Sonos komt met Playbar en Controller-app update

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Afgelopen jaren heeft menig Sonos apparaat een plaatsje in de huiskamer weten te veroveren. Via het draadloze systeem kan muziek en radio afgespeeld worden. Vandaag presenteert Sonos met een nieuw model voor de thuisbioscoop: Playbar.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een langwerpig model speakersysteem dat onder de tv gehangen kan worden. Het apparaat kan via een optische kabel met de TV worden verbonden en zo ook het geluid van bijvoorbeeld dvd-spelers of consoles weergeven. Alle draadloze functies die in de ‘traditionele’ Sonos systemen zitten zijn ook in de Playbar aanwezig.

Aan de binnenkant bevat de Playbar negen speakers die individueel versterkt worden. Volgens Sonos zorgt het systeem zelf voor een goede afregeling van het geluid, de ingebouwde sensoren detecteren of de Playbar obstakels boven of onder zich heeft en past automatisch de equalizer aan. De Playbar is vanaf 5 maart verkrijgbaar voor 699 euro.

Naast de Playbar kondigde Sonos vandaag ook een software-update aan voor haar iPhone app. Deze is geüpdatet naar versie 4.0. Nieuw in de app zijn one-touch favorieten. Daarnaast is de Sonos app aangepast voor het grotere scherm van de iPhone 5.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Frank1964

  Ik vind Sonos een mooi systeem, maar mijn muziek bibliotheek is te groot voor Sonos.
  Het helaas niet meer leverbare Squeezebox systeem van Slim Devices kan deze collectie wel moeiteloos aan en klinkt minstens zo goed op een goede versterker.

 • Profielfoto
  macpro

  Lang love LogiTech!
  Stelletje sukkels dat het zijn.
  De SqueezeBox is inderdaad een veel fijner systeem dan de Sonos en ook nog eens een stuk voordeliger.
  Dus draaien ze het de nek om.

 • Profielfoto
  Bizon

  Is dit spul echt goed of is het net als bose een grote bek, een hoop marketing en is het product zelf uiteindelijk helemaal niks.

 • Profielfoto
  MacMartino

  Mmm, dan moet je toch de duurdere systemen van Bose eens proberen. Toch wel indrukwekkend hoor! Het probleem van Sonos is overigens vooral de prijsstelling. Maar het is wel briljant hoe ze hun positie weten op te bouwen en vast te houden. Teufel probeert daar wel wat aan te doen, maar dat systeem is toch net minder af ofzo.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ga gewoon eens een Sonos setje luisteren in de winkel en ga er meteen daarna eens wat ‘gewone’ speakers beluisteren. Dan is deze discussie gauw voorbij.

 • Profielfoto
  Jurien73

  Sonos is wel egt groet maar het is natuurlijk niet zo groet als bijv. Denon, JBL, AKG enz maar ze zijn op de goeden weg (Het is gwoon een lekker geluid). Ook is het natuurlijk zo dat als je een Denon stereo set hebt je erg veel kabels door je kamer hebt lopen. Dit en de een fout van Sonos maakt het een geweldig product.

 • Profielfoto
  langbeest

  Zonder de subwoofer is Sonos niet echt een goede keuze mbt sound
  Maar een slimme oplossing is het wel en werkt simpel en altijd.

 • Profielfoto
  J.R.D

  Sonos is wel egt groet maar het is natuurlijk niet zo groet als bijv. Denon, JBL, AKG enz maar ze zijn op de goeden weg (Het is gwoon een lekker geluid). Ook is het natuurlijk zo dat als je een Denon stereo set hebt je erg veel kabels door je kamer hebt lopen. Dit en de een fout van Sonos maakt het een geweldig product.

  Deze post is op zoveel verschillende vlakken te fout. Ik word hier zo treurig van.

 • Profielfoto
  Roland Quant

  Heb al een tijd de Play5 van Sonos in huis, en is de beste koop sinds tijden. Wat al eerder gezegd is; ga eerst luisteren voordat je een oordeel velt!

 • Profielfoto
  Phew

  Slimme zet van Sonos. Op hun site staat ook nog dat de Playbar met je mee kan groeien voor nog meer surround. Met een paar Play 3 als achterspeakers en de Sonos Sub erbij. Wordt dan een leuk totaal prijskaartje natuurlijk.

  Heb zelf nu een Sonos Connect + externe Dac op de eigen versterker in de woonkamer en een Play 5 voor boven en wil echt nooit meer zonder.
  Geluidskwaliteit is erg goed en gebruiksgemak is verbluffend goed. Sonos is niet de allergoedkoopste oplossing, maar is dan ook geen budgetmerk als Logitech.
  Het is dat wij al een soundbar hebben, want anders was dit een mooie toevoeging.

 • Profielfoto
  langbeest

  @quantamaria
  Mijn oordeel is geveld na het beluisteren
  Zeg niet dat het niet goed is maar de subwoofer is in mijn ogen een must, tenminste als ik mijn mening hier mag geven…….

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Geef mij maar gewoon een Airport Express. Ideaal, gekoppeld aan een goede versterker met boxen. Via de digitale optische out van de AE heb je een topsignaal, dat direct in een digitale versterker kan, of via een top-DAC (zoals de Firestone Fubar) in een analoge versterker.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Via Airport Express is het ook nog eens spotgoedkoop, topkwaliteit geluid, gewoon met je eigen iTunes, Remote op je iPhones en iPads, en evt je gehele bibliotheek op je Time Capsule, alleen de player (iTunes) op je laptop, voilà, alles erop en eraan, voor weinig!