Siri voor OS X?

24 reacties

Het klinkt misschien raar, gezien het matige succes van Siri op de iPhone, maar het lijkt er toch op dat we virtuele assistente binnenkort ook binnen Mac OS X mogen verwachten. Er is namelijk een vacature verschenen voor een Siri UI Engineer en deze vacature bevat een aantal hints dat Apple van plan is Siri te integreren in OS X. Zo is er nergens in de vacature sprake van iOS, maar wel van OS X en wordt er gesproken over een ‘miniatuur OS binnen een OS’.

Een andere hint is dat Apple vorig jaar ‘Dictation features’ heeft toegevoegd aan OS X. Bij de iPad is dezelfde tussenstap gemaakt, daar zijn ook eerst die Dictation Features toegevoegd, om vervolgens in de volgende iOS update Siri toe te voegen. Deze aanwijzingen verhogen de verwachtingen dat Siri vanaf komende zomer ook op je Mac te gebruiken is. 

De vacature beschrijft een grote uitbreiding van Siri en de integratie met nieuwe apps voor een natuurlijke spraakbesturing. Het lijkt er dus op dat Apple, voordat er een Nederlandse variant van de mobiele Siri is een desktop versie van Siri komt.

Zit jij te wachten op een goed gesprek met je iMac?

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  iantje43

  Nee is een beetje overbodig gebruik het op m’n iPhone niet eens

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik zou hem wel eens willen vragen waarom mijn iPhone nog Nederlands kan spreken;).

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Zit jij te wachten op een goed gesprek met je iMac?

  Moet je wel effe wachten… de levertijden zijn dramatisch!;-)

 • Profielfoto
  SRVDB

  Ja hoor! Lekker praten tegen mijn iPhone en MacBook!

 • Profielfoto
  csteelooper

  Lijkt me wel wat. Maar eerst maar eens ondersteuning voor Nederlands in iOS, zou ik zeggen. Dictatie gebruik ik veel, in Engels en Duits, maar het zou pas echt fijn zijn als vooral dát ook in het Nederlands kon. Kunnen we eindelijk hands-free sms’en/iMessage gebruiken

 • Profielfoto
  Needler

  Siri is leuk. Maar het is nou niet echt een verkoopargument.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  What’s next. Investeren in FaceTime, omdat dat dat ook zo’n enorm succes was? 8)7
  Apple maakt het Microsoft wel erg gemakkelijk om de markt over te nemen op deze manier.

 • Profielfoto
  jeroenbunte

  Siri werkt vooral ontzettend goed met het maken van agenda afspraken en herinneringen. Remind me when I get home to take out the trash (niet je vrouw buiten zetten ;-0) is veel sneller uitgesproken dan handmatig ingevoerd. Ook het laten zetten van de wekker werkt prima, je kunt zeggen: wake me up at 07.00 maar je kunt ook zeggen: wake me up in 8 hours en hij maakt je ongeacht hoe laat het is 8 uur later wakker, mooi toch?

  Zou super zijn als dit straks ook allemaal in het Nederlands kan.

 • Profielfoto
  TypeWriter

  Siri lijkt me toch niet meer dan een speeltje.

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand iets serieus aan zijn smartphone zien/horen vragen, behalve in de commercials dan.

  What’s next. Investeren in FaceTime, omdat dat dat ook zo’n enorm succes was? .

  off-topic:
  Ik maak wel regelmatig van FaceTime gebruik. Maar ook daar geldt dat de praktijk weerbarstig is: met de huidige drukte op internet hapert het beeld. Misschien zou je voor slechte (3G) omstandigheden gewoon moeten volstaan met een fotootje van de gesprekspartner en de mogelijkheid om met de camera even een snapshot oid over te sturen, terwijl het gesprek gewoon doorgaat.

  Ik denk dat Apple ontwikkelaars nooit een slechte verbinding hebben.

 • Profielfoto
  Cube

  Wake me up at 7? Wake me up in 8 hours? Remember to take the trash out?

  Daar pak je gelijk het probleem aan waar Siri en Apple zo keihard in falen. Het probleem zit ‘m in dat je dat allemaal moet VRAGEN. Siri zou dat voor jou moeten doen ZONDER die bullshit te vragen. Een goed voorbeeld is Google Now. Ik heb altijd geleerd dat het internet er is om dingen voor jou te doen. Automatisch, en op de manier van siri moet je het eerst 40x vragen voordat ie het uitvoert en anders op een domme manier op het internet de verkeerde uitspraak maar gaat zoeken.

  Je wilt dat siri automatisch instelt dat je doordeweeks om 7 wakker wilt worden en in het weekend uit wilt slapen. Je wilr dat siri jou herinnert een cadeau te kopen als er iemand bijna jarig is. Welke bus, trein, metro of tram jij moet pakken als jij bij de halte staat. Tegen jou praat als er vertraging is. Een melding geeft als het over 15min gaat regenen.

  Je moet niet naar dat soort dingen vragen.

 • Profielfoto
  Akoni

  Het is even grappig om te proberen, maar daar houdt alles wat mij betreft mee op.

 • Profielfoto
  essiw

  Lijkt me geweldig, ergens vanuit men kamer Go in standy, of Play … Song. Jammer dat mijn mac mini geen geluid kan horen…

 • Profielfoto
  Rutger-cg

  Wake me up at 7? Wake me up in 8 hours? Remember to take the trash out?

  Daar pak je gelijk het probleem aan waar Siri en Apple zo keihard in falen. Het probleem zit \’m in dat je dat allemaal moet VRAGEN. Siri zou dat voor jou moeten doen ZONDER die bullshit te vragen. Een goed voorbeeld is Google Now. Ik heb altijd geleerd dat het internet er is om dingen voor jou te doen. Automatisch, en op de manier van siri moet je het eerst 40x vragen voordat ie het uitvoert en anders op een domme manier op het internet de verkeerde uitspraak maar gaat zoeken.

  Je wilt dat siri automatisch instelt dat je doordeweeks om 7 wakker wilt worden en in het weekend uit wilt slapen. Je wilr dat siri jou herinnert een cadeau te kopen als er iemand bijna jarig is. Welke bus, trein, metro of tram jij moet pakken als jij bij de halte staat. Tegen jou praat als er vertraging is. Een melding geeft als het over 15min gaat regenen.

  Je moet niet naar dat soort dingen vragen.

  Daar ben ik het niet mee eens. Voor dingen als verjaardags herinneringen, een wekker die je wekt, een trein of bus die je moet nemen heb je toch (push) notificaties?? Zou er niet aan moeten denken dat de hele dag op willekeurige momenten Siri tegen me begint te praten in m’n broekzak. Dit soort dingen hoef ik alleen te horen als ik er op dat moment behoefte aan heb en dan is Siri een hele snelle oplossing.
  Wel zou Siri iets intelligenter mogen. Als ik bijvoorbeeld tot 3 keer toe mijn wekker op zondag om 11 uur zet dat de week daarop wordt gevraagd of mijn wekker wederom om 11 uur gezet moet worden.
  Enige echte minpunt is voor mij en vele andere Nederlanders natuurlijk het feit dat Siri nog steeds niet in onze taal beschikbaar is. Dit duurt wel erg lang apple..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Siri is alleen even leuk voor op een feestje & verder voor alle gebieden buiten de US een absolute fail…! Op de Mac is het alleen makkelijk als commando’s eenvoudig uitgevoerd worden en het in het Nederlands werkt. Ik had in 1996 al de 20th Anniversary Mac (zie avatar!) die gesproken commando’s als “internet” en “print” kon uitvoeren.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik vind engels veel leuker, maar dat is mijn mening:P

 • Profielfoto
  jeroenbunte

  TypeWriter 4 uur geleden
  Siri lijkt me toch niet meer dan een speeltje.
  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand iets serieus aan zijn smartphone zien/horen vragen

  Daar zit denk ik meer het probleem, je staat een beetje voor l.. als je in het openbaar tegen je telefoon praat. Dat dat dan nu ook nog in het Engels moet maakt het nog net iets erger. Maar al ik alleen ben gebruik ik het best veel, zoals ik al zei de wekker, wake me up at ….. voor mij makkelijk, ik werk diensten en hoef in de ochtend bijna nooit dezelfde tijd op te staan.

 • Profielfoto
  GuidoH

  @Rutger-cg: Dus SIRI moet slimmer worden omdat jij elke keer je wekker opnieuw zet? Je kan ook tegen Siri zeggen dat je elke zondag om 11 uur wakker gemaakt wilt worden. Gelukkig maar dat Siri niet gaat gokken wat je wilt, maar alleen doet wat je zelf zegt…

 • Profielfoto
  Hans3920

  Voor ons als mensen met een visuele handicappis het op de iPhone wel handig,
  Als je je adres hebt ingevoerd kan je zeggen:
  Breng me to home en dan doet zij dat.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Siri is geweldig. Heerlijk om in de auto wat dingen te regelen, te vragen, reminders te plannen. Maar ja, het is nog wel even een cultuuromslag voordat je er publiekelijk net zo vrij mee wordt. Dat is nog een drempeltje en die wordt niet kleiner doordat je Engels moet praten… nog steeds. Niet dat dat Engels spreken zo’n probleem is, maar er ontstaan daardoor soms wel misverstanden i.c.m. Nederlandse namen etc.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Als het net zo goed en snel werkt als de Google iOS app dan graag. Siri Loopt achter de feiten aan….nog geen NL versie….

 • Profielfoto
  GeertGB

  Het wordt tijd om ook op OS X een folder aan te maken voor alle Apple apps die we niet willen gebruiken, maar niet kunnen verwijderen.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Zeker als de geruchten dat Maps er ook aan komt voor OS X bewaarheid worden.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Dat zet me aan het denken, zal Apple ook in OS X het onmogelijk maken om andere default apps te gebruiken? Bijvoorbeeld Chrome voor Safari. Ik acht ze ertoe in staat. “Voor uw veiligheid hebben we het onmogelijk gemaakt”.

 • Profielfoto
  inekeve

  Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Needler, volledig mee eens