Afgelopen week schreef werknemer #66 Bruce Tognazzini in een uitgebreide blogpost waarom Apple een smart watch zou moeten maken. Hij ziet voornamelijk voordelen voor uitgebreide functionaliteit van bestaande iPhone- en Mac apps. Zo zou je via het horloge je iPhone of iPad ook binnenshuis terug kunnen vinden en behoort het invoeren van wachtwoorden tot het verleden zolang je horloge maar in de buurt van je Mac of iOS-apparaat is. Ook ziet Tognazzini grote mogelijkheden voor Apple Maps als het horloge een druksensor zou bevatten. In dat geval kan informatie over hoogtes op kaarten ge-crowdsourced kunnen worden.

OMT-ers reageerden overwegend razend enthousiast op het vorige iWatch-gerucht. Daarom nu de vraag, hoeveel zou jij voor zo’n horloge over hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vindt Apple het tijd voor een smart watch?
Sluiten