‘Tim Cook wilde vriendjes blijven met Samsung’

7 reacties

Al het geld van Apple, dat zou Steve Jobs ervoor over hebben om de ‘slaafse kopie’ die Android volgens hem was uit te roeien. Inmiddels rollebollen Apple en vooraanstaand Android-bouwer Samsung al ruim twee jaar met wisselend succes door rechtszalen. Zo fel als Jobs was is Tim Cook echter nooit in deze juridische strijd geweest. Dit meldt Reuters.

Het persagentschap sprak met een anonieme bron die stelt dat Cook de goede relatie met Samsung niet op het spel wilde zetten. De toenmalig Chief Operations Officer had belang bij een goede relatie met toeleveranciers.Apple was vooral voor onderdelen voor de iPhone en iPad sterk afhankelijk van Samsung. Volgens schattingen bestelde Apple vorig jaar nog voor ongeveer 8 miljard aan ‘parts’ bij Samsung.

Op het moment dat Cook aantrad als CEO waren de rechtszaken tegen de Aziatische techgigant in volle gang. Er volgden diverse overwinningen voor zowel Apple als Samsung met als hoogtepunt een zaak die Apple in de zomer van 2012 won. Samsung moest 1 miljard dollar schadevergoeding betalen wegens het schenden van patenten. Voor Cook smaakte dat blijkbaar niet naar meer.

Volgens Reuters is te verwachten dat Apple en Samsung hun patentenoorlog binnenkort zullen schikken en hun ingewikkelde relatie opnieuw zullen gaan vormgeven. Apple probeert de laatste tijd in plaats van rechtszaken tegen Samsung aan te spannen minder afhankelijk te worden van onderdelen van de Zuid-Koreanen. Er zijn genoeg dingen waar de twee elkaar bij kunnen gebruiken. Samen strijden tegen Windows Phone en Blackberry bijvoorbeeld. Gaat Cook hierop inzetten?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Boike12

  ‘Samen strijden tegen Windows Phone en Blackberry bijvoorbeeld.’ Ha, strijden! Windows Phone en Blackberry zijn nou niet bepaald concurrenten. Of zie ik dit verkeerd?

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Ik beschouw Windows Phone 8 zeker wel als een concurrent! Maar blackberry wordt volgens mij alleen nog aan tienermeisjes in nederland verkocht?

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Raymon, prima start maar toch drie puntjes:

  Er volgden diverse overwinningen

  Volgens schattingen bestelde Apple vorig jaar nog voor ongeveer 8 miljard aan ‘parts’ bij Samsung.

  Acht miljard wat? En parts kun je gewoon vertalen naar ‘onderdelen’.

  Apple probeert de laatste tijd minder afhankelijk te worden van Samsung in plaats van nieuwe rechtszaken aan te spannen.

  Geen lekkere zin. Er is geen sprake van een tegenstelling, waarom dan ‘in plaats van’ gebruiken?

 • Profielfoto
  FrEaKi

  Apple en microsoft werken toch al samen tegen Android? Samen hadden ze patenten-deals toch? En blackberry is al van de kaart, laatste kans met de nieuw Z-lijn.ik zie BB nietmeer als een groot concurrent

 • Profielfoto
  Bman

  Die eerste zin loopt niet echt lekker. Voor de rest best goed voor de eerste keer!

 • Profielfoto
  Jordy1994

  Gewoon goed gedaan Raymond ,we snappen wat je bedoelt daar gaat het om.

 • Profielfoto
  Jordy1994

  Raymon.