Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

NASA wil iPads de ruimte in sturen

Angry Birds Space is leuk, maar wat als iPads écht de ruimte in gaan? We wisten al dat ze bij NASA niet vies zijn van Apple, een eerdere Mars-missie draaide op Mac computers. Naast Macs lijkt NASA nu ook de iPad een belangrijke taak te gaan geven tijdens ruimtemissies.

IntoMobile weet vandaag te melden dat NASA op zoek is naar iPad-ontwikkelaars. Via TopCoder, een website die programmeer-competities organiseert, is NASA op zoek naar een ontwikkelaar die een ‘Food Intake Tracker‘ kan ontwikkelen. Dit moet een iPad-app worden die astronauten helpt met het bijhouden van hun voedselinname.

Volgens de omschrijving moet de iPad-app astronauten in staat stellen om na elke maaltijd hun voedselinname te registeren. Dit moet door middel van het maken van foto’s, het scannen van barcodes en via gesproken woord kunnen. Snelheid en effectiviteit zijn belangrijk, het moet volgens de ruimtevaartorganisatie niet langer van 15 minuten duren om de voedselinname van een week te registeren.

De registratie is nog enkele dagen open. Ben je ontwikkelaar en wil je met jouw app te ruimte in? Dan kan je je hier aanmelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
NASA wil iPads de ruimte in sturen
Sluiten