Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 februari 2013

‘I swear, so help me iPad’

Als Amerikanen ergens meer van houden dan hun wapens, dan is het wel de bijbel. Het boek wordt dan ook graag ter hand genomen bij eedafleggingen. Van de president van het land tot nieuwe immigranten, iedereen moet er aan geloven. De verwelkoming van nieuwe leden van een politie- of brandweerkorps gaat ook vaak gepaard met een eedaflegging waarbij een hand op de bijbel eerder regel dan uitzondering is. Maar wat doe je als het heilige boek even niet voorhanden is? Inderdaad, dan pak je je iPad.

Toen vijf brandweerlieden uit Atlantic City. New Jersey afgelopen vrijdag klaarstonden om de eed af teleggen voor hun promotie naar een hogere rang ontstond er paniek. Men was vergeten een bijbel mee te nemen, en zonder bijbel geen promotie. Gelukkig bleek er een iPad voorhanden te zijn. Na een snelle installatie van een Bijbel-app bleek de tablet prima te kunnen dienen als virtuele variant van het boek. Met de handoplegging op de iPad konden de vijf brandweermannen alsnog probleemloos benoemd worden tot bataljonchef of Brandmeester.

NBC40.net

Misschien een ideetje voor de opvolger van @pontifex?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘I swear, so help me iPad’
Sluiten