Playstation 4 met second-screen iOS-app

15 reacties

Vannacht kondigde Sony de Playstation 4 officieel aan. De console is de logische opvolger van de Playstation 3 en bevat betere hardware en nieuwe features. Een interessante ontwikkeling is dat door middel van een speciale app een iOS-apparaat gebruikt kan worden als tweede scherm. Zowel iPhones als iPads zijn hiervoor geschikt.

Het tweede scherm kan gebruikt worden om extra informatie van de game op te tonen, bijvoorbeeld kaarten of je ammo. Beelden van medespelers bekijken behoort waarschijnlijk ook tot de mogelijkheden. Het Japanse home-entertainmentbedrijf heeft al enige ervaring met het maken van apps voor iOS. Eerder bracht Sony de Remote-app uit die dient als afstandsbediening voor thuisbioscoopsystemen. Sony kon tijdens de aankondiging vannacht nog geen live demo laten zien, de console was überhaupt nog niet aanwezig want deze is nog niet af.

De nieuwe Playstation beschikt over een speciale chip die ervoor zorgt dat het apparaat ook in standby-modus door kan gaan met het downloaden van games. Deze chip zorgt er ook voor dat het mogelijk is om het apparaat op afstand te bedienen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om overdag op je werk door middel van de app een download aan te zetten zodat je ’s avonds kan spelen.

De apps zullen rond de feestdagen in de AppStore staan. Dan is de Playstation 4 ook verkrijgbaar.
De apps zullen rond de feestdagen in de AppStore staan. Dan is de Playstation 4 ook verkrijgbaar.

Nintendo past het concept ‘Console op TV + Tablet’ momenteel ook toe in de Wii U, zij het met een bijgeleverde tablet. Vorige week mocht ik daar al even mee spelen, de ervaring was na even wennen erg positief. Een tweede scherm tijdens gamen is handig en voegt echt wat toe. Als Sony een goede implementatie van het second screen doet zal dit de gameplay absoluut ten goede komen.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Wel dolkomisch, we presenteren nieuwe hardware maar de hardware ontbreekt nog even in de presentatie. Typisch Sony.:roll:

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Kan niet wachten!

 • Profielfoto
  djneo

  Denk dat sony door de onlangse informatie lekken over de ps4 een beetje gedwongen was hem te presenteren

 • Profielfoto
  CorMac

  Kijk er ook naar uit. Maar ben bang dat ik ‘em in het begin toch te duur ga vinden en nog een tijdje wacht tot een prijsdaling.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Systeem software updates, online profiel synchronisatie gebeurt al wanneer je console op stand-by staat. Alleen moet je dan een PlayStation plus account hebben wat geld kost. PS3 is meer geweest dan een console hopelijk weten ze dat in de 4 ook waar te maken. Zoals ze zelf mooi een sneer naar Microsoft geven “we don’t built a box”. En E3 fanboys zijn kwaad dat Sony nu zelf conferenties geeft à la Apple

 • Profielfoto
  Rutger-cg

  Kijk er ook naar uit. Maar ben bang dat ik \’em in het begin toch te duur ga vinden en nog een tijdje wacht tot een prijsdaling.

  Hij schijnt maar rond de 300 euro te gaan kosten.

 • Profielfoto
  IOS dude

  @dj bazzie wazzie: behalve dan dat de hardware bij apple wel al op punt staat om te worden vertoond

 • Profielfoto
  Jobornan

  Dit zou Apple toch ook kunnen doen door een App store op de Apple TV te maken. Dan heb je als console de Apple TV en als tablet je iPad of iPhone.

 • Profielfoto
  iMachia

  En de rij games (a € 65 per stuk) die ik in de kast heb staan is dan niet meer bruikbaar zeker…:sad:

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Xbox heeft die functie ook al met Smart-glass. Verwacht daar ook nu meer van omdat het straks op beide consoles werkt.

 • Profielfoto
  CorMac

  @iOS dude: De PS3 was bij de launch ook heel wat duurder dan 300€. Persoonlijk hoop ik op die prijs maar ik moet het nog zien gebeuren.

 • Profielfoto
  michelstams

  @shengjing: LAZER OP MET JE BENDE!!!
  @Raymon: doe er aub iets aan!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Mijn rondje spammers deleten is normaal in de ochtend. Het lijkt nu 2x per dag nodig te zijn:(

 • Profielfoto
  michelstams

  @raymon: thanks! Afschieten die gasten. Je doet het prima overigens

 • Profielfoto
  Stutger

  Mij spreekt vooral het aanbieden van games in de cloud aan. Dat biedt mogelijkheden m.b.t aankopen; denk aan een abonnement à la Spotify!