Tweede update voor Evasi0n jailbreaktool

19 reacties

De recent uitgebrachte jailbreaktool Evasi0n gaat als een trein. Cydia oprichter Jay Freeman meldt dat inmiddels bijna 7 miljoen apparaten gejailbreakt zijn. Maar niet alleen het aantal gejailbreakte devices stijgt, ook de updates volgen elkaar in rap tempo op.

Inmiddels is de tweede update voor Evasi0n uitgebracht. Deze bevat een aantal bugfixes en zet indien gewenst OTA (Over The Air) updates uit, zodat je niet je jailbreak kwijtraakt door per ongeluk iOS te updaten.

Versie 1.2 van de tool zou onder andere een bug oplossen die ervoor zorgt dat iOS apparaten langzaam rebooten. Een andere bug die alleen op de iPad zichtbaar is en ervoor zorgt dat de weer-app uit het niets in je homescreen verschijnt is ook opgelost. De update is per direct beschikbaar en kan via Cydia geïnstalleerd worden. Na het openen van Cydia zijn updates zichtbaar in het tabblad ‘wijzigingen’ of ‘changes’. Het wordt aangeraden om na de update je apparaat opnieuw op te starten.

Als je nog niet gejailbreakt hebt kun je de nieuwste versie van Evasi0n ook direct downloaden.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  FrEaKi

  Yep allemaal gekraakt behalve de appleTV 3G. Is daar al iets nieuws voor?

 • Profielfoto
  Bman

  Goed artikel!

 • Profielfoto
  JBStudio

  pfff wat een omslachtig gedoe.. Ik snap nog steeds het hele nut niet van dat jailbreaken. Het wekt toch perfect, zonder dat je na hoeft te denken… o kan ik dit wel doen zonder dat m’n jailbreak gesloopt wordt? Oké wellicht zijn er slimmere oplossingen om snel een facebook berichtje te plaatsen vanuit je berichtencenter o.d. en ja je kan er apps op draaien die wellicht niet in de App store staan of nog leuker helemaal illegaal volplempen met apps die normaal wel 0.89 euro centen kosten. Maar maakt het het uiteindelijk allemaal makkelijker? Dit is gewoon wat direct bij mij opkomt als ik aan jailbreaken denk, maar dit is dan ook gewoon mijn mening.

 • Profielfoto
  iPrincess

  Had nog niet gejailbreakt, geen tijd voor gehad. Toentertijd had ik wel een jailbreak op 5.nogwat en 6.0, maar omdat de jailbreak op 6.0 niet perfect was ben ik gaan updaten naar 6.1. Hopelijk is de jailbreak weer wat beter nu, en kan ik hem met meer leuke tweaks aanpassen. Vooral de wekker-tweak en de passwords mis ik!

 • Profielfoto
  Geux

  pfff wat een omslachtig gedoe..

  Pfffff. Niet veel omslachtiger dan een update via de AppStore hoor. Maar dan in Cydia…..:roll:

 • Profielfoto
  Geux

  Part 2:

  illegaal volplempen met apps die normaal wel 0.89 euro centen kosten. Dit is gewoon wat direct bij mij opkomt als ik aan jailbreaken denk, maar dit is dan ook gewoon mijn mening.

  Dan heb je het nog niet 100% begrepen.
  Ik JB standaard mijn iPhone, zelfs reden genoeg om pas afgelopen week een iPhone 5 aan te schaffen Tot vorige week voldeed mijn 4S op 5.1.1. aan mijn behoeften. Maar bij mij ABSOLUUT GEEN illegale Apps op mijn telefoon. Jailbreak is voor het toevoegen van extra mogelijkheden en tweaks, NIET voor illegale Apps. Wat kan via AppStore koop ik daar, wat kan via JB koop ik via Cydia. En dat is gewoon mijn mening.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb overigens nu al voor derde keer versie 1.0.:lol:
  Telkens gooit die download-knop 1.0 op mijn harddisk blijkbaar.
  .
  Ah, oké. De mirror geeft wel 1.2. De downloadknop niet.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik heb die van mij vorige week gejailbreakt, maar ondertussen heb ik hem terug gerestored. Behalve de SBS-settings was er van al die tweaks in mijn ogen geen één met veel meerwaarde. Leuk om wat te prutsen, maar dat was het dan ook.

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik zie de update nog niet in Cydia hoor,

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, er is helemaal geen update in Cydia voor de iPad.
  Of ik ben blind aan het worden.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Je kan als volgt checken of je de laatste versie hebt:
  .
  – Ga naar Cydia
  – Klik op het tabblad ‘beheren’
  – Daarna op ‘pakketten’
  – Zoek daar naar ‘Envasi0n 6.0-6.1 untether’
  – Scroll naar beneden totdat je de versie ziet
  .
  Als je versie 0.3-1 hebt, heb je de meest recente versie, welke ook geïnstalleerd wordt als je de nieuwe versie 1.2 van de tool gebruikt.
  .
  De versienummering is erg verwarrend. De tool spreekt van 1.2 maar het envasi0n pakket in Cydia houdt er een andere versienummering op na en leek al voor de complete tool geüpdatet te zijn.

 • Profielfoto
  koen

  Waar vind ik Cydia of Evasi0n, het staat niet in de AppStore.:???:

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Waar vind ik Cydia of Evasi0n, het staat niet in de AppStore.:???:

  Denk eens na…

  Appstore is van ….?

  Juist!

  En denk je dat dan jailbreak/root utilities daar toegelaten worden?

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Een iPhone is zo’n geweldig apparaat dat binnen een paar dagen 7 miljoen mensen de functionaliteit uitgebreid willen zien.
  .
  Volgens mij klopt hier iets niet.
  .
  Ik heb een iPad en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om dat apparaat ‘open’ maken. Het is juist vanwege dat gesloten karakter dat het het enige apparaat in dit huishouden is waar ik mee elektronisch bankier.
  .
  En dan zo’n stuk hack software downloaden? Nee!

 • Profielfoto
  unSOUND

  Wat een boer niet kent…

 • Profielfoto
  koen

  @GrannySmith: bedankt voor de heldere uitlleg!:!:

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ik begrijp nog altijd niet waarom OneMoreThing zich inlaat met of uitlaat over JailBreaken. Kan iemand van OMT dat eens uitleggen wat de beweegredenen en diepere gedachtes hierbij zijn? Hebben jullie overwogen wat het teweegbrengt bij nietsvermoedende gebruikers en besloten dat te negeren ? Of zeg jullie gewoon, het is niet illegaal dus ik moet het maar melden ? Wat doen jullie met de morele bezwaren ? Voorbeeldfuncties ? Jullie pakkie an niet? Ik ben serieus benieuwd.

 • Profielfoto
  fin

  @ ln.XSOcam We leven in een vrij land. Ik vind zulke berichtgeving absoluut relevant zolang het op een neutrale manier word gedaan. De “morele” beslissing om wel of niet te jailbreaken kan volgens mij de gebruiker zelf nemen. Eigen verantwoordelijkheid. Zelf nadenken, het valt soms niet mee…
  Wat het trouwens met moreel te maken heeft is mij ook niet geheel duidelijk. Jailbreaken is niet illegaal of zo, Apple is wel machtig maar hun Algemene Voorwaarden zijn gelukkig nog niet verheven tot wet.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @fin Ik vroeg om een reactie van OMT, maar ok, die hebben daar ofwel geen helder antwoord op of ze laten zich er liever ook niet over uit. Illegaliteit en moraliteit zijn niet hetzelfde. Het heeft niets met illegaliteit te maken en het heeft alles met moraliteit te maken, vandaar mijn vraag. Ik heb het ook niet over of de beslissing van de gebruiker al of niet immoreel is, dat is weer een andere zaak. Er zijn behoorlijk wat bezwaren tegen het JB’en die jij wellicht kunt inschatten, maar een nietsvermoedende gebruiker niet. OMT heeft hierin een voorbeeldfunctie en ik vraag me af in hoeverre zij zich dit bewust zijn en of zijn ondanks dit weloverwogen toch besluiten dit soort artikelen te plaatsen. Ik veroordeel niemand, maar stel gewoon een kritische vraag.