Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

Samsung kopieert Apple’s Passbook

Het laatste nieuws op het gebied van kopiëren en namaken komt via The Verge vanaf het Mobile World Congress in Barcelona. Samsung presenteerde daar vandaag zijn laatste innovatie: Samsung Wallet. Bijna een exacte kopie van de Passbook-applicate die Apple in september vorig jaar met iOS 6 introduceerde. De Aziaten kunnen het blijkbaar niet laten om Apple na-te-apen.

Even vergelijken: Net als in Passbook kunnen gebruikers in Samsung’s Wallet virtuele coupons, klantenkaarten en andere pasjes opslaan. Gezien Samsung eerder flink inzette op NFC is te verwachten dat Wallet gebruik maakt van NFC, toch? Niet dus, net als Apple’s Passbook werkt het met een code die gescand moet worden. Net als Passbook kunnen pasjes in Wallet ook automatisch geüpdatet worden met actuele informatie. Locatiegebaseerde push-berichten zijn, wederom net als in Apple’s Passbook, ook aanwezig in Samsung’s kopieerwerkje.

Niet alleen de functies zijn precies hetzelfde. Ook op gebied van uiterlijk lijkt Samsung’s app als twee druppels water op die van Apple. Dit is te zien in onderstaand filmpje.

Momenteel is Wallet alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, zij kunnen aan de slag met de SKD en API. Waarschijnlijk zal de Wallet-app standaard geïnstalleerd zijn op Samsung’s nieuwe topmodel, de Galaxy S IV die op 14 maart aangekondigd zal worden.

Ook de homescreen-iconen hebben veel van elkaar weg.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung kopieert Apple’s Passbook
Sluiten