Oude iPhone verkoopt beter dan nieuwe Galaxy

22 reacties

Het toestel is bijna anderhalf jaar ouder, een stuk kleiner en al lang niet meer het topmodel. Toch verkoopt de ‘oude’ iPhone 4S beter dan het huidige S3 vlaggenschip van Samsung. Dit blijkt uit een rapport van Strategy Analytics dat de wereldwijde smartphoneverkoop in kaart bracht.

Het bureau becijferde dat in kwartaal 4 van 2012 de iPhone 5 (27,4 miljoen verkocht) wereldwijd de meest verkochte smartphone is. Op de tweede plaats staat de iPhone 4S (17,4 miljoen verkocht). Het topmodel van Samsung, de Galaxy S3, neemt met 15,4 miljoen verkochte toestellen de derde plaats in.

Uit het rapport blijkt dat Samsung’s Galaxy S3 in het 3e kwartaal van 2012 nog wel wereldwijd het best verkocht. De iPhone 4S was ook toen nog populair en nam de tweede plaats in, de verkopen van de iPhone 5 moesten nog op gang komen. Nu deze in het vierde kwartaal echt op gang zijn gekomen rest Samsung slechts het brons. Goud en Zilver zijn voor de iPhone 5 en 4S.

strategy-analytics-feb-2013
De cijfers uit het rapport van Strategy Analytics

Wat is volgens jou de reden dat consumenten een ouder model Apple boven de nieuwste Samsung prefereren?

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Wat me bij dit nieuws het eigenlijk meest opvalt is dat op OMT vaak een nieuwsitem wordt gemaakt als blijkt dat bijv een model van de iPhone populairder is dan een Android-toestel. Op Android-sites lees ik daarentegen nooit ‘nieuws’ dat een toestel meer verkocht wordt dan de iPhone, zoals vorig jaar het geval was met de Galaxy S3. Hoogstens als er daadwerkelijk een platformtrend te bespeuren is ipv een verkooppiekje in een enkel kwartaal.

  En ja, ik lees inderdaad beide ‘soorten’ sites.;)

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Bedankt Ramon,
  Al ben ik zelf een echte Apple liefhebber. Een klein beetje objectiever lees betrouwbaarder en leuker. Met alle respect voor OMT. Veel te subjectief!

 • Profielfoto
  Arthur345

  Het besturingssysteem van de iphone is gewoon cleaner en mooier. That’s it voor mij. Kijk naar de apps: je vindt die apps uit de app store niet zo goed als in de playstore.

 • Profielfoto
  Tov

  Ach, het blijft apple nieuws, en de cijfers zijn objectief. Zolang een bericht maar niet de pretentie heeft om apple teveel op te hemelen. De vraag is hier waarom gebruikers de 4s verkiezen boven een modernere galaxy, best een interessante vraag.

 • Profielfoto
  iPredict

  Mensen bewijzen hiermee hun gezonde verstand te gebruiken en liever een telefoon te kopen dan honderden euro’s neer te leggen voor een plastic koelkast. Mijn hoop in onze samenleving wordt goed op peil gehouden met zulke artikelen;)

 • Profielfoto
  sunapple

  @iPredict, Wauw. Ik hoop dat je een grapje maakt? De SIII is een serieus populaire telefoon, die wordt heus wel door mensen met gezond verstand gekocht. Plastic koelkast? Het klinkt alsof je serieuze fanboy-issues hebt waar ik niet al te trots op zou zijn..

 • Profielfoto
  essiw

  @franklin, wat ik denk is dat er misschien meer android toestellen worden verkocht dan iOS toestellen, wat voor de android websites leuk is om te melden. En waarschijnlijk is de omzet voor apple het grootst (en de topmodellen worden het meest verkocht blijkbaar).

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ik vind zulke stukjes van kleuterniveau. Ha fijn MIJN merk verkoopt beter dan een ander merk. Nu ben ik ook weer beter. Grow up!

 • Profielfoto
  RobbieB

  Je kunt lang en breed lullen over OS’en, hardware, etc. maar wat dit het beste laat zien is dat er veel mensen zijn die geen 4″+ scherm willen, maar gewoon een kleiner toestel. Het prijsverschil tussen de 4S en 5 is echt te klein om niet voor een 5 te gaan.

 • Profielfoto
  Yachtbrochure

  Simpel, we hadden een nieuwe iphone nodig voor mijn vrouw. en de specs. van een 5 en een 4s verschilden niet dusdanig dat we de moeite wilde nemen om weer allemaal nieuwe connectors cq adapters te kopen.

  Dus gewoon een 4s gekocht ipv een 5.

  En ik denk dat een hoop mensen met meerdere iphones, docks etc in huis niet zitten te wachten op een nieuwe connector en dus gewoon lekker een 4s kopen die 100% compatibel is met alles wat ze in huis hebben van eerder iphones.

 • Profielfoto
  bestbier

  SIII is een plastic koelkast ja. Die van m’n dochter viel van de bank op de grond. Het scherm spatte in stukken en de accu vloog door de kamer. Haar vriend met een zelfde toestel, kwam per ongeluk met z’n ring tegen het scherm. Resultaat: een hele grote ster in het scherm die zelfs Carglass niet kan repareren.

  Ikzelf vind het niet zo verwonderlijk. 1 en al plastic en openschuivend accu-deurtje. Da’s vragen om problemen. En het scherm? Is het niet zo dat hoe groter een glasoppervlak hoe kwetsbaarder het is???

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Precies wat Yachtbrochure hier zegt. Ik heb zelf gekozen voor de iPhone 4 ter vervanging van mijn iPhone 2G. Mede vanwege alle randartikelen die hier zijn connectors, docks en andere meuk. Misschien wachten de Samsung fanboys wel op de S4? Net als dat de verkoop van Apple spullen altijd wat inzakt voor een event/keynote.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  exact de zelfde reden wat MouseMighty beschrijft.
  heb de iphone 4 vanwege het gemak van eerder gekochte ipod accessoires

 • Profielfoto
  poing

  Ben blij met mijn Nokia Lumia 800:)

 • Profielfoto
  VlamMans

  En misschien omdat er geen fatsoenlijke high-end Androidtelefoons zijn in het sub 4 inch segment.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Tja, je kunt de S3 best een plastic koelkast noemen … maar de S3 van mijn vriendin is al meerdere malen gevallen en doet ze altijd los in haar tas. Geen krasje te zien.

  Ik ben ├╝berzuinig op mijn iPhone 5, en uiteindelijk kreeg ik t├│ch krassen op de smalle stukken glas aan de bovenkant.

  Tuurlijk, de S3 voelt plastic aan, maar dat betekent niet dat ie eerder beschadigd raakt. Ik heb nog nooit zo voorzichtig met een telefoon moeten doen als met mijn iPhone 5 …:(

 • Profielfoto
  Mekkertje

  The markt voor ‘others’ is veeeel groter dan de iPhone 5, SIII markt.

  Het grote verschil tussen Apple en de rest is dat Apple niet aan budget toestellen doet.
  Alleen door het op de markt houden van oudere modellen doen ze nog een beetje mee op de markt voor de massa. De Apple filosofie is niet het meeste verkopen maar het meeste verdienen.

 • Profielfoto
  Ce

  Jullie maken dezelfde fout als MacRumors. Dit bedrijf maakt gebruik van een handset country share tracker en beschouwt deze landen (volgens hun eigen analyse verantwoording) als WERELDWIJD:

  Brazil, Canada, China, France, Germany, India, Italy, Russia, South Africa, South Korea, Spain, the U.K. and the U.S.

  Hoe representatief en objectief wil je het hebben?

  Er lijkt bijna geen verschil te zijn tussen voorspellingen op basis van analyses en het gooien van twee dobbelstenen.

 • Profielfoto
  marsie

  Helemaal eens met bangbangsystems een beetje objectievere berichtgeving kan geen kwaad.
  Het lijkt wel of er iedere keer met dit soort berichten een bevestiging wordt gezocht.

 • Profielfoto
  IOS dude

  Ik zou nu eenmaal ook liever een 5 kopen maar daar zijn nog niet de opruimkortingen van zoals bij de 4s
  PS:kent er iemand een goedkope winkel om een nieuwe 4s 32GB te kopen?
  Ik zou er namelijk graag een ter vervanging van mijn ipod kopen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Die iPhone 5 met nieuwe connector is inderdaad beperkt, vanwege die nieuwe connector. Heb hier 3 geweldige music docking stations met oude connector. Kabeltjes in de auto? Allemaal bestaande connectoren. Ik wil ook liever een iPhone 4S. Beter dan een megabedrag uitgeven aan nieuwe kabels en docking stations.

  Toch wel weer een geweldige invalshoek om een faulty marketingkeuze van Apple hier te presenteren als een overwinning op het andere kamp.