Interne video’s Apple online te bekijken

5 reacties

Wanneer je denkt aan bedrijven die hun bedrijfsvoering het liefst zo geheimzinnig mogelijk houden, dan denk je al snel aan Apple. Het gebeurt dan ook niet vaak dat er interne video’s uitlekken van het bedrijf uit Cupertino. Toch is Youtube-gebruiker Sonny Dickson er in geslaagd om maar liefst 31 interne video’s van Apple op de videowebsite te plaatsen.

Waar Sonny Dickson de video’s heeft gevonden is niet bekend, maar Apple zal waarschijnlijk niet blij zijn met het uitlekken van deze interne documentatie. De video’s gaan over uiteenlopende zaken bij het bedrijf, maar het lijkt vooral instructiemateriaal gericht op Geniuses en medewerkers van APR’s te zijn. Zo zijn er video’s waarin de functies van iOS-devices worden getest en zijn er instructievideo’s voor winkelmedewerkers om problemen met hard- en software op te lossen.

Veel van de video’s komen uit 2007, het is dus mogelijk dat enkele processen inmiddels veranderd zijn. Er zijn ook recentere video’s opgedoken, bijvoorbeeld voor het testen van de camera op de iPhone 4.

Tenslotte heeft Sonny Dickson ook twaalf video’s online gezet die normaliter in winkels op apparaten worden getoond voor demodoeleinden. De kans bestaat dat alle video’s binnenkort op last van Apple worden verwijderd, dus bekijk het materiaal nu het nog kan. Op Twitter geeft Sonny Dickson aan dat we nog meer videomateriaal kunnen verwachten.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  NapO

  de hamvraag is, hoe lang blijft dit materiaal online staan? anyway, even een paar gekeken maar om nou te zeggen dat dit heel beschermd materiaal is in term of bedrijfsgeheim, dat valt wel mee.

  gewoon een paar instructievideo’s met uitleg hoe je diagnose moet doen of om bepaalde software tools te gebruiken.

  veel mug, weinig olifant, toch wel intressant voor de IT nerd.;)

 • Profielfoto
  Afroman

  IS MRi uberhaupt te downloaden?

 • Profielfoto
  me.com

  Ongetwijfeld, maar de ‘normale’ gebruiker kan er niks mee. De software/diagnostics moet zich authenticeren op de servers van Apple moet een gebruikersnaam en een wachtwoord icm een zogenoemd unieke nummer om de tools te kunnen gebruiken.

  Overigens zijn die filmpjes die online te bekijken zijn totaal niet bijzonder. Het is een hulpmiddel wat de Apple Store en APR’s gebruiken om een quick diagnostic te doen mocht de machine ingeleverd moet worden voor reparatie. De software stuurt informatie naar Apple die handig kan zijn bij het uitvoeren van long term tests of het kunnen bekijken welk onderdeel mogelijk aan vervanging toe is.

  De filmpjes over de iPhone e.d. zijn al behoorlijk oud en worden allang niet meer gebruikt kan ik je vertellen.

 • Profielfoto
  aukem

  Gewoon even google’n naar youtube to mp4 en dan kan je direct van youtube die filmpjes downloaden.
  Dan kan OMT het evt. gebruiken

 • Profielfoto
  Nicolinden

  @aukem, dat heen een spam bot, reageren erop heeft dus niet veel zin;-)

  Vraag me toch af hoeveel gezeik die gozer hier mee met Apple gaat krijgen…