Vacatures wijzen op updates iLife en iWork

11 reacties

Waar de meeste hardware van Apple elk jaar een update krijgt, blijkt de software van het bedrijf steeds meer een ondergeschoven kindje. Zo ook iLife en iWork, beide softwaresuites moeten het al jaren zonder noemenswaardige nieuwe features stellen. Daar zou echter verandering in kunnen komen, nieuwe vacatures wijzen er namelijk op dat Apple de softwarepakketten nieuw leven in wilt blazen.

Afgelopen vrijdag heeft Apple meerdere vacatures online geplaatst. Er wordt onder andere gezocht naar quality assurance engineers voor het iLife team, twee senior software engineers voor iLife en een senior user interface designer voor iWork.

De vacatures doen vermoeden dat Apple naast nieuwe features ook van plan is om de user interface van de software onder handen zal nemen. De laatste grote opfrisbeurt voor iWork was in 2009, de laatste grote update voor iLife stamt uit eind 2010.

Het duurt uiteraard nog even voordat we de eventuele updates van iLife en iWork op onze Macs mogen installeren. Wellicht net op tijd voor het nieuwe besturingssysteem van Apple?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Dat werd tijd zeg.

 • Profielfoto
  Robberto

  Inderdaad, leuk al die nieuwe snufjes in het OS, maar iLife is één van de redenen waarom ik op een Mac draai.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Dat zou echt een keer tijd worden,
  Als Apple dit bijv. Niet zou doen haald Apple zich zelf heel laag naar beneden.

  Net zo als de iPhone 5, veel mensen hebben hier slecht commentaar over en hup Apple is 50 Miljoen/Miljard minder waard, Apple ziet dit toch ook en moet wel na blijven denken dat er vernieuwing in moet komen.

 • Profielfoto
  thiemodelange

  er namelijk op dat Apple de softwarepakketten nieuw leven in wilt blazen.

  Zet even de spellingchecker aan… in wilt blazen??? Kijk als jullie een beginnende redactie zouden zijn was het niet erg, maar kom op jongens redacties van dit niveau zouden deze fouten toch niet meer moeten hebben hoor…

 • Profielfoto
  razend

  @thiemodelange: en als jullie dan toch bezig zijn, corrigeer dan meteen even deze zin: “….dat Apple naast nieuwe features ook van plan is om de user interface van de software onder handen zal nemen” ???

 • Profielfoto
  brinkey

  Nieuwe vacatures? Eindelijk nieuwe versies? Zou ook kunnen dat de onderhoudsafdeling de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

 • Profielfoto
  polansky

  Als Apple nu pas aan het recruteren slaat, betekent dat gewoon dat het nog eens een jaar of twee gaat duren voordat we een opvolger kunnen verwachten…
  .
  Ik ben onlangs afgestapt van iWork en weer terug bij Word en Excel.
  De interface en het gebruiksgemak van laatstgenoemde zijn minder goed dan iWork, maar daarentegen wel gewoon 100% compatible met PC versies van Word en Excel.
  .
  Dat is mij meer waard dan het gebruiksgemak van iWork.

 • Profielfoto
  mowat

  Update ? Ik heb in december 2012 , dus enkele maanden geleden nog een update van iWork geïnstalleerd. Of bedoel je nu een echte “upgrade” ?

 • Profielfoto
  Kakoener

  Heeft Apple dan zo weinig mensen in dienst dat ze iedere keer nieuwe mensen moet aan nemen?
  Blijven de mensen dan even dat het project klaar is? Of blijven ze zo lang ze willen?

  Gaat het trouwens zo bij ieder bedrijf?

 • Profielfoto
  Jurien73

  Werd ook tijd. Pages is eg schijt lelijk

 • Profielfoto
  Roko

  Komt dat niet omdat Jony Ive nu ook verantwoordelijk is voor Human Interfaces binnen Apple? Ik kan me voorstellen dat hij het wel wat strakker wilt hebben inplaats van al dat skeuomorphisme. Een toefje Metro in OSX/iOS kan geen kwaad