Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

Opvolger Mountain Lion duikt vaker op

Dat Apple hard werkt aan een opvolger van OS X 10.8 Mountain Lion spreekt voor zich. Sterker nog, vorig jaar meldden we al dat OS X 10.9 opgedoken was in website-statistieken van 9to5Mac. Ook AppleInsider meldt dat 10.9 voorkomt in de statistieken van de website. Opvallend daarbij is dat het aantal bezoeken sterk toegenomen is.

Volgens AppleInsider is OS X 10.9 sinds oktober terug te vinden in de statistieken. In eerste instantie ging het om minder dan 50 bezoeken per maand. In januari is dit aantal plotseling opgelopen tot een paar duizend bezoeken. Daaruit valt op te maken dat het besturingssysteem binnen Apple breder verspreid wordt. Dat kan er op wijzen dat een publieke beta-uitrol niet lang meer op zich zal laten wachten.

Vorig jaar kondigde Apple op 16 februari OS X 10.8 Mountain Lion aan. In juli kwam het pakket beschikbaar, kort op de World Wide Developer Conference. Als Apple dit schema aan zou houden kunnen we binnen twee weken nieuws verwachten over OS X 10.9, te beginnen bij de naam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Opvolger Mountain Lion duikt vaker op
Sluiten