Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 februari 2013

Retina MacBook Air later dit jaar?

Het begon met de iPhone. Daarna volgde de iPad en uiteindelijk kwam ook de MacBook Pro aan de beurt. Allemaal hebben ze inmiddels een retina-scherm. De MacBook Air is tot nu toe buiten schot gebleven, maar volgens de laatste geruchten gaat daar later dit jaar verandering in komen.

De Taiwanese Economic Times beweert dat Apple op dit moment zijn toeleveranciers klaarstoomt voor een nieuwe MacBook Air die in het derde kwartaal van 2013 uit moet komen. Dit model zou de nieuwste generatie ‘Haswell’ Ultrabook-chips van Intel aan boord hebben. Ook de buitenkant zou ‘ge-facelift’ worden met als belangrijkste kenmerk een retina-beeldscherm.

Als het gerucht van de Economic Times waar blijkt te zijn wordt het nog spannend welke invloed het retina-scherm zal hebben op de prijs van de MacBook Air. Apple positioneert de Air als het instapmodel van de MacBook-reeks en zal daarom waarschijnlijk de prijs laag willen houden. Het is daarom mogelijk dat er (net als bij de MacBook Pro) een retina- en non-retina versie uit zal komen van de MacBook Air.

Tegelijkertijd is het ook denkbaar dat een veel hogere prijs voor een retina-scherm niet nodig is. Zo werd onlangs nog berekend dat een retina-upgrade de iPad mini niet meer dan 12 dollar duurder zou maken om te produceren. Retina-versies van de MacBook Pro kosten wél aanzienlijk meer dan hun niet-retina familieleden, maar de overgang van harddrive naar flash-opslag is daar een belangrijke oorzaak van. De MacBook Air heeft daarentegen altijd al gebruik gemaakt van Flash-opslag.

Zou jij meer overhebben voor een retina-versie van de MacBook Air?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Retina MacBook Air later dit jaar?
Sluiten