Jailbreak iOS 6.1 toont ‘Radio buy buttons’

6 reacties

Jailbreaker Austin Smith heeft na het jailbreaken van zijn iPad met iOS 6.1 een aantal iconen gevonden die erop wijzen dat Apple een Pandora-achtige service heeft verborgen in iOS. Er gaan al een tijd lang geruchten over plannen van Apple om met een concurrent van Spotify en Pandora te komen; zo voorspelde Bloomberg in oktober 2012 dat Apple in het eerste kwartaal van 2013 een Online Radio Service zou lanceren.

Na de Jailbreak van zijn iPad is de ontdekker van de iconen door zijn bestandssyteem gaan snuffelen en vond zo een hele set iconen in de music.app map. De iconen hebben allemaal het woord ‘radio’ in de bestandsnaam en een aantal van de iconen refereert aan koopacties, zoals het bestand “[email protected]~ipad.png”.

Volgens 9t05mac zijn onderstaande iconen onder anderen terug te vinden op je iPad.

ipad-radio

 

De bronnen van Bloomberg verklaren dat mensen Universal Music Group, Warner Music Group en Sony al in Cupertino zijn geweest om in Apple’s hoofdkantoor de uitrol van een ‘radio app’ te bespreken.

Hoe die Radio app dan zou gaan werken is nog onduidelijk. Het zou een Spotify-achtige applicatie kunnen zijn, die natuurlijk perfect te integreren is met iTunes Match. Maar het zou ook maar zo kunnen zijn dat het mogelijk wordt om ‘radiostations’ te maken die gebaseerd zijn op een track uit je collectie. Een andere optie is het minder geavanceerde tag-systeem zoals dat al op de iPod Nano’s te vinden is, waarbij je naar een FM-station luistert en tracks kan taggen om ze later aan te schaffen in iTunes. Als de voorspellingen van Bloomberg kloppen zullen we het eerdaags weten…

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  De communicatie chip in de 3g, kon radio ontvangen volgens mij

 • Profielfoto
  knekkie

  hmm… Radio.

 • Profielfoto
  iremco

  Goh, radio… Vernieuwend. Ik hou het wel op TuneIn. Kan ik alles mee ontvangen.

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik moet helaas melden dat het tijdperk over is dat het gros van de mensen bereid is te betalen voor het harde werk van artiesten. Ik koop af en toe nummers in iTunes en voel me daar bijna uniek en eenzaam bij. Zo’n tag-functie als bij de nano lijkt me geen oplossing waar het publiek warm van wordt.
  .
  Als spotify, rdio en pandora deals kunnen fixen bij de platenmaatschappijen (is dat woord niet outdated?) dan moet Apple dat ook kunnen.

 • Profielfoto
  GrandMaster

  Ja radio heb ik al op mijn iphone van Bose en ik denk dat het ook wel doet op de ipad

 • Profielfoto
  BigAL

  radio…. dat is zoo 1910.. Tjongejonge, we zijn weer lekker innovatief bezig. we gaan toch niet betalen voor zoiets ofwel?