‘iPhone 300% betrouwbaarder dan Samsung-telefoon’

23 reacties

Recent vroegen wij ons af waarom de oude iPhone 4S beter verkoopt dan de nieuwe Samsung Galaxy S III. Wellicht hebben we de oorzaak gevonden. De doe-het-zelf troubleshootingwebsite FixYa meldt namelijk in een rapport dat een iPhone maar liefst 300% betrouwbaarder is dan een Samsung-toestel.

De analysten van FixYa kwamen tot deze conclusie door de data van 722558 probleemrapportages te analyseren. Hierbij is naar het aantal en de ernst van de gemelde problemen gekeken. Aan de hand van deze data kreeg ieder telefoonmerk een score van maximaal 4 en minimaal 0. De telefoons van Apple krijgen een score van 3,47. Samsung scoorde een schamele 1.21. Nokia krijgt een score van 0.68. De slechtst presterende fabrikant is Motorola, met een betrouwbaarheidsscore van 0.13 is dit merk hekkensluiter.

Zijn er dan helemaal geen problemen met de iPhone? Jawel hoor. Gebruikers van Apple’s smartphone hadden vooral klachten over de accuduur, niet werkend wifi en het gebrek aan personalisatie van iOS. Gebruikers van Samsung-telefoons hadden vooral last van problemen met de microfoon, de speakers en oververhitting van het toestel. Voorgeïnstalleerde bloatware die niet te verwijderen is, blijkt bij Motorola-smartphones een veelvoorkomend probleem.

Op enkele problemen met wifi na heeft FixYa amper meldingen van problemen met iPhones ontvangen die iets met betrouwbaarheid te maken hebben. Vandaar de hoge score voor de telefoons van Apple.

(Met dank aan OMT-member ‘bestbier‘ voor de tip!)

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  mymac

  Dat verklaart wel waarom mensen een iPhone aanschaffen. ‘It just works.’

 • Profielfoto
  murdock1

  ik ben ook tevreden van mijn iphone 4S werkt supergoed.

 • Profielfoto
  Boike12

  En blijft het doen.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik kom ‘maar’ op 286% met deze cijfers;-)

 • Profielfoto
  murdock1

  Ben super tevreden over mijn iphone 4S

 • Profielfoto
  MEEUW

  En hoe komt fixya dan aan al die data? Neem aan dat apple niet gaat delen hoeveel probleemrapportages ze ontvangen :P?

 • Profielfoto
  iPredict

  You get what you pay for. Het meerendeel van de ontwikkelingstijd van de iPhone gaat dan ook niet naar een kwantiteit aan functies, maar naar het nadenken over wat men nodig heeft, hoe dat te blenden met iOS zonder dat het eindeloze menu’s worden, en het kwalitatief implementeren.

  De accuduur kan zeer zeker beter. Maar het is begrijpelijk lastig want het interne volume van een iphone is zeer beperkt.

 • Profielfoto
  Th00mz

  Mee eens, ben na een 3g, en iPhone 4 overgestapt naar een Galaxy SIII.

  En ja ik heb er spijt van,

  de galaxy s3 is geen slechte telefoon dat zeker niet, alleen het is het hele android wat gewoon niet zo lekker werkt. De widgets daarin tegen zijn wel vet en de 2 fysieke ‘terug’ en ‘menu’ knoppen naast de homebutton zijn onmisbaar.

  Maar toch vind ik zoals de agenda etc het werkt gewoon niet lekker zoals bij de iPhone.

  Heb daarom mijn S3 ook op marktplaats staan hopend op een iphone :).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  The best there is….!
  En ik heb met de accuduur geen problemen, terwijl ik mijn iPhone toch veel gebruik. En bij zeer intensief gebruik dat piepkleine ladertje meenemen is toch geen enkel probleem. Heeft niets met betrouwbaarheid te maken. Ik geloof niet dat soortgelijke smartphones waarmee je evenveel kan een langere accuduur hebben.

 • Profielfoto
  Meh1965

  Ben van een 3GS overgestapt op een Galaxy S2. Geen spijt gehad. Ben van een Galaxy S2 overgetapt naar een Iphone 4. Geen spijt van gehad. Ben van een Iphone 4 overgestapt naar een Galaxy S 3. Geen spijt van gehad.
  Heb met geen enkel toestel problemen gehad. Een voordeel van de Samsung vind ik wel dat je de batterij kunt vervangen. Mocht de stand by tijd erg af gaan nemen dan kan ik een nieuwe batterij aanschaffen wat bij een iphone niet kan.

 • Profielfoto
  alexjeee

  Heb al een tijdje m’n iPhone 5, heb me 4 ook niet weg gedaan. Af en toe gebruik ik eens m’n 4 en hoewel het een wereld van verschil is blijft m’n 4 toch een super apparaatje!:D

 • Profielfoto
  aukem

  Een 8,7 voor apple;)

 • Profielfoto
  Ce

  Ik ben het ook met Meeuw eens. Dit onderzoek is in 1 woord “BAGGER”. Ik wil hiermee geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de iPhone…enkel de kwaliteit van het onderzoek.

  Het bedrijf legt nergens verantwoording af wat met onder het begrip “betrouwbaar” verstaat. De cijfers zijn gebaseerd op vragen en antwoorden die op een soort forum gezet worden.
  Wanneer je vervolgens ziet dat een reden om een device minder betrouwbaar te vinden komt bijv. doordat “bloatware” niet te verwijderen is vraag ik me echt af wat dit met “betrouwbaar” te maken heeft. Apple heeft een Geniusbar waar je, zeker in de VS, eerder naar toe stapt dan naar een site die ook antwoorden geeft op problemen met klopboormachines en kookwekkers. Tenslotte vergelijken ze Apple, met slechts 3 (top) toestellen, met de volledige lijn van bijv. Nokia met hun honderd+ toestellen, kwalitatief uiteenlopend van 15,25 inclusief 5 euro beltegoed tot 800 euro. Omdat ze niets, maar dan ook helemaal niets verantwoorden op hun site is hun onderzoek eerder schadelijk dan dat het ook maar iets toevoegt.

  kortom, slecht…zeer slecht onderzoek.

 • Profielfoto
  bestbier

  Een verwisselbare accu is niet echt een voordeel. 1: de meeste mensen kopen al een nieuw toestel voordat de accu “op” is. 2: de accu is vaak zo duur dat niemand ‘m vervangt. 3: doordat de accu via verende contacten verbinding maakt, gaat de “vering” van de contacten vaak minder worden. Dit resulteert in het bekende moeten schudden van de telefoon om contact te krijgen. De Siemens C35 (wie kent ‘m nog?) had dit bij 98% van z’n toestellen!!!. 4. Bij het vallen van de telefoon breekt het schuifdeurtje of 1 van die accu-contacten.

  Hetzelfde geklets over een vaste accu vond al plaats bij de introductie van de iPod.
  Naar mijn idee heeft die na zoveel jaar en 100 miljoenen exemplaren allang bewezen dat een vaste accu probleemloos is.

  Ergo, Apple is zo dom nog niet en steekt veel tijd in R&D en gooit niet 10 modellen per jaar op de markt van inferieure kwaliteit.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik ben van mening dat een Nokia toch zeker weten betrouwbaar is of niet dan?

  Iemand ooit problemen ondervonden met bereik of wat dan ook?

 • Profielfoto
  JTD

  Ik ben het ook met Meeuw eens. Dit onderzoek is in 1 woord “BAGGER”.

  kortom, slecht…zeer slecht onderzoek.

  Precies! Je kunt niet het instapmodel van fabrikant A gaan vergelijken met de best of the best van fabrikant B.

  Als voorbeeld uit de test:
  Bij Samsung praten ze lovend over de batterij duur van de Samsung Galaxy SIII (bij de ‘pros’)
  Direct een alinea daaronder staan de ‘cons’ van Samsung. En welke wordt als eerste nadeel genoemd…de batterijduur…????…van de Nexus.

  Ja zeg…

 • Profielfoto
  eagle1972

  iPhone 4 en zeer te vreden.

 • Profielfoto
  mfduffel

  Op kantoor hebben we veel iphones (vorige week nog 23 iphone 5 besteld), in totaal al 1 defect gehad (nieuw uit de doos, geen geluid, een iphone 4). Blackberry’s gaven iets meer problemen (defecte multifunctieknop of andere toetsen), en zijn moeilijker te configureren (e-mail). Met samsung ook vaker problemen: bv. Agenda sync niet mogelijk, pas na een jaar! opgelost met een firmware update. Nu ook een galaxy S3 (2 jaar oud, valt plots uit midden een gesprek, batterij helemaal opgeladen). Zelf heb ik nog een gs3, en die doet het ook nog steeds prima.

 • Profielfoto
  Th00mz

  mfduffel 16 minuten geleden
  Op kantoor hebben we veel iphones (vorige week nog 23 iphone 5 besteld), in totaal al 1 defect gehad (nieuw uit de doos, geen geluid, een iphone 4). Blackberry’s gaven iets meer problemen (defecte multifunctieknop of andere toetsen), en zijn moeilijker te configureren (e-mail). Met samsung ook vaker problemen: bv. Agenda sync niet mogelijk, pas na een jaar! opgelost met een firmware update. Nu ook een galaxy S3 (2 jaar oud, valt plots uit midden een gesprek, batterij helemaal opgeladen). Zelf heb ik nog een gs3, en die doet het ook nog steeds prima.

  Het zelfde ook gehad, kon niet meer kopieren en plakken. Toetsenbord werkte ook niet meer goed, heb een ander toetsenbord moeten ‘kopen’. Ook pas na software update werkte de normale weer.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  En weer gaan we onszelf op de borst kloppen in een vergelijking met Android. Er zijn ook vaak onderzoeken met vergelijkbare betrouwbaarheid waar de iPhone niet zo positief uit komt tegenover Android. Toch lees je die hier nooit.

  Het is wel jammer dat OMT wat objectiviteit mist wat dat betreft.

 • Profielfoto
  seek

  Mijn ervaringen uit de afgelopen drie weken, letterlijk: Mijn neefje kocht een iPhone 5 die krom was. In mijn iPhone 5 werkte de magnetometer niet goed (zag voortdurend heading fout van 25 graden in mijn code), heb nu een andere zonder dit probleem. Kocht vorige week een iPod Touch 5 waarvan de interne speaker kapot was. Heb niet eerder zoveel problemen met Apple spul gezien.

 • Profielfoto
  iDuck

  Gebruik al meer dan 4 jaar zonder problemen een antieke 3GS. Zelfs de accu is nog krachtig genoeg. En het nieuwste iOS draait soepeltjes erop.
  Gewoon een erg goed ding, en nog eens zeer voordelig ook met zo’n lange ondersteuning en werkbare levensduur. ThumbsUp.

 • Profielfoto
  Sheyenne

  uhm… raymon heeft kennelijk niet goed gekeken, van waar hij dus zegt dat er 722558 probleem rapportages waren, zijn er uiteindelijk slechts 58073 van gepubliceerd, waarvan 10838 voor rekening van apple kwamen… ach ja, als je een soort vergelijkingstest van iphone vs samsung phone doet, dien je toch eerder een onafhankelijke bron te nemen, en niet een apple minded source als fixya.com … ik heb het genoegen mogen hebben zowel een iphone 4s als een samsung galaxy s3 te proberen, ik heb toch die iphone per marktplaats moeten verkopen, aangezien ik bij die samsung vele keren vaker van opgeladen batterij kan wisselen, en het toevoegen van zo’n 64GB sd kaartje komt mij ook veel beter gelegen. Bij de iphone 4s 32GB had ik dat namelijk niet. Wat ik eigenlijk heel bijzonder vind is, dat als je de iphone 5 in je achterzak stopt, en je gaat er ongewis op zitten, het dan krom blijft staan. Dat zal het neefje van wel overkomen zijn. Het enige nadeel van die samsung vind ik toch wel dat je een creditcard nodig hebt voor de aankopen uit de app store, bij de iphone had ik dat niet. Ik mis hem wel een beetje, hoewel ik met de ipad en de ipod touch aardig uit de voeten kan. Ik kan anders altijd nog die fake ios6 op die S3 installeren…. bovenstaande ‘test’ slaat vedrer echt nergens op, want de iphone 5 en de s3 verschillen elkaar niet veel