Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 februari 2013

Tim Cook mag naast Michelle Obama zitten bij State of the Union

Het is een drukke dag voor Tim Cook, de Apple topman moet vandaag vroeg uit de veren om te spreken tijdens de ochtendsessies van de Goldman Sachs Tech Conference. Na deze bijeenkomst in San Fransico zal Cook zich naar Washington moeten haasten, hij mag daar tijdens State of the Union naast Michelle Obama plaatsnemen in de ‘First Lady’s Box’. Dit meldt 9to5Mac.

Gasten die bij de First Lady mogen zitten worden meestal genoemd in de speech van de president. Het is waarschijnlijk dat Obama Apple zal aanhalen als bijvoorbeeld aanjager van de arbeidsmarkt. Eerder dit jaar besloot Apple namelijk een deel van de Mac-productie terug te halen naar de VS.

State of the Union is een jaarlijkse speech van de Amerikaanse president Barack Obama. In deze speech maakt hij zijn plannen voor het komende jaar bekend. Te verwachten is dat Obama dit jaar zal spreken over de economie, de nieuwe wapenwet en een herzien immigratiebeleid. Vorig jaar was Laurene Powell Jobs (weduwe van Steve Jobs) gast van Michelle Obama. In datzelfde jaar eerde de president Steve Jobs in zijn toespraak.

Topmannen van Apple zijn vaker te gast bij State of the Union speeches. In 1993 zat toenmalig Apple CEO John Sculley naast First Lady Hillary Clinton tijdens de eerste State of the Union van president Clinton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook mag naast Michelle Obama zitten bij State of the Union
Sluiten