TV or not TV, that’s the question

20 reacties

De afgelopen week stond bol van het rumoer over Apple’s aspiraties om meer met televisie te doen. Eerst was er een gerucht over een Apple televisie-event gericht op ontwikkelaars. Dat gerucht werd geloof ik binnen een half uur ontkracht. Maar daarmee zijn niet alle geruchten uit de lucht. Er zijn nog genoeg analisten en Apple-visionairen die overtuigd zijn van de “Apple experience in the Living Room”.

Gene Munster, analist bij ‘investment bank’ Piper Jaffay heeft vandaag aan zijn klanten gemeld dat hij verwacht dat er in ieder geval een Apple event komt in het voorjaar. Hij baseert deze uitspraak op zijn analyse is dat Apple elke vier maanden een nieuw product aankondigt en dat er de afgelopen twee jaar in maart een event is geweest. 

Munster verwacht geen Retina iPad Mini, maar vindt een geredesignde iPad een goede mogelijkheid. Ook verwacht hij een geupdate versie van de Apple TV met nieuwe software en een soort van App Store. En dat laatste vooral met het oog op een volledige televisieset, die hij aan het eind van het jaar verwacht. In een voorjaarsevent verwacht Munster geen grote innovaties, maar vooral voorbereidend werk voor later dit jaar, waar hij toch echt de goedkopere iPhone en een televisie verwacht.

Bij The Cult of Mac zijn ze wat sceptischer. Zij geloven dat er te weinig geruchten zijn die in de televisierichting wijzen. Zij horen voornamelijk geruchten over de iWatch en verwachten het horloge pas na 2013. Daarnaast hechten ze veel waarde aan de reactie van MacCentral oprichter Jim Dalrymple, die met een simpel “Nope” reageerde op het gerucht over een event in maart.

Maar ja, Apple blijkt wél opzoek naar een nieuwe ‘engineering manager’ voor in het Apple TV team. Deze nieuwe man of vrouw wordt geacht de nieuwe generatie aan features te leveren voor Apple TV. Er wordt dus zeker nog aan iets nieuws gewerkt.

En dan was er nog de blog van Xbox-bedenker Nat Brown, die de dood van de game console predikt wanneer Apple met een goed systeem komt om apps naar de tv te brengen. In zijn blog geeft hij aan dat het voor spellenmakers veel interessanter is om games te maken voor de App Store; het is veel winstgevender. De oprichter van Valve, Gabe Newell zei eerder al iets soortgelijks. Volgens Brown betalen ontwikkelaars $ 10.000 per jaar om op het Xbox platform te mogen ontwikkelen. Daarnaast moeten ze een karrenvracht aan papierwerk bij houden. Dat maakt het volgens hem voor kleine spelontwikkelaars onmogelijk om voor Xbox spellen te maken.

Kortom, we zijn nog lang niet uitgesproken over mogelijke televisies en uitgebreidere Apple TV’s!

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hij KOMT! Ik voel het gewoon. Vorige jaar heb ik dat tegen alle sceptici ook steeds beweert over de iPad Mini en toen kreeg ik tenslotte ook gelijk. Dus grote kans dat ik nu weer gelijk krijg. De Apple iTV kómt er! Alleen gaat ie anders heten. Het wordt een TV dat naar mijn idee het centrum gaat vormen van alle Apple apparaten in je huis. Een soort Central Hub.

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  Ha, dan hebben we een patstelling, want ik heb steeds geroepen dat de mini niet zo komen en ben ook overtuigd van de komst van de “Central Hub”.

 • Profielfoto
  mymac

  Laat maar komen hoor, al denk ik dat mijn Mac mini niet zo snel vervangen wordt. Ten eerste moet alle US content in NL (oké, wereldwijd dan) beschikbaar zijn, en dat tegen een normale prijs.
  Ik wacht nog steeds op de oplossing om dus normaal elke TV serie te kijken die mij boeit. Want men probeert aan de ene kant het downloaden te boycotten, wat ze al redelijk is gelukt, maar aan de andere kant komt niemand met dé oplossing. Ook Apple niet.

 • Profielfoto
  Davidv

  Apple is niet het probleem maar de film makers

 • Profielfoto
  1984

  Apple tv dat is de vraag. Maar wat is er wel.

  Herinnert u zich nog de eerste keer dat u High Definition beeldkwaliteit zag? Dat was een bijzondere ervaring, maar het valt in het niet bij de eerste keer dat u 4K beleeft.

  Kijk uw favoriete films op onze 4K-tv van bioscoopkwaliteit met scherm van 213 cm (84 inch) enontdek ongekende details. Dankzij de resolutie van 3840 x 2160 (8 miljoen pixels) biedt 4K-technologie vier keer meer details dan Full HD.

  Wanneer u dichtbij komt, ziet u geen individuele pixels, naar een perfect vloeiende beelden met verbluffende diepte en helderheid. Het beeld is adembenemend echt, waardoor het lijkt alsof de acteurs en actrices bij u in de kamer staan.

 • Profielfoto
  murdock1

  Weer zo een toestel zeker waar je eerst moet jailbreak voor je der iets kunt met doen? dan denk ik aan hun apple tv, daar moet je dat ook doen wil je een mkv bestand afspelen.
  Geef mij maar een samsung smart tv. Die kan je bedienen zonder u afstandsbediening.

 • Profielfoto
  murdock1

  er is nog geen enkel tv zender die 4k kan uitzenden. Ze zenden nu nog niet allemaal in HD uit,en dolby D ? Is er nu ook nog niet.

 • Profielfoto
  Sander Janssens

  @Murdock1: DolbyDigital wordt wel degelijk aangeboden. Ik heb een interactieve decoder via HDMI op mijn versterker aangesloten… Et voilà: DD bij een HD uitzending!

 • Profielfoto
  Msight

  @1984, waarom zou je 4K televisie hebben als er heel weinig materiaal is, bioscopen projecteren slechts 2K, en veel films (skyfall) zijn ook niet veel hoger opgenomen

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Als er een Apple Tv komt, komt hij zeker niet dit jaar. Simpel omdat 2013 een tussen jaar is qua tv evenementen. Er zijn dit jaar geen olympische spelen of wk voetbal. Deze evenementen zijn altijd goed voor de verkoop van nieuwe tv’s.

  Daarnaast zou ik eerst willen zien wat ze met het huidige zwarte doosje kunnen doen. Die hangt op dit moment onder mijn tv, word veel gebruikt en zou graag wat Nederlandse apps willen zien. Uitzending gemist bijvoorbeeld of de digitale kanalen van de publieke omroep. Die zijn namelijk toch vrij te bekijken via het internet.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik zie eerder een échte tv van Apple op het toneel verschijnen dan een achterlijk horloge wat je daadwerkelijk af kunt doen als een gadget voor nerds.
  .
  Loewe of B&O zou een uitstekende partner zijn voor Apple om het ding te maken. Daarmee valt hij ook buiten het budget voor de massa en dat is waarschijnlijk ook de reden dat we deze TV voorlopig nog niet zullen zien.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Hij KOMT! Ik voel het gewoon. Vorige jaar heb ik dat tegen alle sceptici ook steeds beweert over de iPad Mini en toen kreeg ik tenslotte ook gelijk. Dus grote kans dat ik nu weer gelijk krijg. De Apple iTV kómt er! Alleen gaat ie anders heten. Het wordt een TV dat naar mijn idee het centrum gaat vormen van alle Apple apparaten in je huis. Een soort Central Hub.

  Jij kreeg vorig jaar zeker ook gelijk toen je een iPhone 5 voorspelde? Gaap.

 • Profielfoto
  INCTRL

  er is nog geen enkel tv zender die 4k kan uitzenden. Ze zenden nu nog niet allemaal in HD uit,en dolby D ? Is er nu ook nog niet.

  Dolby D is er niet? Misschien hoog tijd om je tv decoder te vervangen. lol

 • Profielfoto
  INCTRL

  Als er een Apple Tv komt, komt hij zeker niet dit jaar. Simpel omdat 2013 een tussen jaar is qua tv evenementen. Er zijn dit jaar geen olympische spelen of wk voetbal. Deze evenementen zijn altijd goed voor de verkoop van nieuwe tv\’s.

  Daarnaast zou ik eerst willen zien wat ze met het huidige zwarte doosje kunnen doen. Die hangt op dit moment onder mijn tv, word veel gebruikt en zou graag wat Nederlandse apps willen zien. Uitzending gemist bijvoorbeeld of de digitale kanalen van de publieke omroep. Die zijn namelijk toch vrij te bekijken via het internet.

  Wat een “logica” er zijn dit jaar geen tv evenementen (??) dus komt er dit jaar geen Apple TV uit? En als voorbeeld neem jij dan 2 sportevenementen. Alsof Apple of welke tv maker zich iets aantrekt van een sport evenement, alsof er dit jaar geen nieuwe tv’s uitkomen omdat er niet een voetbaltoernooi ergens op de wereld plaats vindt? Lachwekkend. Jij bent een beetje in de war met retailers die ivm “tv evenementen” (WTF is eigenlijk de definitie van een “Tv evenement????) speciale aanbiedingen doen, dit heeft wel een 1 op 1 verband, maar dat is weer een andere tak van sport. En ik kan je nu al voorspellen dat die retail-acties mbt “tv evenementen” niet op gaan voor Apple TV producten, dus je stelling snijdt op meerdere vlakken geen hout.

  Dus of een Apple TV nu wel of niet dit jaar gaat komen dat heeft niets met het WK voetbal 2014 te maken.

 • Profielfoto
  snipper

  Als je dan toch alles over dit onderwerp bij elkaar wil vegen, zet er dan ook de opmerkingen van Jobs bij. Kwam er op neer dat hij er uitgebreid mee bezig was geweest en dat het vooral gestrand was op het feit dat hij de kabelaars niet had kunnen overtuigen mee te doen aan een Apple TV project.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Apple tv dat is de vraag. Maar wat is er wel.

  Herinnert u zich nog de eerste keer dat u High Definition beeldkwaliteit zag? Dat was een bijzondere ervaring, maar het valt in het niet bij de eerste keer dat u 4K beleeft.

  Kijk uw favoriete films op onze 4K-tv van bioscoopkwaliteit met scherm van 213 cm (84 inch) enontdek ongekende details. Dankzij de resolutie van 3840 x 2160 (8 miljoen pixels) biedt 4K-technologie vier keer meer details dan Full HD.

  Wanneer u dichtbij komt, ziet u geen individuele pixels, naar een perfect vloeiende beelden met verbluffende diepte en helderheid. Het beeld is adembenemend echt, waardoor het lijkt alsof de acteurs en actrices bij u in de kamer staan.

  hmm, nee ik denk het niet.

  4K komt nu mondjesmaat op de markt, het zal nog jaren duren voordat 4K tv’s betaalbaar worden en er genoeg content én aanbod zal zijn om er optimaal gebruik van te kunnen maken. EN DAN als na al die jaren de markt verzadigd is met 4K tv’s, we om komen in de hoeveelheid quad- én 8-layer blurays met 4K filems, iedereen al voor nog geen 800,- een eenvoudige 4K tv kan aanschaffen (zoals nu de gimmidelde prijs voor een 3D HD tv is)

  DAN KOMT APPLE MET DE RETINA TV, een 8K tv waarvan de pixels niet meer waarneembaar zijn voor het menselijk oog, van elke afstand dan ook!

  Dat is mijn voorspelling.

 • Profielfoto
  1984


  DAN KOMT APPLE MET DE RETINA TV, een 8K tv waarvan de pixels niet meer waarneembaar zijn voor het menselijk oog, van elke afstand dan ook!

  Dat is mijn voorspelling.

  hmm, nee ik denk het niet.
  Wat denk je dat dat gaat kosten, een tv waar je afhankelijk bent van de Apple winkels. want dat is het doel van Apple.

 • Profielfoto
  leonpieket

  Er word te veel gespeculeerd. Het geeft mensen in sommige gevallen onterechte hoop. Dit werd naar mijn idee ook weer door op de beurs, teleurstellingen zie je terug in de koersdaling. Er zou veel minder naar buiten moeten komen en Apple zelf zou naar mijn mening zich minder moeten bezighouden met het voorblijven of bijhouden van de concurrentie. Ze zijn in mijn ogen groot geworden door anders te denken, groot geworden door klein te blijven. Ik zou het niet erg vinden als Apple zich zou ingraven om aan iets totaal vernieuwende te werken odat ze weer de statut krijgen die ze toekomt.

 • Profielfoto
  poing

  @leonpieket Ik ben het helemaal met je eens.