Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

Jailbreak iOS 6 komt vandaag [UPDATE]

UPDATE 18.06 uur: De evasi0n jailbreak is zojuist vrijgegeven. De servers van evad3rs zijn inmiddels echter al overbelast. Het kan daarom even duren voor je download binnen is. 

Het fenomeen ‘jailbreaken’ is net zo oud als de iPhone zelf is. De methode om Apple’s software-restricties te omzeilen was vroeger bijvoorbeeld noodzakelijk om een Amerikaanse iPhone geschikt te maken voor je Nederlandse SIM-kaart. Tegenwoordig worden iPhones en iPads vooral gejailbreakt om functies in iOS toe te voegen of illegaal gekraakte apps gratis te downloaden.

Sinds de introductie van iOS 6 is het verdacht stil geworden in de community die het jailbreaken van iOS-apparaten mogelijk maakt. De nieuwe versie van iOS en Apple’s nieuwe iPhone- en iPad-hardware bleken erg moeilijk te kraken. Inmiddels lijkt het een groep hackers die zich evad3rs noemt tóch gelukt te zijn. Zij zeggen klaar te zijn met de evasi0n iOS 6.x Jailbreak. Later vandaag zal de software beschikbaar komen, al is niets zeker in de jailbreakwereld.

Vorige week werd al aangekondigd dat evasi0n gisteren uit zou komen, op ‘Super Bowl Sunday’. Het testen en voorbereiden van de download bleek echter langer te duren. Inmiddels staat de statusbar op de site van de jailbreakers op 98%. Via Twitter bevestigen de evad3rs dat het proces vandaag nog wordt afgerond en de jailbreak beschikbaar komt.

De evasi0n-jailbreak kan zowel vanuit Windows als OS X uitgevoerd worden en kost volgens de makers ongeveer 5 minuten. Alle iPad-, iPhone- en iPod touch-modellen waar iOS 6.0 of iOS 6.1 op geïnstalleerd is worden ondersteund.

Jailbreak jij je iOS-apparaat nog en zo ja, waarom?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Jailbreak iOS 6 komt vandaag [UPDATE]
Sluiten