Anth
Anth Nieuws 17 februari 2013
Leestijd: 1 minuut

Interne video’s Apple online te bekijken

Wanneer je denkt aan bedrijven die hun bedrijfsvoering het liefst zo geheimzinnig mogelijk houden, dan denk je al snel aan Apple. Het gebeurt dan ook niet vaak dat er interne video’s uitlekken van het bedrijf uit Cupertino. Toch is Youtube-gebruiker Sonny Dickson er in geslaagd om maar liefst 31 interne video’s van Apple op de videowebsite te plaatsen.

Waar Sonny Dickson de video’s heeft gevonden is niet bekend, maar Apple zal waarschijnlijk niet blij zijn met het uitlekken van deze interne documentatie. De video’s gaan over uiteenlopende zaken bij het bedrijf, maar het lijkt vooral instructiemateriaal gericht op Geniuses en medewerkers van APR’s te zijn. Zo zijn er video’s waarin de functies van iOS-devices worden getest en zijn er instructievideo’s voor winkelmedewerkers om problemen met hard- en software op te lossen.

Veel van de video’s komen uit 2007, het is dus mogelijk dat enkele processen inmiddels veranderd zijn. Er zijn ook recentere video’s opgedoken, bijvoorbeeld voor het testen van de camera op de iPhone 4.

Tenslotte heeft Sonny Dickson ook twaalf video’s online gezet die normaliter in winkels op apparaten worden getoond voor demodoeleinden. De kans bestaat dat alle video’s binnenkort op last van Apple worden verwijderd, dus bekijk het materiaal nu het nog kan. Op Twitter geeft Sonny Dickson aan dat we nog meer videomateriaal kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Interne video’s Apple online te bekijken
Sluiten