Vernieuwingen, bugfixes in update OS X Server

7 reacties

Sinds OS X 10.7 Lion is Apple’s serversoftware niet meer dan een pakket aan applicaties die los te koop zijn. In Mountain Lion is OS X server zelfs verworden tot één losse app die in de Mac App Store te koop is. Vandaag heeft Apple versie 2.2.1 uitgebracht waarin een aantal nieuwe functies zit én bugs verholpen zijn.

Een belangrijke vernieuwing is een caching server waarmee software-updates uit de Mac App Store sneller over meerdere Macs verspreid kunnen worden. Ook is het nu mogelijk om snel inzichtelijk te krijgen wanneer welke Mac binnen het netwerk voor het laatst een Time Machine backup heeft gemaakt en kun je Active Directory-groepen in de Profielmanager te gebruiken.

De belangrijkste bug fixes bieden oplossingen voor problemen bij het upgraden vanaf Lion Server, SSL-foutmeldingen bij installaties en het verwijderen van Apps die naar de Profielmanager geüploaded zijn.

De 2.2.1-update van OS X Server is gratis voor bestaande gebruikers en kan direct via de Mac App Store uitgevoerd worden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Stanniieeee

  Eerste:)

 • Profielfoto
  binaries4me

  Onderstaand zat ook al in de huidige versie van server.
  ——
  Een belangrijke vernieuwing is een caching server waarmee software-updates uit de Mac App Store sneller over meerdere Macs verspreid kunnen worden.
  ——
  Even afwachten met updaten. Wie weet wat voor problemen het geeft ;).
  Het doet me wel goed dat Apple weer met de server aan de slag is gegaan.:D

 • Profielfoto
  barben

  De backups kan ik ook al volgen met de huidige versie…

 • Profielfoto
  JesseV

  Eerste:)

  Ga iemand anders vervelen…

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Eerste:)

  Ga iemand anders vervelen…

  17 jaar, 11 posten, wat kan je anders verwachten……….

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Caching zat ook al in 2.2.0;-)

 • Profielfoto
  GeertGB

  Leuke review!