iTunes Movies nu ook in the Cloud

23 reacties

Gisteren kregen Nederlandse iTunes-gebruikers de melding dat er nieuwe voorwaarden geaccepteerd moeten worden. Deze voorwaarden spraken over de mogelijkheid om een nieuw type eerder aangeschafte content tevens te downloaden op andere apparaten. Wat blijkt, dit nieuwe type eerder aangeschafte content zijn films.

Apple bevestigde vanochtend officieel dat het voor Nederlandse gebruikers nu ook ook mogelijk is om eerder aangeschafte films via de iCloud opnieuw te downloaden. Het was al mogelijk om eerder aangeschafte muziek en apps opnieuw te downloaden. Apple noemt dit ‘iTunes in the Cloud’.

itunes-cloud-movies

Diverse alerte iTunes-gebruikers tipten ons al over het feit dat de Apple TV ineens het tabblad ‘gekocht’ liet zien bij het film-overzicht. Ook iTunes-gebruikers in onder andere België, Frankrijk, Noorwegen en Zweden hebben nu de beschikking over deze functie. Duitsland moet het als één van de laatste West-Europese landen nog zonder iTunes movies in de Cloud stellen.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Stanniieeee

  Kun je zeker al die films kopen?

 • Profielfoto
  MarcoF

  Eindelijk! Mijn US account had dit al lang en het is super handig, niet meer nodig om je mac aan te zetten.
  Nu hopen dat er ook snel TV series in de NL store/cloud komen, want daar gebruik ik mijn US acct het meeste voor.

 • Profielfoto
  VinceVaughn

  idd die TV Series mogen nu ook wel is komen en dan gelijk in de cloud

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Werkt dat nu dan al eens in Nederland, films kijken via iTunes? Ik download nog altijd torrents voor films, het is zo veel makkelijker dan welke andere methode dan ook – en het aanbod en kwaliteit is superieur.
  Of iets legaal is of niet boeit me vrij weinig eigenlijk, wel aanbod, kwaliteit en gemak. Daarom gebruik ik nu Spotify voor muziek.

 • Profielfoto
  martijnvandijk

  tijd voor tv shows…

 • Profielfoto
  knekkie
 • Profielfoto
  Valentijnsdag

  Helaas werkt ‘iTunes in de Cloud’ nog niet voor films in iTunes zelf. Het opnieuw downloaden van films vanuit ‘aankopen’ in de store lijkt op het eerste gezicht uitstekend te werken maar zoals bij muziek een film streamen vanuit de bibliotheek zit er nog niet in. Dat is vooralsnog jammer, hopelijk is ook dit snel beschikbaar.

 • Profielfoto
  Valentijnsdag

  Ik heb vijf films aangeschaft via de iTunes Store…

 • Profielfoto
  P3t3r

  Ik ga zo even Googlen want ik zie geen iTunes bestanden in mijn apple iCloud, dus geen muziek of films. Op mijn iPad zie ik bij iCloud opties ook niet iTunes staan als [ON/OFF] optie. Wat begrijp ik nog niet?

 • Profielfoto
  P3t3r

  Tsjek: iTunes Match abonnement nemen om iTunes muziek en dus nu ook films in de iCloud op te slaan.

 • Profielfoto
  Valentijnsdag

  iTunes Match abonnement nemen om iTunes muziek en dus nu ook films in de iCloud op te slaan.

  Niet correct. Sinds de laatste iTunes-versie is dat niet meer nodig. Mijn muziek-bibiliotheek is keurig voorzien van mijn iCloud-nummers.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben heel benieuwd wanneer ze het voor iedereen uitrollen.
  Op mijn telefoon werkt het al.
  Op mijn iPad niet en op mijn laptop ook niet.

 • Profielfoto
  Anthony432

  Ow… is dat nieuw?
  haha gister toevallig voor het eerst een film via apple tv gekocht en zag idd dat ik hem ook naar me pc kon downloade…. dacht dat dat standaard al kon:P

 • Profielfoto
  Phthisicus

  Is het nu ook mogenlijk om een film te streamen via de iPhone of iPad ? Of moet ik hem dan eerst downloaden ?

  Ik zie nog geen films staan bij de Video app van apple ?

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Aha, goed bericht. Het werkt ! Hoef ik al die aankopen niet lokaal te houden of over “te slepen” naar mijn iPad. Het zou nog leuk zijn als iTunes Match ook werkt op mijn eigen filmpjes.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik vind het super, maar wel jammer dat dit NU PAS zo is.
  En idd nog STEEDS GEEN tv-series.
  Daar kan Apple weinig aan doen, het zijn de filmmaatschappijen die dwarsliggen. Ongelofelijke sukkels zijn dat, ze hadden ZO VERSCHRIKKELIJK VEEL geld kunnen verdienen. 10 jaar wereld-inkomsten naar de maan! Gewoon omdat ze te BANG zijn. En maar klagen dat de verkoop terugloopt.
  Ja, nu kijkt iedereen zijn films en series inmiddels op een andere manier, eigen schuld. Wel zielig voor de makers.

  En nou ik toch aan het ranten ben: Apple, doe ’s wat aan je subtitels! Nooit gehoord van srt? Ontzettend dom om het in beeld te branden! En waarom die achterlijk kleine lettertjes? En waarom zo weinig ondertitels? Stelletje Amerikanen! Zo wordt het nooit wat! Als ik Steve was had ik die hele afdeling al lang ontslaan.

 • Profielfoto
  macpeto76

  Nu nog filmpjes van je filmrol in fotostream…. Of nee, dan noemen ze het waarschijnlijk a super fantastic amazing innovative “mediastream”

 • Profielfoto
  tvdb314

  Gelukkig Apple innoveert weer. Sinds 2010 heb ik geen vernieuwende software of hardware meer gezien maar dit maakt veel goed:twisted:

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  eindelijk, nu word de iTunes film store pas intersant hier in Europa en kan je overal kijken naar je films. Het niet in de cloud hebben van de films weerhield mij om films te kopen via iTunes want als je hardeschijf het begaf en je geen backup had alles weg.

 • Profielfoto
  P3t3r

  @ Valentijnsdag: ik denk dat je je vergist, want ik zie in de nieuwste iTunes ook geen mogelijkheid om muziek of films in de iCloud te zetten ZONDER iTunes Match abonnement. Zijn er hier OMT-ers die ZONDER iTunes Match abonnement toch films gekocht met een iPad in de iCloud kunnen zetten?

 • Profielfoto
  Seleucus

  Ik kan niet wachten tot er eindelijk Tv-Series komen! Daar zit ik echt op te wachten.

 • Profielfoto
  Valentijnsdag

  @P3t3r: Helaas. Ik heb géén iTunes Match. Ik heb slechts de optie ‘toon aankopen in de cloud’ aan staan. En zie hier, al mijn muziek-aankopen die ik NIET lokaal opgeslagen heb.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Je moet naar de iTunes strore gaan dan naar films en daar rechts staat aangekocht ofzo.