Google Glass ziet iPhone wel zitten

21 reacties

Afgelopen woensdag toonde Google een nieuwe video die laat zien hoe hun meest recente project ‘Glass’ (niet Glasses) vanuit verschillende perspectieven wordt ervaren. De Google Glass is een bril waarmee je door slechts een stemcommando te geven informatie kan opvragen, videochats kan opstarten, foto’s kan maken en gebruik kan maken van navigatie.

De vraag die kort daarna bij mij (en waarschijnlijk bij meerdere iPhonegebruikers) opkwam is; kan de Glass op een of andere manier gekoppeld worden aan mijn iPhone? Als je een gebruiker bent van producten van zowel Apple als Google zul je blij zijn om te horen dat het antwoord ‘ja’ is.

Technologieblog The Next Web schrijft dat het apparaat zijn gegevens opvraagt en verstuurt via Wi-Fi. Het is echter ook mogelijk om via tethering gebruik te maken van de 3G-verbinding van je iPhone. Verder beschikt de Google Glass over GPS, een eigenschap die Google veelvuldig zal gebruiken. Denk aan navigatie en locatie-gebaseerde aanbiedingen wanneer je langs een bepaalde winkel loopt. Opvallend is dat de bril niet over een eigen 3G- of 4G-verbinding beschikt. Het apparaat is dus afhankelijk van de verbinding van je iPhone of een Wi-Fi-netwerk.

google-glass-race
Interface van Google Glass

Dat de Google Glass werkt met een iPhone is niet heel uitzonderlijk wanneer je kijkt naar andere diensten van Google. Je kan van vrijwel al hun diensten gebruik maken via je iPhone. De manier waarop de twee apparaten met elkaar samenwerken beperkt zich op dit moment helaas tot het gebruik maken van dataverbindingen. Het is onduidelijk of er in de toekomst op andere manieren samenspel zal plaatsvinden tussen de Google Glass en de iPhone.

Google is deze week een testperiode gestart met Google Glass en kandidaten (Google noemt ze ‘explorers’) kunnen zich via verschillende sociale media aanmelden. Je dient alleen wel een testversie van het apparaat aan te schaffen voor een schamele 1.500 dollar.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Tjee dit is gaaf. Eindeloze mogelijkheden.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Lijkt me een leuk ding. Alleen waarschijnlijk wel aan de prijs. Gelukkig komt hij dit jaar op de markt(althans dat zegt Google).
  .
  Maar het is echt iets wat je nooit nodig zal hebben, het is een gadget.

 • Profielfoto
  polansky

  Google is deze week een testperiode gestart met Google Glass en kandidaten (Google noemt ze ‘explorers’) kunnen zich via verschillende sociale media aanmelden. Je dient alleen wel een testversie van het apparaat aan te schaffen voor een schamele 1.500 dollar

  Die laatste zin snap ik niet helemaal….
  Iedereen hier telt grif 800 euro neer voor een iPhone of legt met plezier een dikke 2000 euro neer voor een Macbook en dan wordt er nu door de redacteur van dit artikel zo schamel gedaan over Google Glass.
  .
  Dit product van Google is tenminste echt innovatief ipv een gerucht over een (te) simpel Apple horloge met belmogelijkheid…
  .
  .
  @Arthur

  Maar het is echt iets wat je nooit nodig zal hebben, het is een gadget.

  Dat zeiden velen 5 jaar geleden ook over de iPhone en iPad en kijk nu eens wat een markt daarmee is opengebroken….

 • Profielfoto
  Stutger

  @polansky 1.500 dollar is de prijs van een bètaversie van de Google Glass terwijl de consumentenversie ergens tussen de 300 en 600 dollar zal gaan kosten. Die twee prijzen vind ik nogal wat uit verhouding, vandaar de opmerking.

  Wat betreft innovatie ben ik het zeker met je eens!

 • Profielfoto
  Arthur345

  Het kan inderdaad nog een grotere markt worden. Maar 1000 euro betalen voor een ding met niet al te veel mogelijkheden, dan wordt het gewoon een hebbeding.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Dus straks loopt iedereen op straat met een iPhone in de hand en stem commando’s geven aan zijn bril het gaat dus nog gezelliger worden in de openbare ruimtes

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Maar het is echt iets wat je nooit nodig zal hebben, het is een gadget.

  Dat is de iPhone / een smartphone ook, maar toch loopt iedereen ermee alsof het een extensie is van hun hand.

  De auteur vergeet ook te vermelden dat je je weliswaar aan kan melden maar dat je in de VS woonachtig moet zijn;)!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Via je Google Glass met Siri praten dus!

 • Profielfoto
  seek

  Met een bewust erg hoge prijs selecteer je testers die ook tijd willen investeren.

 • Profielfoto
  P3t3r

  De opnames zijn niet met een Google Glass camera gemaakt denk ik. Het zijn professionele HD camera’s geweest met 3CCD die ons dus de indruk moeten geven dat de kwaliteit zo hoog zal zijn …over 5 jaar misschien. Nokia had ook zoiets gedaan in een Lumia promotie filmpje geloof ik, waar achteraf bleek dat het geen Nokia telefoon was die de opnames gemaakt had, maar een professionele camera.

 • Profielfoto
  jorisjansen3

  Ik ben wel benieuwd naar de batterij van zo’n ding. Waar zit die? Hoe groot is die? Hoe lang gaat hij mee? Het lijkt me dat het een flink pakket moet zijn. Waar laat je die?

 • Profielfoto
  Zakske

  Maar 1000 euro betalen voor een ding met niet al te veel mogelijkheden, dan wordt het gewoon een hebbeding.

  Dat is ook de bedoeling. Deze beta-versie is bedoeld voor ontwikkelaars, én voor liefhebbers van gadgets met te veel geld op hun bankrekening.

  Ik ben wel benieuwd naar de batterij van zo’n ding.

  De batterij zit in het deel dat op je oor rust; hij is redelijk klein, licht en zou bij normaal gebruik één dag mee moeten gaan.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ik word wel steeds nieuwsgieriger naar dit hebbedingetje:-)

 • Profielfoto
  UtregCity

  en wat nou als je geen bereik hebt, wat nog veelvuldig voorkomt, sta je dan met je lullig brilletje…

 • Profielfoto
  zepkleiker

  en wat nou als je geen bereik hebt, wat nog veelvuldig voorkomt, sta je dan met je lullig brilletje…

  Hij wordt niet vastgesmolten aan je hoofd hoor, dus je kunt ‘m gerust af doen. Filmen en foto’s maken kan ongetwijfeld ook zonder bereik.

  Maar als je geen bereik hebt met je iPhone doe je ‘m meestal toch ook in je broekzak?

  Ik snap het verschil even niet, behalve dat er in de reacties flink gezeken wordt om het zeiken volgens mij.

 • Profielfoto
  XX-ray

  En wat nou als je al brildragend bent? Je weet wel, zo’n ding met lenzen omdat je de werkelijkheid anders niet zo goed kunt zien… Komt er dan ook een Google Prescription Glass?

 • Profielfoto
  Zakske

  En wat nou als je al brildragend bent? Komt er dan ook een Google Prescription Glass?

  Ja.

 • Profielfoto
  Cderaedemaeker

  Mogelijke situatie:

  Persoon1: “neem een foto”
  Pers2:” wat? Ikke?
  Pers1:” nee ik zat tegen men bril te praten…
  (Duh)

  En ook: een persoon naast je kan tog gwn ook odrachten geven aan je bril?

 • Profielfoto
  poing

  Geef mij maar de startrek visor van Jordy;)

 • Profielfoto
  mymac

  @ Stutger: Je weet dat veel test versies van nieuwe auto’s ook meer dan een miljoen kosten? De uiteindelijke verkoopprijs is dan misschien 40k, maar het is in het begin nooit goedkoop.
  Dat je nu kunt beta testen voor een relatief lage prijs is voor mensen met genoeg geld en interesse alleen maar handig voor Google.

 • Profielfoto
  Di May

  Als dit ding al een toekomst heeft, zal het van korte duur zijn.

  Te meer dat er nogal wat onpraktische aspecten zullen opduiken die nu klakkeloos over het hoofd gezien worden.

  In de perceptie van Apple is de ‘Glass’ iets al een halfweg ontwikkeld product.
  Ze zouden daarmee nooit op straat komen. Enfin, hun ‘Maps’ nu effe vergetend en vergevend …