HTC flirt met iPhone-gebruikers

12 reacties

Vorige week presenteerde HTC zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC One. Een veelgehoorde reactie was dat de One een kruising tussen een BlackBerry Z 10 en iPhone 5 lijkt. Misschien is dat niet geheel onbewust gedaan. Door middel van een nieuwe ‘Sync Manager’ flirt de¬†Taiwanese fabrikant nu met iPhone-gebruikers.

Tegenover CNET Asia zei HTC namelijk dat zijn nieuwe synchronisatie-software de data uit een iTunes-backup kan halen. Foto’s, video’s, agenda’s en sms-berichten kunnen overgezet worden. Op deze manier wil HTC waarschijnlijk gebruikers van Apple’s smartphone over de streep trekken om over te stappen naar de HTC One die volgende maand verkrijgbaar zal zijn.

Het is voor zover wij hebben kunnen nagaan de eerste keer dat een fabrikant zo nadrukkelijk met iPhone-gebruikers flirt. Of iPhone-gebruikers hier gevoelig voor zijn betwijfelen we, er bestaat immers al langer software als Dropbox die foto’s en video’s kan overzetten. Helemaal feilloos overstappen kan overigens nog niet, HTC’s software zorgt er bijvoorbeeld niet voor dat op iOS gekochte en betaalde apps ook beschikbaar zijn op Android.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Na-apen het zoiets

 • Profielfoto
  bechris60

  Laten we zeggeb htc gaat met de tijd mee. Kan je niet van samsung zeggen. Die doen gewoon alles na wat apple doet. Maar zal toch men iphone 5 niet in willen ruilen voor een htc. Maar misschien als er geen jailbreak was hmmmmm.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik vind het wel een mooi ding, alleen is het weer veel te groot.

 • Profielfoto
  jobbawink

  Vind je het gek dat alle gekochte apps opeens *poef* kunnen worden overgezet naar een HTC! Beetje onprofessioneel om zoiets als nadeel te noemen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @jobbawink: Voorbeeldje: Een inventarisatie maken van de aanwezige apps in de iTunes-backup. Daarna de gratis apps alvast installeren en een tegoed aanbieden om de resterende -betaalde- apps alsnog aan te schaffen?
  .
  Dat zou zo’n programma prima kunnen regelen.

 • Profielfoto
  RamonV

  @jobbawink: Voorbeeldje: Een inventarisatie maken van de aanwezige apps in de iTunes-backup. Daarna de gratis apps alvast installeren en een tegoed aanbieden om de resterende -betaalde- apps alsnog aan te schaffen?
  .
  Dat zou zo\’n programma prima kunnen regelen.

  Even voor de duidelijkheid dat zou htc per telefoon iets van 70 euro kosten. htc maakt lang niet zoveel winst op hun producten als Apple, dat zou veel te veel kosten.

 • Profielfoto
  Afroman

  Fucking goed businessmodel. Eindelijk iemand die daar over nagedacht heeft.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Samsung had zoiets ook al toch?

  Nu Apple nog die Android sync aanbied

 • Profielfoto
  macsterdam

  @I Xyzyx I Ik zou zeggen, maak een zin met de volgende woorden: ‘over – freezes – when – hell’

 • Profielfoto
  sunapple

  Geweldig design trouwens, die HTC One. Had zo de iPhone 6 mogen zijn van mij.

 • Profielfoto
  Davidv

  die HTC one heeft ook heel goed geluid voor een telefoon trouwens

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ik vind het wel een mooi ding, alleen is het weer veel te groot.

  Ah, voor mij is hij weer te klein als opvolger voor de Note 2..

  Had Samsung dit maar, had me veel tijd bespaard met mijn overstap van de 5 naar de Note 2..