Stutger
Stutger Nieuws 23 februari 2013
Leestijd: 2 minuten

Google Glass ziet iPhone wel zitten

Afgelopen woensdag toonde Google een nieuwe video die laat zien hoe hun meest recente project ‘Glass’ (niet Glasses) vanuit verschillende perspectieven wordt ervaren. De Google Glass is een bril waarmee je door slechts een stemcommando te geven informatie kan opvragen, videochats kan opstarten, foto’s kan maken en gebruik kan maken van navigatie.

De vraag die kort daarna bij mij (en waarschijnlijk bij meerdere iPhonegebruikers) opkwam is; kan de Glass op een of andere manier gekoppeld worden aan mijn iPhone? Als je een gebruiker bent van producten van zowel Apple als Google zul je blij zijn om te horen dat het antwoord ‘ja’ is.

Technologieblog The Next Web schrijft dat het apparaat zijn gegevens opvraagt en verstuurt via Wi-Fi. Het is echter ook mogelijk om via tethering gebruik te maken van de 3G-verbinding van je iPhone. Verder beschikt de Google Glass over GPS, een eigenschap die Google veelvuldig zal gebruiken. Denk aan navigatie en locatie-gebaseerde aanbiedingen wanneer je langs een bepaalde winkel loopt. Opvallend is dat de bril niet over een eigen 3G- of 4G-verbinding beschikt. Het apparaat is dus afhankelijk van de verbinding van je iPhone of een Wi-Fi-netwerk.

Interface van Google Glass

Dat de Google Glass werkt met een iPhone is niet heel uitzonderlijk wanneer je kijkt naar andere diensten van Google. Je kan van vrijwel al hun diensten gebruik maken via je iPhone. De manier waarop de twee apparaten met elkaar samenwerken beperkt zich op dit moment helaas tot het gebruik maken van dataverbindingen. Het is onduidelijk of er in de toekomst op andere manieren samenspel zal plaatsvinden tussen de Google Glass en de iPhone.

Google is deze week een testperiode gestart met Google Glass en kandidaten (Google noemt ze ‘explorers’) kunnen zich via verschillende sociale media aanmelden. Je dient alleen wel een testversie van het apparaat aan te schaffen voor een schamele 1.500 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Glass ziet iPhone wel zitten
Sluiten