‘iOS 6 draait op 83.1% van de iDevices’

15 reacties

Online advertentienetwerk Chitika heeft gemeten dat 83.1% van alle iOS apparaten die advertenties via hun platform opvragen op iOS 6.0 of hoger draait. Chitika bedient vooral de Noord-Amerikaanse markt. De gebruikte cijfers zijn van traffic op 12 en 13 februari.

De recent uitgebrachte iOS 6.1.1 update is binnen twee dagen op 12.2% van de iOS devices die het Chitika platform benaderde geïnstalleerd. iOS 6.1 is goed voor 52.8% van de traffic, met 28.8% is iOS 6.0 hekkensluiter.

Het advertentienetwerk becijferde dat slechts 12.2% van de iOS users nog gebruik maakt van iOS 5. Waarschijnlijk zijn dit voor een groot deel iPad 1 gebruikers. Eerdere versies van iOS komen bijna niet meer voor, er werd slechts 5% traffic van versies lager dan iOS 5 gemeten.

Deze cijfers laten wederom zien dat Apple haar updateproces aanzienlijk beter voor elkaar heeft dan Google. Android 4 Ice Cream Sandwich kwam op 16 december 2011 uit. Na meer dan 14 maanden draait de meerderheid van de Android devices volgens cijfers van Google echter nog op het ‘prehistorische’ Android 2.x.

Gebruik jij nog een apparaat met iOS 5 of eerder?

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Jsbskwnljwbow xso6847384!!!

  Op mijn 3e generatieiPod touch heb ik noch steeds iOS5 staan.

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Op mijn iPhone 4 staat nogsteeds iOS 5.0.1 (maar heb in de systeembestanden 5.1.1 ingevuld zodat ik nieuwere apps alsnog kan gebruiken)

 • Profielfoto
  MEEUW

  ” Chitika bedient vooral de Noord-Amerikaanse markt.”

  Dus niet alle devices…
  Dus again hebben we hier een ondeugdelijk en of volledig onderzoek.

 • Profielfoto
  computer space

  Tja, mijn iPod 2 uit 2009 die op iOS 4 kan bijna geen ene moer meer, 90% van de Apps werkt niet, tja, dan meet je weinig bandbreedte bij mij.
  Heeft niet veel met updatebereidheid te maken, maar meer met de wegwerpbenadering van Apple.

 • Profielfoto
  alexjeee

  Bij mij 6.1.1

 • Profielfoto
  gsmaster

  Ik heb ook nog de 5 hier op de iPad. iPhone 6 loopt op de recentste…

 • Profielfoto
  Nino ten Voorde

  Mijn iPhone 4 heeft 6.1 en mijn iPod 2g heeft nog 4.2.1(laatst ondersteunende)

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Ik ben nog steeds in de weer met mijn iPad 1. Ruim 2 jaar jong.
  Hij is nog prima, en ik ben trots op dat ik hem al had voor de grote massa!

 • Profielfoto
  inawt

  Op mijn iPod Touch 1g draait nog steeds iOS3. Dat is het laatste OS dat wordt ondersteund.

 • Profielfoto
  essiw

  wrijf het er nog maar even in… Een ipad 1 en een ipod touch 3G… allebei niet compatible met iOS6 (die ipod snap ik nog… maar de ipad vind ik toch wel erg jammer…)
  @sallandsebeer, ik was één van de eerste in Nederland met mijn ipad (als je alleen kijkt naar in Nederland verkochte ipads… en niet naar geïmporteerde):P

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Eén woord: Maps.
  De nieuwe Google Maps app vind ik niet zo goed, iOS 5 bevalt prima.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Ik ken nog wat mensen met een iPod touch 2e generatie die dus iOS 4 heeft. Thuis hebben we nog een iPad 1 die dus iOS 5 draait.

 • Profielfoto
  Chorro

  iPad op iOS 5.nogwat (ondersteunt niet hoger) en iPhone 5 op iOS 6.1

 • Profielfoto
  awesomemac

  Idd, ook hier nog een iPad 1 met iOS 5. Geen enkel gemis naar iOS 6 met deze iPad. Voldoet nog perfect.

  En een iPod touch 1 die gebruikt wordt voor een muziekspeler met Dock. iOS 3 nog wat…

 • Profielfoto
  Bart Notenboon

  Ik heb hier een iPhone 4 op iOS 6.1, een iPad 1 op iOS 5.1.1 en een iPod Touch 2g op iOS 4.2.1. Maar het blijft jammer dat de eerste iPad iOS 6 niet ondersteund. De iPhone 3GS wel doen (met een slechtere processor) maar een iPad 1 niet. Blijft vreemd.