iOS 6.1.3 beta 2 patcht codeslot, sloopt jailbreak

16 reacties

Afgelopen week heeft Apple de tweede bètaversie van iOS 6.1.3 vrijgegeven. In deze update wordt volgens Apple de maps-applicatie verbeterd en is het codeslot ook weer echt een slot. Ontwikkelaars zijn momenteel bezig de tweede bèta van deze update te testen. Wij verwachten dat deze snel uitkomt.

Precies een week geleden kwam iOS 6.1.2 uit. Al snel bleek dat deze update alleen de Exchange-bug oploste. Het codeslot op iDevices bleek ook na de update nog steeds te omzeilen. Ars Technica ontdekte na de release van 6.1.2 bovendien nog een manier om het slot te omzeilen. Apple liet weten de veiligheid van zijn gebruikers serieus te nemen en hard aan een oplossing te werken. Goed nieuws, behalve voor de ruim 7 miljoen jailbreakers. Een van de ontwikkelaars van de Evasi0n-jailbreak laat via Twitter weten dat Apple de zwakheden die het mogelijk maakten te jailbreaken grotendeels heeft opgelost in iOS 6.1.3 beta 2.

Het blijkt dat tenminste één van de zwakheden in iOS die de evasi0n-jailbreak mogelijk maakt door Apple in de tweede beta van iOS 6.1.3 gepatcht is. Verwacht wordt dat alle zwakheden die de envasi0n-jailbreak mogelijk maakten door Apple in de definitieve versie van iOS 6.1.3 gepatcht worden.

Een kat-en-muis-spel zal het jailbreken echter altijd blijven. In het verleden wist Apple binnen 9 dagen JailbreakMe te pachten. De evasi0n-jailbreak gaat inmiddels ruim 3 weken mee. Maar ook nu blijkt weer: Al is de jailbreaker nog zo snel, Apple patcht het wel.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  FloorvN

  evasi0n is toch niet 23 weken al uit, maar mischien bedoel je 23 dagen ?:P

  leuk artikel btw !:)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  23 dagen of 3 weken inderdaad, oops.:razz:

 • Profielfoto
  Arthur345

  Waarom zou je überhaupt willen jailbreaken? Begrijp ik niet, je vernietigt hiermee je apparaat. Zowel de CPU als de batterij.

 • Profielfoto
  DJMischaa

  @Arthur345
  Een jailbreak geeft je de mogelijkheid tot tweaks waar je niet meer zonder wilt als je ze eenmaal gebruikt. Door een aantal tweaks zoals ‘Accelarate’ is m’n iPhone veel sneller en Auxo is ook een super tweak. Dat zijn nog maar twee kleine voorbeeldjes. Ieder zijn ding, toch?;)

 • Profielfoto
  LucM

  Batterij gaat niet meer of minder mee dan normaal, jailbreak enkel omdat ik mijn eigen icon theme erop wil

 • Profielfoto
  rdesign

  Waarom zou je überhaupt willen jailbreaken? Begrijp ik niet, je vernietigt hiermee je apparaat. Zowel de CPU als de batterij.

  Valt best mee. Batterij gaat misschien iets achteruit, maar ‘vernietigen’ zeker niet. Er zijn in Cydia heel veel handige tooltjes te vinden die eigenlijk al standaard in iOS zouden moeten zitten. Tooltjes die bijv. de animaties sneller laat lopen, je iPhone voelt dan letterlijk dubbel zo snel aan. Of bijv. tooltjes die het multitasken, notificatie centrum en homescreen flink verbeteren. Zo slecht is dat jailbreaken écht niet.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik snap Apple niet. Bij OSX mag je alles tweaken en verbouwen, terwijl bij iOS er supermoeilijk wordt gedaan. Lijkt bijna meer des AT&T’s dan des Apples.

 • Profielfoto
  alexjeee

  Ligt eraan wat je wil als je m gejailbreaked hebt, als je niet alles gaat verkloten is er niets aan de hand. Maar ik vind de software zoals Apple het maakt wel goed

 • Profielfoto
  essiw

  Als je weet wat je doet is er niets mis met jailbreaken, maar je kan hem inderdaad er mee kapot maken. Ik zie het nut er voor mijzelf niet voor in, dus ik laat hem lekker zo als ie is.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ik snap Apple niet. Bij OSX mag je alles tweaken en verbouwen, terwijl bij iOS er supermoeilijk wordt gedaan. Lijkt bijna meer des AT&T\’s dan des Apples.

  Nou, zo open is OSX nou ook weer niet… (godzijdank, zeg ik als troubleshooter)
  Het voordeel van de geslotenheid van iOS is dat Apple de goede werking ervan veel beter kan garanderen dan wie ook. Jailbreaken heeft wat voordelen, maar kan ook voor veel problemen zorgen…

 • Profielfoto
  koen

  Door een aantal tweaks zoals \’Accelarate\’ is m\’n iPhone veel sneller

  Praat jij zo snel dan?

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  batterij door jailbreaken gaat nihil achteruit, dat is een fabeltje.

  Door_bepaalde_tweaks die niet energie-efficiënt werken kan de batterijduur eventueel minder worden, maar dat heeft te maken met die tweaks, niet met het jailbreaken an sich.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Laat ons gewoon hopen dat de verbeteringen in iOS7 zo goed gaan zijn dat wij niet meer hoeven jailbreaken. Heb toch ook liever een goed gesloten geheel waar ik niet naar hoef om te kijken. Stel je maar voor dat we met zen allen een virusscanner nodig hebben zoals bij Android.:-)

 • Profielfoto
  seek

  Ik geef Apple groot gelijk, weg met featureritus en dieven.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Als ze dan ook de spontane reboots die ik sinds iOS 6.1.2 heb even aanpakken..

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Maar ook nu blijkt weer: Al is de jailbreaker nog zo snel, Apple patcht het wel.

  Ja inderdaad…. maar vooral over blijven schrijven en blijven promoten die troep. OMT, kap nou eens met die onzin.