Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 februari 2013

HTC flirt met iPhone-gebruikers

Vorige week presenteerde HTC zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC One. Een veelgehoorde reactie was dat de One een kruising tussen een BlackBerry Z 10 en iPhone 5 lijkt. Misschien is dat niet geheel onbewust gedaan. Door middel van een nieuwe ‘Sync Manager’ flirt de Taiwanese fabrikant nu met iPhone-gebruikers.

Tegenover CNET Asia zei HTC namelijk dat zijn nieuwe synchronisatie-software de data uit een iTunes-backup kan halen. Foto’s, video’s, agenda’s en sms-berichten kunnen overgezet worden. Op deze manier wil HTC waarschijnlijk gebruikers van Apple’s smartphone over de streep trekken om over te stappen naar de HTC One die volgende maand verkrijgbaar zal zijn.

Het is voor zover wij hebben kunnen nagaan de eerste keer dat een fabrikant zo nadrukkelijk met iPhone-gebruikers flirt. Of iPhone-gebruikers hier gevoelig voor zijn betwijfelen we, er bestaat immers al langer software als Dropbox die foto’s en video’s kan overzetten. Helemaal feilloos overstappen kan overigens nog niet, HTC’s software zorgt er bijvoorbeeld niet voor dat op iOS gekochte en betaalde apps ook beschikbaar zijn op Android.

Reageer op artikel:
HTC flirt met iPhone-gebruikers
Sluiten