Onaangekondigde prijsverhoging Office 2011 for Mac

20 reacties

Microsoft heeft zonder aankondiging de prijzen van Office 2011 for Mac verhoogd en het ‘family pack’ dat het mogelijk maakte de software op 3 Macs te gebruiken afgeschaft. De prijzen zijn met €20 verhoogd en familypacks zijn niet meer verkrijgbaar.

Vermoedelijk wil Microsoft gebruikers van Office 2011 for Mac op deze manier over de streep trekken om over te stappen naar Office 365. Dit is een nieuwe licentievorm die niet meer met een éénmalige aanschaf werkt, maar een maandelijks of jaarlijks abonnement is. De prijsaanpassing is gespot door Computerworld.

De prijzen kunnen behoorlijk oplopen. Office 2011 voor thuisgebruik en studenten kostte voor de prijsverhoging €119, na de verhoging moet voor precies hetzelfde pakket €139 betaald worden.

Een woordvoerder van Microsoft Nederland laat ons weten dat Microsoft ernaar streeft om de prijzen over de platformen heen gelijk te hebben. De prijzen van Office for Mac zijn nu gelijk aan het recent gelanceerde Office 2013 voor Windows.

Microsoft heeft de licentievoorwaarden ook voor Windows gebruikers flink beperkt. Een Office 2013 licentie kan maar op één hardwareconfiguratie gebruikt worden. Na het vervangen van bijvoorbeeld het moederbord is de licentie voorgoed onbruikbaar. Het Office 365 abonnement is hier een uitzondering op, dit is flexibeler. Microsoft raadt Mac gebruikers die Office op meerdere machine’s willen gebruiken dit abonnement aan.

Normaliter komt een nieuwe Office voor Mac ongeveer een jaar na de release van een nieuwe Windows-versie. Indien je van plan bent om Office aan te schaffen zouden wij je aanraden om bij diverse webshops rond te kijken, de prijsverhoging is nog niet overal doorgevoerd.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Wat slecht, en dit is maar het begin van het einde wat Microsoft op de Mac betreft:-(

 • Profielfoto
  Joranbusscher

  he gadver. daar gat het aandeel van microsoft in de mac .

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Snap sowieso niet waarom mensen office willen.. Voor studenten is iWork goed genoeg en een bak goedkoper

 • Profielfoto
  Teuneu

  Word heeft echt de meest irritant bug ever. Bij het kopieren van vergelijkingen met Mathtype komt het bij mij vaak voor dat de CPU naar 100% schiet en het programma hangt. Iedere keer weer bij dezelfde handeling. Vervolgens zit er niets anders op om de vergelijking met de hand opnieuw in te typen. Niet bepaald een leuke bezigheid als de vergelijking langer is dan een A4 breed is.

 • Profielfoto
  Wijtze

  @ I Xyzyx I,

  daar ben ik het niet mee eens. Als student zijnde heb ik gemerkt dat wanneer je tijdens de studie samen moet werken met medestundenten het niet handig is om je materiaal in pages te maken. De compatibiliteit tussen de twee pakketen is totaal niet optimaal. Daarom gebruik ik nog steeds office 2011 op mijn mac. En zelfs dan geeft het zelfs nog problemen. Opmaak die veranderd of woorden die aan elkaar geplakt worden.

  Slechte zaak daarom dat de prijzen omhoog gegooid worden!

 • Profielfoto
  ronvgs

  Office gelukkig niet nodig met Pages en Numbers.

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Wat een absurde beredenering van MS! Oude software duurder maken omdat het nieuwste pakketje ook die prijs heeft…… typische windows-beredenering. MS heeft liever dat we allemaal illegaal gaan downloaden, maar dat zeggen ze natuurlijk niet! (Overigens koop ik het gewoon via Surfspot via mijn docentenaccount.)

 • Profielfoto
  Flimofly

  Akkoord met Wijtze. Op m’n werk gebruik ik ook Office for Mac. Als je collega’s plots een document nodig hebben wil je hen dat meteen kunnen bezorgen in een leesbaar formaat. Voor eenvoudige tekstdocumenten probeer ik wel zoveel mogelijk in .rtf te werken, in dat geval kan ik ook Pages of Scrivener gebruiken.

 • Profielfoto
  marsie

  Misschien is dit wel een goed en gratis alternatief:
  http://nl.libreoffice.org/

 • Profielfoto
  essiw

  Haha waardeloos, geldtrekkerij dat de licentie maar éénmalig geldig is en dat ze het ene pakket omhoog doen i.p.v. het andere omlaag, gelukkig gebruik ik Pages en voor de comptabiliteit tussen mede studenten gebruik ik een gekraakte versie van word, voor zo iets onbenulligs klein ga ik er niet voor betalen.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Dit werkt downloaden in de hand!

 • Profielfoto
  aukem

  Dit werkt downloaden in de hand!

  Zijn ze helemaal gek geworden…

  Dat wordt inderdaad downloaden…

 • Profielfoto
  mfduffel

  Gelukkig heb ik een volume licensing van kantoor:-)

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Hoe kan een van de rijkste bedrijven ter wereld nou zo gierig blijven. Ik ben maar al te blij met mijn Pages en Numbers voor 15 euro per stuk die ik op zoveel Macs kan installeren als ik wil.

 • Profielfoto
  N3RD

  Niet alleen in schoolomgeving wordt Office nog het meeste gebruikt.
  In mijn Windows en Ubuntu tijdperk heb ik een tijd OpenOffice.org geprobeerd, maar formules in Excel waren niet makkelijk te maken. Werkte allemaal net even anders en het grote internet was dan geen groot naslagwerk zoals dat wel met Windows producten is.

  Ik weet niet hoe iWork op de Mac draait, maar de iOS versie vind ik altijd net een kinderprogramma. Eens zien hoe LibreOffice zich ontwikkeld heeft…

 • Profielfoto
  mfduffel

  Ik heb pages en numbers even in trial gehad, maar bijna iedereen werkt met office, op kantoor ook. Alleen outlook voor mac vind ik rommel en gebruik ik niet

 • Profielfoto
  Mc Fountain

  Ik heb het gekocht voor de kids voor school. Ze gebruiken het voor opdrachten die ze krijgen van de leerkrachten informatica. Voor de rest, voor eigen gebruik dus, kiezen ze de iWork-pakketten. Gemakkelijker in gebruik en een mooi resultaat.
  Mochten die scholen nu eens stoppen met M$ te pushen en de leerlingen een opdracht geven en ze vrij laten hoe ze het oplossen met Openoffice, iWork of M$Office… het zou ook hun creativiteit ten goede komen. Het vraagt dan natuurlijk een extra inspanning va de leerkrachten op ook die pakketten te kennen. Ook zij moeten daar niet om treuren, een beetje studeren op de oude dag helpt tegen dementie.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  I Xyzyx I
  Snap sowieso niet waarom mensen office willen.. Voor studenten is iWork goed genoeg en een bak goedkoper

  Goedkoper? Dat lijkt me sterk. Als student kun je het hele MS Office-pakket voor €9,75 krijgen bij Surfspot. En Pages alleen al kost €17,99

 • Profielfoto
  Supermacfreak

  Weet nie!

 • Profielfoto
  KR1275

  Heb er 12,95 voor betaald, volledig legaal. Ook via mijn werk.
  Excel is nog steeds onovertroffen goed en Outlook vind ik een stuk beter dan al die losse Apple programma’s. Jammer dat Apple eenvoudige synchronisatie met Outlook blokkeert.