Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 februari 2013

‘iOS 6 draait op 83.1% van de iDevices’

Online advertentienetwerk Chitika heeft gemeten dat 83.1% van alle iOS apparaten die advertenties via hun platform opvragen op iOS 6.0 of hoger draait. Chitika bedient vooral de Noord-Amerikaanse markt. De gebruikte cijfers zijn van traffic op 12 en 13 februari.

De recent uitgebrachte iOS 6.1.1 update is binnen twee dagen op 12.2% van de iOS devices die het Chitika platform benaderde geïnstalleerd. iOS 6.1 is goed voor 52.8% van de traffic, met 28.8% is iOS 6.0 hekkensluiter.

Het advertentienetwerk becijferde dat slechts 12.2% van de iOS users nog gebruik maakt van iOS 5. Waarschijnlijk zijn dit voor een groot deel iPad 1 gebruikers. Eerdere versies van iOS komen bijna niet meer voor, er werd slechts 5% traffic van versies lager dan iOS 5 gemeten.

Deze cijfers laten wederom zien dat Apple haar updateproces aanzienlijk beter voor elkaar heeft dan Google. Android 4 Ice Cream Sandwich kwam op 16 december 2011 uit. Na meer dan 14 maanden draait de meerderheid van de Android devices volgens cijfers van Google echter nog op het ‘prehistorische’ Android 2.x.

Gebruik jij nog een apparaat met iOS 5 of eerder?

Reageer op artikel:
‘iOS 6 draait op 83.1% van de iDevices’
Sluiten