iOS 6-bug maakt omzeilen accountbeperkingen mogelijk

8 reacties

Alweer een iOS 6-bug? Jazeker. Na de Exchange– en Passcode bugs van vorige week heeft YouTube gebruiker Matt Cummings afgelopen weekend een video op zijn kanaal gepost waarin een nieuwe bug zichtbaar is. Het blijkt mogelijk om een deel van de accountbeperkingen te omzeilen.

De functie ‘accountbeperkingen’ is in iOS 6 geïntroduceerd en maakt het onder andere onmogelijk om het Apple ID waarmee is ingelogd te veranderen. Dit is vooral bruikbaar voor bijvoorbeeld scholen die niet willen dat leerlingen eigen apps gaan downloaden. Echter blijkt het Apple ID ondanks deze beperking alsnog kinderlijk eenvoudig te veranderen.

De video laat zien dat het Apple ID met de ‘Don’t allow changes’-beperking aan inderdaad via het instellingen-menu niet te veranderen is, maar via de App Store en iTunes is het ook met de beperkingen aan nog steeds mogelijk.

Apple bevestigt tegenover Cummings dat het een bug betreft die snel opgelost zal worden, wanneer is niet duidelijk. Mogelijk gebeurt dit in een aankomende update die ook de Exchange- en passcode bugs moet oplossen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Ach, zolang het bij zulke dingen blijft maak ik me er niet druk om. Zal vast wel bij de andere bugfix update gestopt worden.

 • Profielfoto
  DominicHuls

  Oud nieuws! Jullie lopen achter de feiten aan!

 • Profielfoto
  Macwijk

  Ik geloof dat dit oud nieuws is, maar dat neemt niet weg dat het fijn is dat Raymon er alsnog een artikel aan wijdt. Ik kijk zelf voor Apple gerelateerd nieuws louter op onemorething. Het maakt voor mij dus niet uit als een andere website eerder met het nieuws komt.

  @Raymon
  Je schrijft goede artikelen als je het mij vraagt. Ga zo door! Je hebt een fijne schrijfstijl en maakt geen grove taalfouten.

 • Profielfoto
  ivur

  Ik sluit me aan bij Macwijk! Voor mij is het geen oud nieuws. Blijf dit ‘oude’ dus vooral posten!!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Kan mij inderdaad ook niet interesseren dat het voor 5% van de bezoekers oud nieuws is. Ik lees mijn Apple-nieuws ook vrijwel alleen hier, dus of het nu één of twee dagen later is dan andere sites kan mij echt geen drol interesseren. En de klachten daarover nog minder.

  Oud nieuws! Jullie lopen achter de feiten aan!

  Je loopt pas ‘achter de feiten aan’ als datgene dat je brengt inmiddels niet meer klopt. Volgens mij zit deze bug gewoon nog in iOS6 dus loopt er niemand achter feiten aan.

 • Profielfoto
  rdesign

  Je stukjes lezen inderdaad prettig, Raymond. Goed bezig!:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Lijkt het nou zo? of vinden we de laatste tijd steeds meer fouten in iOS?

 • Profielfoto
  DJMischaa

  @knekkie
  Lijkt maar zo. Er worden nooit klachten gebracht over de positieve dingen, de negatieve punten komen daarentegen wel een kijkje nemen.

  Als ik kijk hoeveel bugs Android of Windows 8 hebben/hadden na een aantal updates dan mag er best gezegd worden dat het reuze mee valt.