Chuck Sterk
Chuck Sterk Nieuws 7 februari 2013

iPhonegebruik in V.S. neemt toe

Het Amerikaanse comScore doet regelmatig onderzoek naar het smartphonegebruik in de Verenigde Staten. In hun rapporten bekijken ze welke telefoons en welke besturings-systemen gebruikt worden. Uit het meest recente onderzoek blijkt de iPhone in december 2012 met 36,3% de populairste smartphone.

Dat de Apple marktleider is komt niet als een verrassing, maar de verwachtingen rond de groei van het iPhonegebruik waren voor veel mensen anders. Uit de verzamelde data blijkt namelijk dat het iPhonegebruik niet stabiliseert of is afgenomen, maar met 2,0% is toegenomen ten opzichte van september 2012. 

Grote concurrent Samsung blijkt een nog iets grotere groei door te maken, terwijl HTC en Motorola hun afname zien teruglopen. Punt van aandacht is wel dat het nieuwe iPhone-vlaggenschip in september is uitgekomen en dit niet tot spectaculaire groei heeft geleid.

Smartphonegebruik

Android blijft veruit het meest gebruikte besturingssysteem, maar de groei van systeem blijft wel achter bij de groei van Apple’s iOS. Het Androidgebruik neemt met 0,9% toe, terwijl het iOS-gebruik met 2,0% toeneemt.

Blackberry blijft in de hoek waar de klappen vallen, zij zien hun OS-gebruik met 2,0% afnemen en ook het mobiele besturingssysteem van Microsoft is teruggelopen met 0,7%. De terugloop van het gebruik van zowel het Blackberry als het Windows OS zou te wijten kunnen zijn aan de afwachtende houding van consumenten; zij kunnen gewacht hebben op nieuwe releases van beide systemen die in afgelopen december en januari zijn uitgekomen.

OS-verdeling

Conclusie van het onderzoek is in ieder geval dat het iPhone gebruik nog steeds in de lift zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhonegebruik in V.S. neemt toe
Sluiten