Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2013

iOS domineert Amerikaanse bedrijfsleven

Niet zo lang geleden voorspelde onderzoeksbureau Forrester dat Apple dit jaar flinke zal groeien in de zakelijke markt. Het lijkt harder te gaan dan de onderzoekers voorspellen, iOS apparaten domineren het Amerikaanse bedrijfsleven al. Dit blijkt uit een onderzoek van Good Technology, een Amerikaans bedrijf dat zich richt op Mobile Device Management.

Het bedrijf heeft ongeveer 4000 zakelijke klanten, waaronder enkele grote banken, zorgverleners, overheden en retailers. Elk kwartaal brengt het bedrijf een Device Activation Report uit. In dit rapport is te vinden hoeveel smartphones en tablets het Amerikaanse bedrijf voor zijn klanten activeerde. Uit het rapport van het vierde kwartaal van 2012 blijkt dat Apple’s platform dominant is en groeit binnen het Amerikaanse bedrijfsleven. 

Apple neemt in de top 10 van geactiveerde devices zeven plaatsen in. De iPhone 5 blijkt de populairste zakelijke telefoon, het eerste apparaat dat niet op iOS draait treffen we aan op de zesde plaats. Als naar het aantal tablet-activaties gekeken wordt is de iPad met 93.2% van alle activaties de meestgebruikte zakelijke tablet. De Samsung Galaxy Tab neemt de tweede plaats in.

De verhouding iOS / Android pakt gunstig uit voor Apple. Tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar moet Android 6.3% inleveren. Windows Phone is met een aandeel van 0,5% nog van weinig betekenis.

De 7 belangrijkste conclusies uit het rapport op een rij:

  • iOS is goed voor 77 percent van alle activaties. Een groei van 6% tegenover 2011;
  • De iPhone 5 was met 32% van de activaties de populairste smartphone in het laatste kwartaal van 2012;
  • Android-tablets worden populairder. Tussen het eerste en laatste kwartaal van 2012 is een groeit van 4,3% zichtbaar in het aantal geactiveerde Android-tablets. De Samsung Galaxy Note blijkt de belangrijkste aanjager;
  • De Samsung Galaxy SIII was met 6% de populairste Android-smartphone;
  • Windows® device activations represented only 0.5 percent of activations in Q4 2012, still a distant third to Android and iOS;
  • De financiele sector activeerde de meeste apparaten in het laatste kwartaal van 2012;
  • Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van iPads in de retail- en industriële sector. Ook bij bedrijven in de nutssector is een duidelijke groei te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS domineert Amerikaanse bedrijfsleven
Sluiten