Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 11 februari 2013

iOS 6.1 heeft problemen met Exchange [UPDATE]

Het nieuws viel zojuist op onze virtuele deurmat: medewerkers en studenten die hun iPhone of iPad hebben geüpdatet naar iOS 6.1 zijn niet meer welkom op de Exchange Servers van de Technische Universiteit Delft. De nieuwste versie van iOS zorgt voor problemen met onverwacht opzwellende log-files op de servers.

Het gaat in ieder geval mis op servers waarop Microsoft Exchange 2007 en 2010 draait, maar 2013 is niet volledig gevrijwaard. De bron van het probleem zit in de update-, verwijder-, wijzig- en accepteer-functies in kalenderuitnodigingen. Het is nog niet duidelijk of de actie om de bug te fixen bij Apple of bij Microsoft ligt, maar de meeste server-experts wijzen met het vingertje naar Apple.

[UPDATE] Inmiddels heeft Microsoft een pagina online gezet waarin een aantal oplossingen en work-arounds voor de iOS 6.1-problemenen te vinden is. 

Het enige dat systeembeheerders rest om te voorkomen dat hun server-infrastructuur omvalt, is het weren van apparaten waarop iOS 6.1 draait. Omdat Apple geen mogelijkheid biedt om te downgraden naar iOS 6.0.1 kunnen medewerkers en studenten alleen nog maar gebruik maken van Exchange via de webmail-client.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee… Ben jij nog welkom op de Exchange-server?

Reageer op artikel:
iOS 6.1 heeft problemen met Exchange [UPDATE]
Sluiten