Getest: Kunnen EarPods tegen water?

13 reacties

Vorige week stopte hoofdredacteur Koen zijn Apple EarPods per ongeluk in de wasmachine. Tot zijn grote verbazing deden de earphones het na een grondige wasbeurt nog steeds prima. Zouden EarPods waterpoof zijn? Wij namen de proef op de som.

Tijdens onze tweewekelijkse talkshow op donderdagavond, OMT LIVE, doopten wij een setje EarPods ruim 20 seconden in een bak met kraanwater. De koptelefoontjes werkten nadat ze uit het water kwamen nog, wel zat er een klein kraakje in. Nadat we ze een weekendje hebben laten drogen klinken ze nu echter weer als vanouds.

Volgens iFixit zijn de remote en microfoon die in de kabel verwerkt zit ook aardig afgeschermd tegen water, in ieder geval beter dan die van de vorige generatie Apple earbuds. Lekker douchen en zwemmen met je earpods in lijkt ons overigens nog steeds niet zo’n goed idee. Maar een rondje wasmachine of een flinke regenbui overleven de nieuwe earpods volgens onze test wel.

Bekijk hieronder het fragment waarin de EarPods een waterdoop krijgen:

 

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  prryvnhrk

  Heb al regelmatig mijn oordopjes in de wasmachine zien verdwijnen, gewoon na de wasbeurt in de droger stoppen (gewoon nog steeds in de broekzak) en na een volledige droogbeurt doen ze het weer prima! Nooit problemen mee gehad verder! (:

 • Profielfoto
  essiw

  ^het is verstandiger ze op andere manieren te laten drogen, zoals gewoon een paar dagen laten liggen of ze in een zak met rijst te stoppen (rijst trekt vocht aan en is onschadelijk voor je oortjes).

 • Profielfoto
  GT1988

  Mijn remote start en pauzeert de muziek zelf, en is nooit in de was geweest.

 • Profielfoto
  flatwound

  Mijn USB-stick van SanDisk heeft niet één, maar al twee keer de veertiggradenwas overleefd. Doet het nog steeds. Wel is het opschrift niet zo goed meer te lezen.

 • Profielfoto
  App69

  Heb het meegemaakt met een remote van Apple. Doet ’t nog steeds prima.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Als mensen remote zeggen, bedoelen ze dan die afstandsbediening van 20€ of dat stukje van de Earpods?

 • Profielfoto
  Mich

  Gaan douchen zal zeker niet lukken. Wil zeggen dat je je iPhone mee moet pakken. En die is nog niet echt waterproof.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ook mijn oude oordopjes van Sennheiser zijn jaren geleden wel eens meegewassen in de wasmachine, en deden het daarna nog prima. Op zich niets speciaals dus.

  Mijn vriendin heeft ook eens een Logitech Harmony-afstandsbediening meegewassen omdat die meeliftte met het beddengoed (3 uur op 60 graden). Deed het daarna ook nog steeds na het drogen.:)

 • Profielfoto
  Maurits

  Mijn oude iPhone 4 oortjes een keer per ongeluk in een glas Fanta gedompeld, omdat ze uit mijn trui hingen. Ze deden het nog prima:)

 • Profielfoto
  Marijn100

  USB-Sticks best vaak. Kunnen het gewoon hebben:D
  Maar een vriend van mij had het vaak met z’n Sony-Ericsson telefoon. Dat is ook tot 7 keer goed gegaan. De 8e keer ging het helaas mis.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Probleem is dat de wasmachine niet van Apple is. Dat probleem heeft Samsung wel opgelost met de Samsung Ecobubble:);)

 • Profielfoto
  App69

  Ik bedoelde die afstandsbediening. Zo’n witte.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Laatst mn Iphone 4 per ongeluk in de red bull laten badderen.
  Wel iets trickyer omdat er suiker in zit, maar gelukkig deed die het weer!!