Mac Pro uit online Apple Store gehaald

25 reacties

Het was al langer bekend dat Apple op 1 maart in Europa zou stoppen met de verkoop van Mac Pro modellen. Een nieuwe EU regulering zorgt ervoor dat het huidige model van Apple’s tower niet meer verkocht mag worden. Tot en met gisteren konden resellers nog nieuwe voorraad Mac Pro’s bestellen, sinds vandaag is dat niet meer mogelijk.

Na de resellers kunnen nu ook consumenten de Mac Pro niet meer bestellen. Sinds enkele uren laat de online Apple Store namelijk de melding ‘Momenteel niet beschikbaar’ zien bij het overzicht van de Mac Pro modellen.

Mac Pro
In de online Apple Store is de bestelknop verdwenen en rest de tekst ‘Momenteel niet beschikbaar’.

Wie nog een Mac Pro wil kopen zal zich tot een reseller die nog voorraad heeft moeten wenden, of even geduld moeten hebben. Waarschijnlijk komt er binnenkort een nieuw model Mac Pro. Apple topman Tim Cook zei vorig jaar dat er in 2013 ‘iets geweldigs’ aankomt voor Mac Pro-gebruikers.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  Boeiend. Antieke kutbak.

  Apple moet dit ding 4x zo klein maken, en dan passen er NOG STEEDS 2 GTX680’s, 2 SSD’s, 2 3,5inch HD’s en 2 quad i7 Ivy’s en 128Gb RAM in.

 • Profielfoto
  djneo

  Maar Computer space, je kan een standaard i7 niet draaien in een multi cpu opstelling , also de mac pro is zo groot, voor koeling en 4 pci-e kaarten te kunnen huis vesten.

  also 2 keer maar een 3,5 storage drive. nah minstens 4 in raid 5

 • Profielfoto
  unSOUND

  Alles wat geen Mac mini is is kut in de ogen van computer space djneo… Tunnelvisie is ook een gave.

  Ik heb het altijd mooie machines gevonden. Volgooien en weken non-stop laten rekenen en nog muisstil blijven dankzij de ruimte voor passieve koeling alleen al.

 • Profielfoto
  alexjeee

  Welke EU regeling???

 • Profielfoto
  knekkie

  deze IEC 60950-1

  As of March 1, 2013, Apple will no longer sell Mac Pro in EU, EU candidate and EFTA countries because these systems are not compliant with Amendment 1 of regulation IEC 60950-1, Second Edition which becomes effective on this date. Apple resellers can continue to sell any remaining inventory of Mac Pro after March 1.

  Apple will take final orders for Mac Pro from resellers up until February 18th for shipment before March 1, 2013.

  Countries outside of the EU are not impacted and Mac Pro will continue to be available in those areas.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  @computerspace JE VERGEET DE KOELING OBV VLOEIBARE STIKSTOF IN JOUW ‘suggestie’???????

 • Profielfoto
  macha

  heb mac pro tje 8 core met 12 tb hd s en 4 apple schermpjes er aan…niks mis mee. maar t is wel tijd voor een nieuw ontwerp mac pro.

 • Profielfoto
  Ree

  “are not compliant with Amendment 1 of regulation IEC 60950-1” tja, nou weet ik nog steeds niets:P

  verder; @computerspace, een computer moet goed kunnen koelen, dat betekent goede airflow. En een mac mini heeft alles behalve een goede airflow. Daarom is een mac mini niet zo krachtig als een pro…

  Ik ben benieuwd wat het antwoord van Apple ( in de vorm van een nieuwe Mac Pro ) gaat zijn.

 • Profielfoto
  Ree

  hmmm,

  zie hier

  Ik zeg; als je niet weet wat je doet moet je met je klauwen uit je computer blijven. Iedereen met een beetje verstand weet dat je een computer die aan staat dicht moet houden. Probleem opgelost;)

 • Profielfoto
  computer space

  En een mac mini heeft alles behalve een goede airflow. Daarom is een mac mini niet zo krachtig als een pro…

  De Mini 2.6 quad is SNELLER dan de basis MacPro.
  Wat ik suggereer, is een kast die net zo groot is als 10 Mini’s. Daarin moet makkelijk de snelheid van een dual zescore te stoppen zijn. Apple is meester in hete-was. Ik heb hier bijna hetzelfde in een gare Shuttle-doos.

  Enige probleem: Intel bakt nog geen goede Xeons op 22nm.
  Maar goed, met een MacPro 2013 met de gewone 3.5 Ghz Core i7-3770K quad, 2 SSD bays, 2 HD bays, 8 RAM slots en 1 GTX 680 ben ik ook al blij. En dat moet Apple kennende makkelijk in een doosje van 20x20x20 passen en nog steeds stil zijn.
  Zo’n 30% sneller dan de dikste iMac is prima.

 • Profielfoto
  ElsR

  Van wat ik begrijp van Macworld is dat het apparaat niet in overeenstemming is met de veiligheidsvereisten van die EU-regeling

 • Profielfoto
  ozzie X

  Er is niets mis met de kast van de huidige Mac Pro. De maat kan me niet schelen, het is de ultieme krachtpatser in een perfect ontworpen behuizing. Maar van binnen zie ik graag de nieuwste (nog uit te komen) Xeons ennatuurlijk Thunderbolt en USB3. En een beetje opschieten graag!

 • Profielfoto
  sanderz96

  Ik ben het eens met ozzie X. Het is een workstation en daarbij gaat functie voor vorm. En in een workstation hoort geen i7, maar Xeons die gemaakt zijn voor zulke doeleinden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Apple het ontwerp niet eens wat mag vernieuwen, wat dat is al sinds 2006 (Mac Pro 1.1) ongewijzigd gebleven.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Tijd voor een mac pro met usb 3 en thunderbolt.
  Die nieuwe I/O is zeker noodzakelijk !

 • Profielfoto
  Buzz

  Het ontwerp van de buitenkant van de kast is sinds de PowerMac G5 introductie in 2003 ongewijzigd gebleven. De binnenkant van de kast is een aantal keer grondig aangepast.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Het design van de kast is tijdloos , het hoeft niet aangepast te worden.

 • Profielfoto
  bonjorno

  Klopt soulshaker, maar een next level machine is echt wel nodig. Niet alleen processor, en I/O.
  Ik wil weer verbaasd zijn en voor de rij in de winkel willen staan. Dat is al lang geleden bij Apple….

 • Profielfoto
  unSOUND

  een MacPro 2013 met de gewone 3.5 Ghz Core i7-3770K quad, 2 SSD bays, 2 HD bays, 8 RAM slots en 1 GTX 680 ben ik ook al blij. En dat moet Apple kennende makkelijk in een doosje van 20x20x20 passen en nog steeds stil zijn.

  De Mac Pro mag ( of eigenlijk, moet ) ontworpen worden voor de meest veeleisende gebruiker… Mijn Mac Pro zat tot aan zijn strot vol, ( 6 harde schijven, 2 branders, 2 grafische kaarten met passieve koeling, PCI kaarten met extra poorten), ik wil echt geen kleinere kast. Ik heb liever 20 cm die ik misschien nooit ga gebruiken, dan 2 CM te kort komen omdat ik toevallig meer wil dan de gemiddelde gebruiker.

  Dat de mini sneller is, is relatief. Zet hem aan het rekenen en hij begint binnen een paar seconden op 6000 rpm te blazen. Dat is ten eerste geen gehoor, en ten tweede op de lange termijn niet goed voor de fan. En hij is tevens eerder geneigd zijn snelheid terug te klokken om warmte te reduceren, iets wat in de Mac Pro dus niet gebeurd, omdat daar veel beter gekoeld wordt.

 • Profielfoto
  IOS dude

  Denk trouwens niet dat er al 12-core mac mini’s zijn omdat je dit inderdaad gewoon niet gekoeld krijgt.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Dat komt eerder omdat er niet veel moederborden zijn waar 2 core i7’s op kunnen…

 • Profielfoto
  freddyonderstal

  Heb ik er nog net een op tijd gekocht!! Schitterende machine!!

 • Profielfoto
  oldsmelly

  Of je moet heel erg omhoog zitten maar om op de valreep nu nog een Mac Pro te kopen is niet echt heel slim …

  Ik kijk hier ook echt naar uit want mijn Mac Pro 2008 moet er ook aan geloven vrees ik dan…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ik zeg; als je niet weet wat je doet moet je met je klauwen uit je computer blijven. Iedereen met een beetje verstand weet dat je een computer die aan staat dicht moet houden. Probleem opgelost;)

  Ga dat maar tegen die bozo’s in Brussel zeggen.
  .
  Dat hele verhaal over dat je verwondingen zou kunnen krijgen door die draaiende fan’s is uit de lucht gegrepen. Niemand heeft dat uitgetest. Want als je je vinger er tegenaan houdt staat hij gelijk stil vanwege het lichte gewicht en dus lage inertie. Maar daar in Brussel denken ze dat je vinger er af ligt. Ook zou bepaalde bedrading plotseling niet meer mogen. (Alsof een Apple product met bloot liggend draad in elkaar zit).
  In Brussel worden wel vaker ‘veiligheidsbeslissingen’ genomen zonder dat daar grond voor is. Gewoon zo’n zakkenvuller die ook wat wil zeggen voor zijn zwaar betaalde baan.

 • Profielfoto
  KR1275

  Liever een goed OS dan een nieuwe Pro….

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Uiteraard want een OS met te veel zware metalen mag hier dan ook niet verkocht worden…:cool: