‘I swear, so help me iPad’

10 reacties

Als Amerikanen ergens meer van houden dan hun wapens, dan is het wel de bijbel. Het boek wordt dan ook graag ter hand genomen bij eedafleggingen. Van de president van het land tot nieuwe immigranten, iedereen moet er aan geloven. De verwelkoming van nieuwe leden van een politie- of brandweerkorps gaat ook vaak gepaard met een eedaflegging waarbij een hand op de bijbel eerder regel dan uitzondering is. Maar wat doe je als het heilige boek even niet voorhanden is? Inderdaad, dan pak je je iPad.

Toen vijf brandweerlieden uit Atlantic City. New Jersey afgelopen vrijdag klaarstonden om de eed af teleggen voor hun promotie naar een hogere rang ontstond er paniek. Men was vergeten een bijbel mee te nemen, en zonder bijbel geen promotie. Gelukkig bleek er een iPad voorhanden te zijn. Na een snelle installatie van een Bijbel-app bleek de tablet prima te kunnen dienen als virtuele variant van het boek. Met de handoplegging op de iPad konden de vijf brandweermannen alsnog probleemloos benoemd worden tot bataljonchef of Brandmeester.

NBC40.net

Misschien een ideetje voor de opvolger van @pontifex?

 

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  jhut

  Lekker getimed zo met de paus;-)

 • Profielfoto
  Arthur345

  Pontifex moet ook maar aan de iPad. Kunnen er ook nog pikante afbeeldinkjes op als je begrijpt wat ik bedoel;)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De Pontifex Maximus heeft al een iPad;).

 • Profielfoto
  michielgiordano

  Ik heb een x in een film gezien dat er daadwerkelijk een bijbel app was waar je je hand op kan plaatsen en dan hoor je een stem jeweetwel : the truth and nothing but the truth. Met een hoop licht effecten alles. Weet iemand of deze echt bestaat?

 • Profielfoto
  michelvdb

  :razz: . Ik wil enkel op de Kama Sutra de eed afleggen. Met alle respect voor religieuze opvattingen, ik stam zelf uit een RK-milieu, zonder het zelf nog te zijn kan ik er nog het belang van waarderen. Echter, in een seculiere maatschappij als de onze heeft een religieus boek bij het afleggen van een eed simpelweg geen enkele functie en dus ook geen plaats, noch Torah, noch Bijbel, noch Qu’ran. Leg die eed af op een exemplaar van de Grondwet. Dat is wel zinvol.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het wel zo modern op een iPad…:)
  Een tijdje geleden was ik nog in een kerk waar meer mensen met iPhones en iPads de bijbel lazen dan in de print versie..!

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De bijbel is nog steeds het meest verkochte boek aller tijden (±6 miljard exemplaren in 2002; 5,1 miljard meer dan de 2e plaats) . Als papier ooit helemaal gaat verdwijnen is dus de iPad het meest verkochte ‘boek’.
  .
  Verder ben ik het eens met michel: de bijbel gebruiken bij een eedaflegging is puur ceremonieel zonder dat je er rechten aan kunt ontlenen omdat niet de bijbel maar de (grond)wet het handelen van een ambtenaar etc. bepaald.

 • Profielfoto
  iSponge

  Moet je als immigrant een eed afleggen met je hand op de bijbel?:o Nog een rede om niet naar Amerika te immigreren…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  In Europa gebruiken we ook de bijbel hoor. Maar het is wel controversieel omdat er in de Bijbel ook staat ‘gij zult niet zweren’….

 • Profielfoto
  michelvdb

  In België gebruiken we geen boek. Al jaren niet.