Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

Playstation 4 met second-screen iOS-app

Vannacht kondigde Sony de Playstation 4 officieel aan. De console is de logische opvolger van de Playstation 3 en bevat betere hardware en nieuwe features. Een interessante ontwikkeling is dat door middel van een speciale app een iOS-apparaat gebruikt kan worden als tweede scherm. Zowel iPhones als iPads zijn hiervoor geschikt.

Het tweede scherm kan gebruikt worden om extra informatie van de game op te tonen, bijvoorbeeld kaarten of je ammo. Beelden van medespelers bekijken behoort waarschijnlijk ook tot de mogelijkheden. Het Japanse home-entertainmentbedrijf heeft al enige ervaring met het maken van apps voor iOS. Eerder bracht Sony de Remote-app uit die dient als afstandsbediening voor thuisbioscoopsystemen. Sony kon tijdens de aankondiging vannacht nog geen live demo laten zien, de console was überhaupt nog niet aanwezig want deze is nog niet af.

De nieuwe Playstation beschikt over een speciale chip die ervoor zorgt dat het apparaat ook in standby-modus door kan gaan met het downloaden van games. Deze chip zorgt er ook voor dat het mogelijk is om het apparaat op afstand te bedienen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om overdag op je werk door middel van de app een download aan te zetten zodat je ‘s avonds kan spelen.

De apps zullen rond de feestdagen in de AppStore staan. Dan is de Playstation 4 ook verkrijgbaar.

Nintendo past het concept ‘Console op TV + Tablet’ momenteel ook toe in de Wii U, zij het met een bijgeleverde tablet. Vorige week mocht ik daar al even mee spelen, de ervaring was na even wennen erg positief. Een tweede scherm tijdens gamen is handig en voegt echt wat toe. Als Sony een goede implementatie van het second screen doet zal dit de gameplay absoluut ten goede komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Playstation 4 met second-screen iOS-app
Sluiten