HBO GO voor Apple TV?

29 reacties

Volgens bronnen van het altijd goed ingelichte Bloomberg is Apple in onderhandeling met Time Warner over het integreren van HBO GO in de Apple TV. Dat zou een unicum zijn, HBO GO zou namelijk de eerste app op de Apple TV zijn die een abonnement op PayTV vereist om te functioneren. Volgens de ingewijden komt HBO GO in de zomer 2013 beschikbaar op de Apple TV.

HBO GO is een dienst voor abonnees van televisiezender HBO en biedt een uitzendinggemistachtige omgeving voor HBO-programma’s, die je daardoor ook op je iPhone of iPad kan bekijken. Apps voor de iPhone en iPad zijn al langere tijd beschikbaar. 

Home Box Office, zoals de volledige naam van HBO luidt, scoort al jaren met series als The Sopranos en Game of Thrones. Op de Xbox en Roku is HBO GO al een tijdje beschikbaar en Apple lijkt zich daar nu bij aan te sluiten.

HBO wordt in Nederland sinds begin 2012 door een groot aantal televisie-aanbieders aangeboden, maar of de HBO GO ook in Nederland beschikbaar komt op de Apple TV blijft voorlopig de vraag.

 

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Maar waar is dan de meerwaarde. Ik kijk HBO GO al op mijn ipad mini en iphone. Maar als ik het op mijn TV wil zien, dan ga ik gewoon naar HBO of HBO on demand. Waarom zou ik het dan aanzetten op mijn Apple TV? Als ik toch op mijn TV kan bekijken. Of mis ik iets?

 • Profielfoto
  ArMac

  Apple loopt een beetje achter de feiten aan met Apple TV. Kan iemand mij uitleggen wat de absolute meerwaarde is van Apple TV ten opzichte van mijn huidige situatie, mijn huidige situatie is:

  TV: Panasonic 3D TV (Smart TV)
  Daarmee kan ik internetten gebruik maken van Skype, YouTube, Twitter en tal van andere Apps downloaden.

  Via de PS3 Media Server kan ik media bestanden vanaf mijn iMac direct de afspelen op de TV en zo dus in de woonkamer al mijn films, series en muziek bekijken en/ of beluisteren.

  Wat zou Apple TV hier voor mij nog aan kunnen toevoegen?

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  @bangbangsystems Dat is een goeie vraag… Volgens mij is het aanbod van HBO Go uitgebreider.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  HBO Go wordt al aangeboden op de Nederlandse site icm bestaande abonnementen bij de aanbieders. Lijkt mij dus geen probleem om dit ook in Nederland te lanceren.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ik zou hier wel bij mee zijn. Ik heb een HBO abonnement en gebruik nu mijn Humax om HBO onbemand te zien, echter tot nu toe is dit hele interactieve gebeuren in een menu gegoten waar je niet vrolijk van wordt.
  De interface van de Apple TV is zeer prettig, ook t.o.v. vele smart TV’s.

 • Profielfoto
  Elduderino

  @armac , de toegevoegde waarde zit hem in het gebruik van Apple diensten als fotostream, iTunesmatch, podcasts etc.
  Ikzelf gebruik hem erg veel voor het afspelen van muziek welke hij rechtstreeks uit de cloud streamt. Tevens voegt hij wat extra’s toe i.c.m AirPlay, waaronder weer streamen vanaf je idevice en de spelconsole mogelijkheden.
  Ikzelf vindt hem tevens wat gebruiksvriendelijker dan de gemiddelde Smart TV.
  Daarnaast een goedkope add-on voor degene die geen of geen goede smart TV hebben.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Als Apple echt wat nuttigs wil gaan uitbrengen. Dan moeten ze hun imacs en laptops met touch gaan uitvoeren. Anders verliezen ze de slag met windows (met window phones) en ook zo op de androids (google). Al zei Mr Jobs dat de Ipad niet de vervanger zal worden van de pc. Zie ik dat dit in de toekomst toch zal gaan gebeuren. Laptops, desktops en tabletten zullen veel meer naar elkaar toegroeien. Ik betrap mezelf erop dat als ik achter mijn imac zit ik soms het beeldscherm wil aanraken. ; )

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Wat is de meerwaarde van een (vertikaal) aanraakscherm?
  Een stijve arm?;)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  MoNdO GeNeRaToR – Want een scherm staat altijd verticaal?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Een simpele link plaatsen gaat al direkt mis en het bericht aanpassen loopt dood in een fail melding. De lol gaat er een beetje vanaf zo.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  MoNdO GeNeRaToR – Want een scherm staat altijd verticaal?

  Momenteel nog wel. Ik zie er horizontaal trouwens ook geen meerwaarde in. Ik hoef geen iMac met een vettig scherm dat je gebruikt als een iPad want…
  daar hebben we iPads voor;).

 • Profielfoto
  hokkie

  @bangbangsysyems; wat heeft dat met ATV te maken?

  Die HBO series zullen wel weer alleen beschikbaar worden in Amerika. Langzamerhand vind ik het een irritatiefactortje aan het worden dat Apple nu het domweg niet voor elkaar krijgt om alles worldwide beschikbaar te maken (in alle talen).

 • Profielfoto
  Wijtze

  @bangbangsysysems

  Is het niet zo dat het aanbod van HBO ondemand beperkt is en per maand maar een aantal van de series te bekijken zijn? Via HBO Go het volledige aanbod?

 • Profielfoto
  olga.p2000

  @hokkie
  Volgens TotaalTV.nl zal HBO Go aanbod als goed als zeker ook op Nederlandse ATV beschikbaar zijn.

  @ArMac
  Niet iedereen heeft PS3 en SmartTV. En hoewel ik wel SmartTV heb en ook nog Wii en HD met films en series, toch vind ik ATV heel nuttig… Vooral AirPlay maakt het heel aantrekkelijk om dat ding te gebruiken (alles van iPhone en iPad gemakkelijk op TV te tonen). Dus voor mij is wel meerwaarde.

  Met laatste update kan je ook bluetooth toetsenboord met ATV gebruiken wat maakt het zoeken van filmpjes op YouTube via ATV een stuk makkelijker dan via SmartTV met standaarde ab.

 • Profielfoto
  ElsR

  Als het zo is dat de meerwaarde van Apple TV is dat het eenvoudig te bedienen is, zou ik dat toejuichen. Als je niet technisch bent (wat ik zelf gelukkig wel een beetje ben), dan krijg je een set top box van de reguliere merken echt niet zelf geïnstalleerd.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als Apple niet SNEL een échte Apple SmartTV gaat uitbrengen en ook met touch iMacs en MacBooks komt (voor wie dat wil; niet iedereen) dan heeft Apple straks de boot gemist.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ach nee, jongens.
  Lul toch niet zo slap met dat touch-gebeuren.:lol:
  .
  Die dingen verkopen nog voor geen halve centimeter.
  En dat zal voorlopig ook echt zo blijven. Er is voor 99% van de gebruikers op desktop en laptop echt geen toegevoegde waarde.
  .
  Evenzo met de Smart TV’s. Dat verkoopt nu even omdat je toch weer wat nieuws moet, als je bent uitgekeken op je 3D (wat je ook al nooit (meer) gebruikt).
  .
  Apple mist een heleboel boten. Maar dat zijn meestal de boten die – na een tijdje stuurloos te hebben rondgevaren – uiteindelijk naar de bodem zakken.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Juist!

 • Profielfoto
  INCTRL

  @armac , de toegevoegde waarde zit hem in het gebruik van Apple diensten als fotostream, iTunesmatch, podcasts etc.
  Ikzelf gebruik hem erg veel voor het afspelen van muziek welke hij rechtstreeks uit de cloud streamt. Tevens voegt hij wat extra\’s toe i.c.m AirPlay, waaronder weer streamen vanaf je idevice en de spelconsole mogelijkheden.
  Ikzelf vindt hem tevens wat gebruiksvriendelijker dan de gemiddelde Smart TV.
  Daarnaast een goedkope add-on voor degene die geen of geen goede smart TV hebben.

  Photostream voegt dus ook helemaal niets toe als hij Ps3mediaserver via zijn iMac naar zijn TV kan streamen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als je graag met een rijtje verschillende systemen wilt werken, die verder totaal niet op elkaar aansluiten, dan mis je niets.
  .
  Ben je blij met de mogelijkheden die je Smart TV biedt, dan ben je klaar.
  Waarom zou je dan een Apple TV willen?
  .
  Heb je geen Smart TV, dan heb je met een Apple TV + AirPlay op je devices een oneindig grotere reeks mogelijkheden dan met welke Smart TV dan ook.
  Bovendien werkt het allemaal driehonderd keer fijner.
  .
  Maar natuurlijk; je kan zonder.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Uhm, nee Karel. Juist de PS3/XBOX + Smart TV combinatie is veelzijdiger, en als je de juiste app gebruikt (Playback, wat ongeveer 100x beter als PS3mediaserver, alleen wel commercieel). Je PS3/XBOX: oneindig veel krachtiger als de Apple TV. Échte games. Kan bijna alle formaten gestreamed ontvangen. Heeft SP-DIF (hoge kwaliteit audio out). Ondersteunt meerdere 5.1 formaten. Heeft een browser. Heeft een remote keyboard (Xbox smartglass). Ik kan nog wel even doorgaan, maar je snapt m’n pumt. De Samrt TV is in deze combo overigens niet eens modig.

 • Profielfoto
  ArMac

  Even voor de duidelijkheid: ik heb geen ps3, Maar ps3 media server op mijn iMac runnen. Die server wordt ondersteund door Panasonic smart tv… Dus heb alleen iMac en smart tv en die laat ik met elkaar babbelen.

 • Profielfoto
  ArMac

  Ohwja… En iPad + iPhone kan ook babbelen met de tv. Op die manier swipe ik foto’s en video’s zo naar de tv en worden op de tv afgespeeld.

  Daarom zeg ik: Apple gaat de boot missen met TV als ze niet snel met een smart tv op de markt komen.

 • Profielfoto
  MaartenSeuntjens

  @ArMac, dwaze rede misschien maar je kan je iPad verbinden met je Apple TV en vervolgens fifa spelen door je iPhones te koppelen aan de iPad. Hierdoor kan 1 van de spelers op de tv kijken en de andere ergens anders zitten met de iPad en zijn iPhone:) (ver gezocht misschien maar ik denk niet dat je dat kan met je Smart tv en PS3, of mij lukt het toch niet zonder Apple TV)

 • Profielfoto
  MaartenSeuntjens

  Als Apple echt wat nuttigs wil gaan uitbrengen. Dan moeten ze hun imacs en laptops met touch gaan uitvoeren. Anders verliezen ze de slag met windows (met window phones) en ook zo op de androids (google). Al zei Mr Jobs dat de Ipad niet de vervanger zal worden van de pc.

  Dit wordt pas de vervanger van de pc in de woonkamer vanaf het moment dat er een multi user interface bestaat. Als je met de familie één iPad deelt ga je elke keer moeten uitloggen van de app facebook bijvoorbeeld, één keer vergeten uit te loggen en je hebt op dat moment ruzie met een familielid dan kan ik al raden wat er gebeurt. Als je geen meerdere gebruikers hebt ga je ook niet je eigen apps kunnen gebruiken waar andere mensen geen zaken mee hebben. Ook foto’s of contacten zijn niet prive wat ook niet handig is. Vanaf het moment dat ik ergens op de iPad terug vind “nieuwe gebruiker aanmaken” ga ik misschien denken dat die iPad toch wel eens de pc kan vervangen, maar anders denk ik dat hij nog te kort komt op bepaalde vlakken.

 • Profielfoto
  MaartenSeuntjens

  @Dr. Maddox, mijn leerkracht is toch een aantal jaar geleden (5 ongeveer denk ik) naar het hoofdkantoor van Apple geweest toen hij daar nog voor werkte. Hij heeft toen de iMac gezien (je kon hem nog wel niet plat leggen) die een touchscreen had. Als ze dit echt van plan waren hadden ze deze al lang uitgebracht, ik denk dat hier inderdaad niemand op zit te wachten. Al de rest die hij toen had gezien is ondertussen al uitgekomen dus misschien heeft daar echt niemand de behoefte aan, ik zelf vind het maar “dwaas” omdat het samen werken met een tochscreen en een mousepad moeilijk is. Mijn leerkracht (dezelfde) wordt ook gesponsord door Microsoft en heeft zo’n touch laptop en dit werkt redelijk goed als je van rechts naar links swiped gaat hij inderdaad naar het volgende tabblad maar als je muis aan de rechter kant van je scherm staat en hij wilt naar links om op iets te klikken neemt hij dit waar als een swipe. Hier kan Apple natuurlijk wel aan iets aan doen met hun multi-touch trackpad maar als ze dat echt willen hadden ze die al lang uitgebracht.

 • Profielfoto
  Frankm

  Het zou zo vet zijn als dit er komt. Heerlijk true blood kijken op mijn iphone.

 • Profielfoto
  pindakaasrules

  Apple TV heeft wat betreft Films en TV Shows (een optie die zonder hacken niet werkt), in Nederland, geloof ik, niet zo’n succes.
  Waarvoor ikzelf een Apple TV, heb is de AirPlay service. Het is zo ongelofelijk handig als jezelf iets aan het kijken bent op je iDevice/Mac dat je dat zo, hup, op je TV kan laten zien. Ook is het fijn dat je via de streaming naar je iTunes, makkelijk bij filmpjes kan wanneer die in iTunes staan. Wij hebben er zelf een heleboel en dat maakt het zo ontzettend makkelijk om het gewoon te kunnen aanklikken & kijken maar. Hetzelfde werkt met foto’s. Ik ben zelf niet van het downloaden/jailbreaken, en zou het dus echt fijn vinden series te kunnen kopen en hoop dus dat die service ook snel in Nederland beschikbaar zal zijn!