iPhonegebruik in V.S. neemt toe

8 reacties

Het Amerikaanse comScore doet regelmatig onderzoek naar het smartphonegebruik in de Verenigde Staten. In hun rapporten bekijken ze welke telefoons en welke besturings-systemen gebruikt worden. Uit het meest recente onderzoek blijkt de iPhone in december 2012 met 36,3% de populairste smartphone.

Dat de Apple marktleider is komt niet als een verrassing, maar de verwachtingen rond de groei van het iPhonegebruik waren voor veel mensen anders. Uit de verzamelde data blijkt namelijk dat het iPhonegebruik niet stabiliseert of is afgenomen, maar met 2,0% is toegenomen ten opzichte van september 2012. 

Grote concurrent Samsung blijkt een nog iets grotere groei door te maken, terwijl HTC en Motorola hun afname zien teruglopen. Punt van aandacht is wel dat het nieuwe iPhone-vlaggenschip in september is uitgekomen en dit niet tot spectaculaire groei heeft geleid.

Smartphonegebruik
Smartphonegebruik

Android blijft veruit het meest gebruikte besturingssysteem, maar de groei van systeem blijft wel achter bij de groei van Apple’s iOS. Het Androidgebruik neemt met 0,9% toe, terwijl het iOS-gebruik met 2,0% toeneemt.

Blackberry blijft in de hoek waar de klappen vallen, zij zien hun OS-gebruik met 2,0% afnemen en ook het mobiele besturingssysteem van Microsoft is teruggelopen met 0,7%. De terugloop van het gebruik van zowel het Blackberry als het Windows OS zou te wijten kunnen zijn aan de afwachtende houding van consumenten; zij kunnen gewacht hebben op nieuwe releases van beide systemen die in afgelopen december en januari zijn uitgekomen.

OS-verdeling
OS-verdeling

Conclusie van het onderzoek is in ieder geval dat het iPhone gebruik nog steeds in de lift zit.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  H.deweg

  10% van 100 = 10
  5% van 1000 = 50

  Wie is er nu het meeste gegroeid?

 • Profielfoto
  ququlequ

  YES!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Wauw, ofzo

 • Profielfoto
  KeKo

  Het laatste kwartaal is altijd het applecadeautjeskwartaal:)
  Dit zijn wel de cijfers van abonnementen in de VS, ik weet niet of de prepaidmarkt groot is in de VS? Ik dacht van niet?

 • Profielfoto
  alexjeee

  prepaid kennen ze amper in de VS XD

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Logisch dat iPhone gebruik toeneemt, is het ooit iemand gelukt fatsoenlijk met een android om te gaan?

 • Profielfoto
  Cea

  Baronnetje, ja toch wel, schrikken hé?

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Volgens Siri is er geen betere telefoon:grin: