‘Namaak Lightning-accessoires mogelijk onbruikbaar na software-update’

12 reacties

Misschien is het je opgevallen dat het aanbod van accessoires met een Lightning-connector nog erg matig is. Er komen mondjesmaat accessoires bij, maar vaart loopt het niet. De flood aan hardware die vaak via goedkope import kanalen aangeboden werd is flink afgenomen.

Accessoiremaker Mophie doet vandaag tegenover The New York Times een boekje open over het proces dat doorlopen moet worden om een officiële ‘Made for iPhone’ (MFi) accessoire op de markt te brengen. Volgens het Californische bedrijf is het voor Apple mogelijk om niet gecertificeerde accessoires met een software update te blokkeren.

Op het moment dat een accesoiremaker toegelaten wordt tot het MFi programma krijgt deze van Apple componenten geleverd om een Lightning-connector mee te fabriceren. Deze componenten bevatten chips met een uniek serienummer voor iedere fabrikant, via de chips authenticeert de accessoire met de iPhone.

De woordvoerder van Mophie stelt dat het ongetwijfeld mogelijk is om de chips te reverse-engineeren en na te maken, maar dat de nagemaakte chips mogelijk niet probleemloos werken. Ook geeft hij aan dat het voor Apple theoretisch mogelijk is accessoires met een gekraakte chip te blokkeren. Een iOS update zou hier genoeg voor zijn.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ik vind dit wel erg ver gaan voor een kabeltje…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oh ja, dat gebeurde in het verleden al volop met de beroemde AV-kabel.

  Had je een leuke kabel, deed je een firmware-upgrade, en hoppa: kabel onbruikbaar.

 • Profielfoto
  grandijoost

  Ben het volledig eens met lauwrence

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  Hahahaha

 • Profielfoto
  Willem-Jan

  Ik heb bij dx.com een verloopkabeltje gekocht voor het laden van mijn iPhone5. Kan het stekkertje er maar maar op 1 manier in, anders laadt het niet…. Hij was ook maar 1/3 van de prijs…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Dit lijkt me dan ook weer eenvoudig te fixen met een jailbreak tooltje, maarja niet iedereen heeft zin in een jailbreak en een jailbreak is niet altijd beschikbaar.

  Ik zou sowieso al geen chinese kabels kopen, veel slechte ervaringen mee…

 • Profielfoto
  Frank1964

  Goedkoop is duurkoop in dit geval.
  Maar waarom zou je op accessoires willen beknibbelen als je wel erg veel geld over hebt voor een iPhone ?
  Gewoon originele spullen of die van een bekende firma kopen, dan moet het geen probleem zijn lijkt mij.

 • Profielfoto
  essiw

  ik zie maar één voordeel hier aan, je merkt het meteen wanneer je chinese namaak troep hebt waarbij ze zeggen dat het echt is. Dat ene voordeel is in mijn ogen te klein…

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Die van mij was van dx, maar was wel doorgebrand na 3 x gebruiken, dat is het ook niet waard.

 • Profielfoto
  iDuck

  Goede zaak. Zo elimineer je iRommel wat de gebruikerservaringen omlaag kan helen.

 • Profielfoto
  joostvg

  @frank1964:
  Ik wil best originele spullen kopen (heb inmiddels 3 officiële Apple lightning kabels liggen). Er is echter nog steeds geen lightning-autolader (of docking-station) van Apple te koop dus dan heb je weinig keuze dan een “neppert” aan te schaffen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Is juist de biotoop aan kabels en andere opzwtstukken niet het succes van een device? Weet niet of Apple hier goes aan zou doen qua marketing… Ze hebben al de naam tegen duur te zijn.