Chuck Sterk
Chuck Sterk Geruchten 5 februari 2013

Jailbreak iOS 6.1 toont ‘Radio buy buttons’

Jailbreaker Austin Smith heeft na het jailbreaken van zijn iPad met iOS 6.1 een aantal iconen gevonden die erop wijzen dat Apple een Pandora-achtige service heeft verborgen in iOS. Er gaan al een tijd lang geruchten over plannen van Apple om met een concurrent van Spotify en Pandora te komen; zo voorspelde Bloomberg in oktober 2012 dat Apple in het eerste kwartaal van 2013 een Online Radio Service zou lanceren.

Na de Jailbreak van zijn iPad is de ontdekker van de iconen door zijn bestandssyteem gaan snuffelen en vond zo een hele set iconen in de music.app map. De iconen hebben allemaal het woord ‘radio’ in de bestandsnaam en een aantal van de iconen refereert aan koopacties, zoals het bestand “[email protected]~ipad.png”.

Volgens 9t05mac zijn onderstaande iconen onder anderen terug te vinden op je iPad.

 

De bronnen van Bloomberg verklaren dat mensen Universal Music Group, Warner Music Group en Sony al in Cupertino zijn geweest om in Apple’s hoofdkantoor de uitrol van een ‘radio app’ te bespreken.

Hoe die Radio app dan zou gaan werken is nog onduidelijk. Het zou een Spotify-achtige applicatie kunnen zijn, die natuurlijk perfect te integreren is met iTunes Match. Maar het zou ook maar zo kunnen zijn dat het mogelijk wordt om ‘radiostations’ te maken die gebaseerd zijn op een track uit je collectie. Een andere optie is het minder geavanceerde tag-systeem zoals dat al op de iPod Nano’s te vinden is, waarbij je naar een FM-station luistert en tracks kan taggen om ze later aan te schaffen in iTunes. Als de voorspellingen van Bloomberg kloppen zullen we het eerdaags weten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jailbreak iOS 6.1 toont ‘Radio buy buttons’
Sluiten