Jailbreak iOS 6 komt vandaag [UPDATE]

127 reacties

UPDATE 18.06 uur: De evasi0n jailbreak is zojuist vrijgegeven. De servers van evad3rs zijn inmiddels echter al overbelast. Het kan daarom even duren voor je download binnen is. 

Het fenomeen ‘jailbreaken’ is net zo oud als de iPhone zelf is. De methode om Apple’s software-restricties te omzeilen was vroeger bijvoorbeeld noodzakelijk om een Amerikaanse iPhone geschikt te maken voor je Nederlandse SIM-kaart. Tegenwoordig worden iPhones en iPads vooral gejailbreakt om functies in iOS toe te voegen of illegaal gekraakte apps gratis te downloaden.

Sinds de introductie van iOS 6 is het verdacht stil geworden in de community die het jailbreaken van iOS-apparaten mogelijk maakt. De nieuwe versie van iOS en Apple’s nieuwe iPhone- en iPad-hardware bleken erg moeilijk te kraken. Inmiddels lijkt het een groep hackers die zich evad3rs noemt tóch gelukt te zijn. Zij zeggen klaar te zijn met de evasi0n iOS 6.x Jailbreak. Later vandaag zal de software beschikbaar komen, al is niets zeker in de jailbreakwereld.

Vorige week werd al aangekondigd dat evasi0n gisteren uit zou komen, op ‘Super Bowl Sunday’. Het testen en voorbereiden van de download bleek echter langer te duren. Inmiddels staat de statusbar op de site van de jailbreakers op 98%. Via Twitter bevestigen de evad3rs dat het proces vandaag nog wordt afgerond en de jailbreak beschikbaar komt.

De evasi0n-jailbreak kan zowel vanuit Windows als OS X uitgevoerd worden en kost volgens de makers ongeveer 5 minuten. Alle iPad-, iPhone- en iPod touch-modellen waar iOS 6.0 of iOS 6.1 op geïnstalleerd is worden ondersteund.

Jailbreak jij je iOS-apparaat nog en zo ja, waarom?

Reacties

127 reacties
 • Profielfoto
  Lifelogger

  Eindelijk. Kan niet wachten om Lockinfo en SBSettings te installeren. Die twee mis ik toch wel.

 • Profielfoto
  Rido

  Yess, daar is de jailbreak dan eindelijk! Ik ga mijn iPhone 5 jailbreaken voor Lockinfo, SBSettings en ThemeIt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zit al twee dagen te refreshen.:)

 • Profielfoto
  Psvu2

  @karel loopt een timer mee op de achtergrond en die loopt af om 18:00 (onze tijd)

 • Profielfoto
  Arthur345

  Waarom jailbreaken? Word m’n iPhone toch maar slomer van gadverdamme. En Koop een keer apps ipv armoedig downloaden.

 • Profielfoto
  koen

  Wat zijn die functies die niet in iOS6 zitten die je met een jailbreak kunt toevoegen?

 • Profielfoto
  Lifelogger

  @arthur Roep je altijd maar in het domme rond?

  Ik koop alle apps. Sterker nog, betaal zelfs voor sommige jailbreak apps. Jailbreaken betekent niet per definitie illegaal downloaden!

 • Profielfoto
  unSOUND

  Beide beweringen slaan nergens op Arthur… Een iPhone hoeft helemaal niet trager te worden, de mijne loopt nu zelfs soepeler dankzij de diverse aanpassingen die ik nu kan doen. En ik betaal voor al mijn Apps, Jailbreaken kan voor diverse redenen… Ik heb zo mijn dingen die ik graag met een iPhone wil kunnen doen, en Apple schiet daarin te kort. Maar dankzij de jailbreak-community kan dat nu wel.

 • Profielfoto
  DJMischaa

  Mooi gesproken unSOUND.

  Ik ben blij als ik vanavond m’n iPhone 5 kan jailbreaken, mis toch de enige tweaks die ik op mijn 4S wel had. We zullen zien!

 • Profielfoto
  Rtaal

  @arthur, ik ben het met je eens en heb ook al mijn apps gekocht en jailbreak dus ook niet. Echter ik ben 18 jaar en kan me dit veroorloven. Jongens van 14 die net een iPod Touch kunnen kopen, kunnen zich dit niet veroorloven en al die gratis versies zijn meestal ook niet veel soeps. Helemaal onterecht is het dus niet.

 • Profielfoto
  Sjiggle

  6 uur! zal het spektakel beginnen. Wanneer je de klok van je Mac op 6 uur zet zul je zien dat de balk van EvasiOn.com op 100% komt te staan, wanneer je de pagina refreshed. Nog even geduld dus:)

 • Profielfoto
  His_Dudeness

  unSOUND, zou je eens uit willen leggen wat je dan zo graag met je iPhone doet, wat niet kan met een niet jailbroken iOS6??

 • Profielfoto
  bechris60

  Ja ik zit ook namelijk al 2 dagen te refreshen. Wel leuk zon nieuwe iphone en iPad mini maar toch niet volledig zonder een jailbreak

 • Profielfoto
  Makkiej

  Gebruik het heel soms om apps uit te testen voor het te kopen, of als ik het de prijs echt niet waard vind (6+ euro voor een simpele app).

  En dingen zoals SBSettings/lockinfo themes.

  Maar vaak JB ik niet eens, omdat ik de tweaks toch niet gebruik, apps merendeel toch gewoon koop, en risico van sloom worden en batterij leegtrekken het niet waard vindt.

  Ben altijd wel opzoek naar leuke en handige dingen, maar je icoontjes laten wiebelen, multitask oplossingen die er niet uit zien of waterdruppels op je achtergrond, dat soort rare fratsen, ga ik niet aan beginnen, is gewoon zonde van het OS.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Wat ben ik blij dat ik hier niet meer op hoef te wachten zeg.
  Ik installeer gewoon wat ik wil op mijn note 2:)

 • Profielfoto
  Rolandvbalen

  99%

 • Profielfoto
  unSOUND

  @His_Dudeness & koen: Ik zal mijn lijstje met tweaks en hacks vanavond wel eens posten, zit nu nog druk op mijn werk…

 • Profielfoto
  Thijs Fincken

  Kan je met een jailbreak op iPad 3 ook alle films van de iTunes store gratis kijken ?

  Bvd

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, en alle muziek gratis downloaden.
  .
  :lol:
  .
  Nee Thijs, dat kennie…

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @Thomas Gefeliciteerd met je tablet!!
  @Thijs Al die films staan op TPB.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Hier een paar dingen die ik persoonlijk prettig vind:

  FolderCloser
  Zorgt ervoor dat nadat ik een App uit een map open, de map gelijk gesloten wordt, en ik niet achteraf de map zelf nog moet sluiten.

  Cleverpin
  Zorgt er voor dat mijn iPhone niet om de code vraagt als ik verbonden ben met vertrouwde netwerken, zodat ik thuis niet steeds de code in hoef te vullen.

  No LSB
  Laat gewoon mijn wallpaper zien als de accu erin zit in plaats van een plaatje van een groene accu. Ook handig om iTunes covers te zien tijdens spelen in een dock.

  BiteSMS
  Voor mij ideaal omdat ik graag SMS-jes op een bepaald tijdstip wil laten versturen. Hiermee kan ik een SMS schrijven, en aangeven hoe laat hij verzonden moet worden.

  Manual Correct Pro
  Draait de Autocorrectie-functie om. Als ik doorga met typen negeert hij het, klik ik de suggestie aan wordt die gebruikt.

  User Agent Faker
  Hiermee kan ik Mobile Safari zich laten voordoen als een andere ( desktop ) browser om zo speciale mobiele versies te ontlopen als ik dat wil.

  Accelerate
  Versnelt de animaties van iOS zodat alles sneller reageert.

  iFile
  Een complete Finder waarmee je ook in het systeem kan komen, handig om plists van Apps aan te passen en zo functies aan of uit te zetten waar je normaal niet bij kan.

  Landscape lock rotation
  Voor het vastzetten van het scherm in Landscape modus. Handig voor gebruik op het stuur van de motor, waar het scherm nog wel eens verspringt naar andere oriëntaties wanneer het stuur trilt.

  Auto-answer
  Zorgt er voor dat een inkomend gesprek direct wordt beantwoord als ik mijn headset ingeplugd heb. Dit omdat ik meestal handen onder het smeer heb zitten of ze aan het stuur moet houden, en dan niet aan knopjes of schermen wil te hoeven zitten.

  LockMemos
  Memo’s die direct verschijnen zodra ik mijn scherm unlock.

  Maximization
  Geeft Apps naar het volle scherm in plaats van pixels te reserveren voor de menubalk.

  ProTube 2
  Opslaan van films vanuit de Youtube App.

  Er zijn er zo nog tientallen meer, en of je er iets aan hebt is persoonlijk. Voor hetzelfde geld gebruik jij niks van mijn lijstje… Dat kan. Maar er zijn er zat die dit wel willen, en dan zou het fijner zijn als Apple die optie gewoon gaf, met een knop om het aan of uit te zetten naar wens.

 • Profielfoto
  MACniffecent

  Echt, misschien?

 • Profielfoto
  Robbert89

  @Arthur345, ik vraag me af wat je hier dan te zoeken hebt. Oftewel doorklikken en wegwezen. @ His_Dudeness het zelfde geldt voor jou.

  Voor het nut van een jailbreak verwijs ik je graag door naar: http://www.onemorething.nl/community/topic/wat-heb-je-aan-een-jailbreak/

  De javascript teller geeft om 18:00u 100% aan…
  dwz dat we in Nederland op Dinsdag 5 februari 2013 om 01:00u de jailbreak kunnen downloaden… toch!?

 • Profielfoto
  MACniffecent

  Misschien;-)

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @Thomas Gefeliciteerd met je tablet!!
  @Thijs Al die films staan op TPB.

  Bedankt, ben er erg blij mee!
  Alle films van TPB downloaden en onderweg lekker kijken, heerlijk:)

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Wist je trouwens dat het een telefoon ‘hoort’ te zijn? :sarcastic:

 • Profielfoto
  unSOUND

  @JeroenK: Volgens wie precies ? ;-)

 • Profielfoto
  Volkie

  @arthur, ik ben het met je eens en heb ook al mijn apps gekocht en jailbreak dus ook niet. Echter ik ben 18 jaar en kan me dit veroorloven. Jongens van 14 die net een iPod Touch kunnen kopen, kunnen zich dit niet veroorloven en al die gratis versies zijn meestal ook niet veel soeps. Helemaal onterecht is het dus niet.

  Dus omdat je het niet kan betalen moet je het illegaal doen?

 • Profielfoto
  unSOUND

  Mensen verwarren “kunnen” vaak met “willen”. Mensen die een App van 2 euro illegaal binnenhalen hebben die 2 euro meestal heus wel, maar geven ze die liever ergens anders aan uit. Ze willen niet hoeven kiezen tussen OF het één, OF het ander.

 • Profielfoto
  DJMischaa

  @unSOUND
  In Accelerate, welke animaties van iOS bedoel je dan?
  En pure interesse hoor, maar wanneer maak je er gebruik van om een SMS-je later te verzenden dan ‘nu’?

 • Profielfoto
  IOS dude

  @Rtaal
  Toevallig ben ik zo een jongen en heb ik een ipod touch maar ik heb hem niet gejaibreaked. ik ben daar namelijk principieel tegen omdat ik vind dat je een device moet kopen om er mee te doen waarvoor het gemaakt is en dus betaal ik ook al mijn apps.

 • Profielfoto
  Volkie

  ….Ze willen niet hoeven kiezen tussen OF het één, OF het ander…..

  Maar is dat niet het verschil tussen een crimineel en een niet crimineel? Ik snap het best maar vind het nogal bijzonder dat iemand van 18 dit schrijft. Is het dus normaal dat je steelt als je iets niet kan betalen. Dat is nogal schokkend vind ik.

 • Profielfoto
  unSOUND

  @DJMischaa: De animaties van openen, sluiten, vegen, terugkeren naar de homepagina, eigenlijk alles animaties van iOS. En wat die verzenden op tijdstip betreft: Die gebruik ik dagelijks aangezien ik ploegendiensten draai en wakker ben als demeeste mensen slapen, en slaap als mensen wakker zijn. Dus ik schrijf mijn SMS-jes op mijn werk, maar als ik lig te snurken en die mensen juist wakker zijn worden ze pas verzonden. Zo worden mijn vrienden niet om 3 uur wakker van één van mijn SMS-jes. Maar BiteSMS heeft nog veel meer voordelen dan alleen het tijdstip bepalen. Ook antwoorden vanuit het lockscreen is een optie, en zo zijn er nog meer.

 • Profielfoto
  unSOUND

  @Volkie: Om over diefstal te spreken moet je in de ogen van de meeste mensen ook iets kwijt zijn. Als ik een fietst steel, is iemand anders zijn fiets kwijt. Als ik een CD van mijn buurman kopieer, is mijn buurman hem niet kwijt, dus voelt het niet als diefstal. En het argument van misgelopen inkomsten gaat ook niet altijd op, want als men een App niet had gekocht als hij niet illegaal te vinden was, zijn er in feite geen misgelopen inkomsten…

 • Profielfoto
  VlamMans

  Wat ben ik blij dat ik hier niet meer op hoef te wachten zeg.
  Ik installeer gewoon wat ik wil op mijn note 2:)

  Dat is onzin. Ook Android telefoons moeten geroot worden, ook die roots zijn niet van te voren beschikbaar. En heb je hem eenmaal geroot, dan zijn LANG niet alle launchers en tweaks beschikbaar.

 • Profielfoto
  Ihagens

  Als Apple xbmc Zou toelaten in de AppStore zou ik geen jailbreak hoeven op m’n ipad…

 • Profielfoto
  VlamMans

  En dankjewel unSOUND voor manual correct pro, die zal ik zo eens uitproberen. Een andere heerlijke jailbreak tweaks zijn Auxo en Zephyr. Zephyr laat je multitaskingbar zien met een swipe omhoog, en Auxo is een prachtige nieuwe appswitcher, met realtime schermen.

 • Profielfoto
  IOS dude

  @unSOUND
  beantwoorden kan je ook supersnel uit het lockscreen door het icoontje van de app waar je een melding van hebt(ik dit geval dus de berichtenapp) naar rechts te swipen en dan opent de app zich automatisch op die melding

 • Profielfoto
  unSOUND

  Maar dan kom je dus wel eerst bij het codeslot, en moet je hem daarna weer sluiten… Het scheelt je dus gewoon een aantal handelingen.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Het gaat erom dat wat jij handig vind, ik niet perse handig hoef te vinden. En Apple bepaald soms wat beter voor je is, en soms hebben ze gelijk, maar soms ook niet. En voor die laatste gevallen is een jailbreak handig. En Apple heeft daar ook baat bij, want heel veel van de fucties die bij iOS 4, 5 en 6 werden geinteoduceerd waren afkomstig van Cydia hacks… Dankzij Jailbreaks heeft Apple dus in feite een gigantisch groot gratis onderzoeks-team.

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Hij stond net even op 100%. Maar hij schoot al snel weer terug. 18:00?

 • Profielfoto
  Battlefusion

  Pff kan niet wachten al 2 dagen aan refrechen
  Hoop wel dag het echt is en geen praatje
  Om geld te verdienen omdat dat er nu waarschijnlijk wel paar
  Miljoen mensen al paar dagen op hun site online zijn haha

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Wist je trouwens dat het een telefoon \’hoort\’ te zijn? :sarcastic:

  Ik kan er net zo goed mee bellen als met mn iphone 5 inderdaad, alleen werkt alles net iets lekkerder op een groter scherm, vind ik;)

  @Vlammans,
  Tsja, alleen laat zo’n root niet 4 maanden op zich wachten..

 • Profielfoto
  unSOUND

  Dus de beveiliging van de Note is makkelijker te kraken zeg je nu eigenlijk…:grin:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hij stond net even op 100%. Maar hij schoot al snel weer terug. 18:00?

  Hij staat op 100% nu volgens mij.

 • Profielfoto
  Battlefusion

  Hoe komen jullie bij 6 uur als ik vragen mag

 • Profielfoto
  kevinboos

  Ik zeg: NCSettings! en natuurlijk heel veel andere leuke tweaks om je iPhone mee te verfraaien.:)

 • Profielfoto
  Ansems

  Hij stond net even op 100%. Maar hij schoot al snel weer terug. 18:00?

  Hij staat op 100% nu volgens mij.

  hier nog 99% maarja als je je tijd van je mac verzet gaat hij ook vooruit en terug uit dus echt super betrouwbaar is het niet.

 • Profielfoto
  mymac

  @Volkie: Om over diefstal te spreken moet je in de ogen van de meeste mensen ook iets kwijt zijn. Als ik een fietst steel, is iemand anders zijn fiets kwijt. Als ik een CD van mijn buurman kopieer, is mijn buurman hem niet kwijt, dus voelt het niet als diefstal. En het argument van misgelopen inkomsten gaat ook niet altijd op, want als men een App niet had gekocht als hij niet illegaal te vinden was, zijn er in feite geen misgelopen inkomsten…

  Ik snap je uitleg, maar dat is natuurlijk zo krom als het maar zijn kan eigenlijk… Omdat een app niet fysiek is, ‘kán’ het in feite niet gestolen worden, want niemand die het mist? Ik ben het daarom eens met Volkie, je hoort gewoon te betalen voor apps en als je dat niet kan, dan is dat jammer. Ik heb ook geen Ferrari en Lamborghini in mijn garage staan en die was ik ook niet van plan dan maar te gaan jatten omdat ik het zo graag wil, maar het geld niet heb liggen.
  Ik zeg niet dat ik zelf alles 100% legaal uitvoer/verkrijg, maar in mijn geval is er bijvoorbeeld geen andere manier om alle series te volgen in Nederland. Bij apps is daar geen discussie over, de app store werkt prima en doet niet onder voor de JB app store.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Ik betaal ook voor mijn Apps hoor mymac, ik zeg niet dat IK zo redeneer, ik zeg dat sommige mensen die illegale software binnen halen zo redeneren. En eerlijk is eerlijk, het is stof voor een discussie, want het is niet zo zwart-wit als men nu soms denkt.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Ik wacht sowieso nog een daagje ( of 2 ) af wat de berichten zijn over eventuele kinderziektes, beveiligings-problemen en compatibiliteit met bestaande tweaks en 3rd party Apps. Zodra ik zeker weet dat al mijn Apps goed draaien kijken we eens verder…

 • Profielfoto
  Battlefusion

  Hoe komen ze bij 6 uur

 • Profielfoto
  Ansems

  ik ben benieuwt nog 3 minuten..

 • Profielfoto
  Battlefusion

  Haha ja

 • Profielfoto
  Ansems

  en 100% maar er gebeurt niets..

 • Profielfoto
  Knalmac

  Ook bij mij 100% maar niks.. nog maar ff wachten:)

 • Profielfoto
  Daan Lucas

  Ik heb 100% maar geen link

 • Profielfoto
  syltheboy

  Bij mij ook.

 • Profielfoto
  Battlefusion

  Oe iPhone staat die op 100% nu maar op laptop nog
  90

 • Profielfoto
  LdeV

  Waarschijnlijk zijn ze nu de bestanden aan het uploaden o.i.d, of verschillende links aan het plaatsen vanwege (kans op) overbelaste servers

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Wat is dat met al die mensen die denken dat jailbreaken staat voor het illegaal downloaden van apps?!? Ik gebruik jailbreaken al jaren voor tweaken en ja ik download illegaal apps om ze uit te proberen! Ben ik tevreden dan koop ik ze gewoon via de app store!
  Trouwens je iPhone word alleen maar beter van jailbreaken tenzij je erin faalt: mijn batterijduur is van 1 dag naar 3 dagen gegaan en alles werkt veel soepeler!

 • Profielfoto
  Battlefusion

  Yes hij is er alleen is weer te druk

 • Profielfoto
  Knalmac

  JA LINK EROP!

 • Profielfoto
  jesper211232

  jaaaaaaa

 • Profielfoto
  Battlefusion

  Is het al iemand gelukt

 • Profielfoto
  Knalmac

  Ja bij mij download ie nu:)

 • Profielfoto
  Knalmac
 • Profielfoto
  Ansems

  na de download werkt hij bij mij niet kan (geen activeerbaar systeem) komt er te staan

 • Profielfoto
  Bryan Lybeer

  NEE bij mij gaat het nog niet:???:

 • Profielfoto
  Knalmac

  Ik kan de jailbreak gwn openen? wat bedoel je?

 • Profielfoto
  Suus1983

  Yeah gelukt! Werkt goed en erg simpel te installeren.

 • Profielfoto
  exilim

  Jailbreak iOS 6.x is nu te Downloaden op http://www.avesi0n.com

 • Profielfoto
  Knalmac

  Ik durf eigenlijk nog niet te jailbreaken :$ net een nieuwe ipad 4 (maandje oud) garantie gaat er dan wel af .. :S

 • Profielfoto
  Ansems

  het is nu gelukt. hij is nu bij het laatste opstart laatste opstart stuk (iphone 5)

 • Profielfoto
  Suus1983

  Lukt alleen nog niet om hackulo toe te voegen. is daar een nieuwe link voor? ik heb: http://cydia.hackulo.us geprobeerd. Hij zegt dat server niet te vinden is. iemand een oplossing?

 • Profielfoto
  unSOUND

  @ Suus: hackulo.us is er niet meer, die zijn er mee gestopt.

  @Knalmac: Je kunt de jailbreak weer verwijderen door een restore vanuit iTunes te doen, dus garantie is niet echt een probleem. Tenzij de iPad zo kapot is dat hij niet te restoren is, maar in dat geval kunnen ze waarschijnlijk ook niet zien dat hij een jailbreak heeft…

 • Profielfoto
  Knalmac

  @unSOUND Bedankt je maakt het me veel makkelijker !:) ik ga nu op de jailbreak knop drukken haha

 • Profielfoto
  Suus1983

  @unSOUND. Dat is jammer, thanks voor je reactie. naja nog genoeg mogelijkheden:)

 • Profielfoto
  vincentvega

  twee vragen
  1. als ik de jb op de ipod Touch 4e gen van mijn dochter installeer kan zij dan Whatsapp gebruiken, en zo ja, hoe krijg ik dat er op?

  2. hoe gaat jailbreaken in zijn werk? ik vind op de site zelf geen tutorial

  alvast bedankt

 • Profielfoto
  vincentvega

  ik heb inmiddels in de read me tekst gelezen hoe ik moet jailbreaken. blijft nog de vraag staan hoe ik daarna Whatsapp werkend kan krijgen

 • Profielfoto
  Knalmac

  Voor whatsapp heb je dan whatspad nodig en ik heb het net even getest of dat wil meewerken maar dat doet het dus nog niet..

 • Profielfoto
  Suus1983

  @vintcentvega

  1. Ik zou niet durven zeggen of whatsapp op een iPod geïnstalleerd kan worden. volgens mij niet omdat deze sowieso geactiveerd moet worden via een sms. dit nummer wordt dan automatisch gekoppeld aan het whatsapp account. (omdat een ipod geen simkaart heeft kan dit dus niet) maar ik kan fout zitten.

  2. jailbreak gaat erg simpel.

  – Download De software op http://evasi0n.com/
  – Sluit de device aan op de computer. (Indien er een toegangscode op zit, vul deze in)
  -Druk op de button Jailbreak en volg de instructies.
  -Cydia wordt geinstaleerd nu kan je gemakkelijk allerlei toepassingen downloaden. (zoek bijv. Appcake+ op google)

 • Profielfoto
  Suus1983

  Er is direct een update beschikbaar, na deze update werkt cydia een stuk beter.

 • Profielfoto
  Ansems

  als ik tweaks download krijg ik heel veel foutmeldingen van het soort:
  HTTP/1.1 500 internal server error
  HTTP/1.1502 bad gateway

  iemand hier ook last van? of nog liever een oplossing?

 • Profielfoto
  AlfaWes

  @iRepairs Ik krijg hetzelfde met alles wat ik met Cydia probeer te installeren. Heb cydia al geupdate ook

 • Profielfoto
  Ansems

  @AlfaWes Ik heb ook de update gedaan maar help niet

 • Profielfoto
  seek

  Ik veroordeel een ieder die hiermee apps jat! Groet, een app designer.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Die errors komen door de spontane drukte van al die vers gejaibreakte toestellen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik veroordeel een ieder die hiermee apps jat!…

  Je hebt helemaal gelijk.

  Anyway… onze iPhone 4 is alvast klaar.

 • Profielfoto
  AlfaWes

  @iRepairs Volgens mij is het gewoon overbelasting van de server

 • Profielfoto
  Ansems

  @unSOUND ik denk dat je gelijk hebt ja want nu lukt het wel.

  @KarelWillem Hier ook lekker genieten van mn 5je

 • Profielfoto
  Luto

  @vincentvega
  Een vriend van me heeft whatsapp op zijn iPod 4G, het is dus mogelijk maar ik weet ook niet precies hoe. Er bestaat wel zo’n tweak genaamd ‘whatspad’ maar dat moet je maar even uitzoeken of dat daarvoor bedoeld is. En anders op google zoeken ‘whatsapp on ipod’

 • Profielfoto
  megadownloads

  Heb het zelf via deze Nederlandstalige jailbreak 6.1 handleiding gedaan

 • Profielfoto
  megadownloads

  Nu met werkende link: Jailbreak 6.1 handleiding

 • Profielfoto
  megadownloads

  wat is er mis met de url knop in het berichtvak? nooit eerder gehad hier op one more thing

  http://www.ipadhulp.com/handleidingen/jailbreak-voor-ios-6-1-downloaden-en-installeren/

 • Profielfoto
  GeertGB

  Grappig. Iedereen is zo blij met iOS 6.x dat de belangstelling voor een jailbreak overweldigend is.

 • Profielfoto
  Ansems

  hoop dat het morgen wat minder druk is want nu zijn zoveel servers over belast..

 • Profielfoto
  iDuck

  Dat ‘jailbreaken’ zit meer tussen je oren. iOS 6 is een uitstekend OS dat echt geen discutabele veranderingen nodig heeft van 3e rangs aapjes. ;-)

 • Profielfoto
  vincentvega

  als ik de jb op de ipod Touch 4e gen van mijn dochter installeer kan zij dan Whatsapp gebruiken, en zo ja, hoe krijg ik dat er op?

 • Profielfoto
  Rtaal

  @volkie
  Tja, jij maakt mij niet wijs dat jij nog nooit een illegaal binnen gehaalde film hebt gezien. Niemand leeft alle regeltjes precies na. Ik ben erop tegen omdat de ontwikkelaar er vooral veel tijd in steekt en hier iets voor terug mag verwachten. Echter kan ik mezelf verplaatsen in een niet veel verdienend 12 jarige jongetje dat toch het meeste uit zijn behoorlijke dure (voor hem) apparaat wil halen.

  @iOS dude
  Nou dan heb ik ontzettend veel respect voor jou dat jij dit doet. Ik ben erop tegen dat het gebeurt en maak me er zelf dan ook niet schuldig aan.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  @unSOUND bedankt voor die superlijst. Ga misschien toch maar weer eens proberen. Alle vorige keren had ik eigenlijk alleen wat aan SBsettings, maar om alleen daarvoor nou te gaan jailbreaken…
  Ben alle keren na een tijdje weer teruggegaan en ik was dan altijd blij, al was het alleen maar omdat je dan niet meer die enge dos-schermpjes tijdens opstarten zag. Verder vond ik Cydia ook altijd heel eng en totale chaos. Dan ben je opeens weer zooo blij met de echte app store.

 • Profielfoto
  Volkie

  Echter kan ik mezelf verplaatsen in een niet veel verdienend 12 jarige jongetje dat toch het meeste uit zijn behoorlijke dure (voor hem) wil halen.

  En dat is nou precies wat ik bedoel; als je iets niet kan betalen dan moet je het niet doen. Dit soort gedrag is precies wat iedereen veroordeeld als het over een CEO van een willekeurige bank gaat maar als een 12 jarige jonge het doet……je begint klein en langsaamaan word het steeds groter…..

 • Profielfoto
  Delta

  De weer app gaat niet meer open sinds ik mijn iphone heb gejailbreakt. Toestel helemaal opnieuw opstarten helpt niet.

 • Profielfoto
  Macteach

  Ik snap helemaal niets van deze discussie, heeft niets te maken met gratis of betalen, het heeft te maken met extra functionaliteit!
  En die functionaliteit bestaat vaak uit, ja wel, geld kostende apps net zoals in de app store!
  Voorbeeld wat alleen kan met jailbreak? Deze: zodra ik mijn iPhone op mijn carkit zet zet de iPhone automatisch bluetooth aan, haal ik ‘m uit de carkist gaat Bluetooth automatisch uit.
  En wat dacht je van Auxo? een nieuwe switcher! Wat dacht je van veeggebaren om de app switcher te zien (prima bij een slecht werkende homeknop op een 4) , of 3G aan/uit als een ikoon in je startscherm enzovoort enzovoort.
  Jailbreak betekent extra mogelijkheden, heeft niets met willen betalen, gratis downloden of wat dan ook te maken!

 • Profielfoto
  Volkie

  Eens, de discussie staat los van jailbrake, iPhone of Apple. Het gaat meer over moraal dan over iets wat eigenlijk in dit forum hoort…..maar ik kon het niet laten;-)

 • Profielfoto
  tapple

  Als ik een app in cydia wil downloaden krijg ik allemaal fouten zoals NetDB: Open servename provided, or not know

  Bade gateway.

  Weet iemand het probleem?

 • Profielfoto
  Wolfii82

  Ik raad mensen aan die nog nooit een jailbreak hebben uitgevoerd of met Cydia hebben gewerkt om je eerst te verdiepen in wat je doet.

  Ik zie al helemaal voor me dat het forum straks vol staat met zielige verhalen dat niks meer werkt.

 • Profielfoto
  Thijs Fincken

  Hoe kan je films downloaden via TPD op een gejailbreakte iPad 3 ?

  Bij voorbaat dank

 • Profielfoto
  Luto

  @tapple
  Het is te druk in cydia omdat iedereen nu daarmee bezig is.

 • Profielfoto
  fenkikon

  Is er al iets bekend over een jailbreak voor de Apple TV 3?

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Echt onvoorstelbaar dit. Een fraai veilig platform van Apple. En de mensen installeren als lemmingen een hack waarvan niemand weet wat die doet.

  Zoals altijd, security looses from functionality. Uitspraak van Bill Gates. Gaat dus ook op voor Apple gebruikers. En maar blaten hoe veilig hun device/os is.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Laat iedereen lekker knutselen, het fijne is dat het absoluut niet nodig is, maar als je het wilt kan het, mooi toch?
  Ik heb er ook geen behoefte aan, maar zie soms echt wel dingen waarvan ik denk dat ze standaard op de iPhone niet zouden misstaan.

 • Profielfoto
  pim939

  ik heb ook geen behoefte aan een jailbreak. ik heb het wel gehad met iOS 5 en 4.x maar ik zag niet echt een toegevoegde waarde en mijn ipod (2e generatie) werd er verschrikkelijk sloom van.

 • Profielfoto
  EvnL

  De enige reden waarom ik zou willen jailbreaken is voor de app PushTone. Maar meer dan ook niet. Dus ik twijfel.

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Unsound: Er zijn ook apps in de App Store waarmee je Youtube filmpjes kunt opslaan, ik heb ‘Free Video Downloader Plus Plus’ van ‘zezhen dai’.

 • Profielfoto
  unSOUND

  @Tinus: Dat is mooi, dan heb jij nu een keuze. Ik wil het echter vanuit de default Youtube player hebben omdat dat de App is waar alle Apps zoals Safari en Facebook naar doorschakelen… En ik snap ook niet de drang van mensen om eerst te vragen om met voorbeelden te komen, om vervolgens van elk voorbeeld het nut in twijfel te trekken, in de hoop zo het jailbreaken alsnog als onzinnig te kunnen bestempelen ?

  @GrannySmith, het leuke van de jailbreak is dat je zelf overal bij kan. Eenmaal gejailbreakt kun je het systeem achter je weer op slot gooien, en is de veiligheid weer gewoon net zo sterk als hij was zonder de jailbreak. Sterker nog, het PDF-lek van ongeveer een jaar of anderhalf geleden was via een Cydia patch al gedicht maanden voor Apple met een patch kwam…

 • Profielfoto
  Timvdwijst

  Ik heb hm vandaag gejailbreakt mn iphone 4 ios 6.1 met evati0n maar bijna geen tweeks doen het weet iemand hier iets meer over?

 • Profielfoto
  unSOUND

  De tweaks moeten uiteindelijk ook allemaal geupdate worden om met iOS 6 te werken… Vandaar ook mijn eerdere opmerking dat ik nog een paar dagen wacht met upgraden en jailbreaken.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Podverdikkeme @karelwillem !! Jij was dus die DDoSer >.<

 • Profielfoto
  knekkie

  Deze interface teak is mij wel het jailbreaken waard.

  http://osxdaily.com/2011/09/13/make-iphones-ios-look-like-mac-os-x-lion/

 • Profielfoto
  DestroyOhBoy

  Jailbreak werkt prima.
  Kan gelukkig weer Build&Runnen met XCode naar m’n iPhone ;)

 • Profielfoto
  Quicklaunch

  Misschien een stomme vraag hoor, maar wat gebeurt er als je je iPhone hebt gejailbreakt en bijvoorbeeld 6.2 komt uit?

  Kun je dan de nieuwe jailbreak (wanneer deze er is) er overheen installeren? Of moet dat anders?

 • Profielfoto
  Geux

  Jongens van 14 die net een iPod Touch kunnen kopen, kunnen zich dit niet veroorloven en al die gratis versies zijn meestal ook niet veel soeps. Helemaal onterecht is het dus niet.

  Wat een complete onzin!!!! Dus als ik eigenlijk wel een Porsche wil rijden maar hem nog niet kan betalen, dan is het wel “een beetje begrijpelijk” dat ik hem jat van de buurman?

  K*t mentaliteit!!! Wel alles willen maar het niet kunnen betalen, dan maar illegaal?

  Voor mij is JB-en voor het toevoegen van extra mogelijkheden aan iOS, NIET voor illegale Apps.

  Als dat nu eens kon worden afgedwongen dan zou Apple misschien iets minder tegen JB-en zijn.

 • Profielfoto
  stefanJN

  wat moet ik doen als mijn iphone5 uit doe na die tijd en weer wil opstarten maar hij gaat niet aan
  hij blijft op de apple icoon staan maar verder gaat hij niet

 • Profielfoto
  plonserd

  Jailbreak goed gelukt hier, alleen lukt het automatische tijd instellen niet meer. Ik dacht dat het 10 voor 1 was, bleek het al 10 voor 2 te zijn. Gelukkig dat ik het op tijd opmerkte, anders was ik morgen een uur te laat op het werk:D