Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 februari 2013

Vernieuwingen, bugfixes in update OS X Server

Sinds OS X 10.7 Lion is Apple’s serversoftware niet meer dan een pakket aan applicaties die los te koop zijn. In Mountain Lion is OS X server zelfs verworden tot één losse app die in de Mac App Store te koop is. Vandaag heeft Apple versie 2.2.1 uitgebracht waarin een aantal nieuwe functies zit én bugs verholpen zijn.

Een belangrijke vernieuwing is een caching server waarmee software-updates uit de Mac App Store sneller over meerdere Macs verspreid kunnen worden. Ook is het nu mogelijk om snel inzichtelijk te krijgen wanneer welke Mac binnen het netwerk voor het laatst een Time Machine backup heeft gemaakt en kun je Active Directory-groepen in de Profielmanager te gebruiken.

De belangrijkste bug fixes bieden oplossingen voor problemen bij het upgraden vanaf Lion Server, SSL-foutmeldingen bij installaties en het verwijderen van Apps die naar de Profielmanager geüploaded zijn.

De 2.2.1-update van OS X Server is gratis voor bestaande gebruikers en kan direct via de Mac App Store uitgevoerd worden.

Reageer op artikel:
Vernieuwingen, bugfixes in update OS X Server
Sluiten