Oplossing Exchange-bug onderweg

3 reacties

Afgelopen week meldden we je al dat een upgrade naar iOS 6.1 problemen oplevert met Exchange. Er was even hoop dat de snelle service van Apple, met de update naar 6.1.1 ook dit probleem zou oplossen. Maar dat bleek al snel ijdele hoop, die update lost alleen het 3g-probleem voor 4s-gebruikers op.

ZDNet meldt nu dat Apple het probleem heeft gevonden en heeft aangekondigd dat het probleem in een volgende software update wordt aangepakt. In een artikel in de Knowledge Base heeft Apple ook een handmatige oplossing voor het probleem geplaatst. 

En die handmatige oplossing is eigenlijk heel simpel: “Have you tried turning it off and on again?”

 1. Ga naar Instellingen > E-mail, Contactpersonen, Agenda
 2. Tap op de Exchange account
 3. Zet de schakelaar van de Kalender op UIT
 4. Wacht 10 seconden
 5. Zet de schakelaar van de Kalender weer op AAN

Dus als jouw iPhone nog niet van het netwerk is verbannen door je systeembeheerder kun je nu weer vrolijk Exchangen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  tinus_omt

  Nou, als de beheerders hebben ingesteld dat je er met 6.1 niet op mag dan kun je uit en aanzetten wat je wil maar je komt er echt niet op.

 • Profielfoto
  Buzz

  De knowledge base vermeldt alleen een bug in de Exchange Calendars. Betekent dat dat de email wel al die tijd gewoon goed heeft gewerkt? Vreemd dat ze dat dan ook hebben geblokkeerd. Of is er met de mail ook iets mis, en moet daar nog een aparte oplossing voor komen?

 • Profielfoto
  stavos

  *zwaait naar alle collega’s*
  .

  Gezien de aard van de problemen verzoeken wij Apple gebruikers dringend om bijgevoegde (klik hier) instructie uit te voeren.
  Indien er onvoldoende gehoor wordt gegeven aan dit verzoek, zullen we ter bescherming van de mail omgeving, moeten besluiten om IOS6.1 gebruikers uit te sluiten van de mail synchronisatie service.

  Aldus een mailing die hier net naar alle collega’s is verzonden door de ICT dienst en dus linkt naar dit betreffende artikeltje.