Fix omzeilen codeslot iPhone aanstaande

13 reacties

Kijkers van OMT LIVE zagen gisteravond dat het met een ingewikkelde combinatie van handelingen mogelijk is het codeslot van een iPhone met iOS 6 te omzeilen. Hierdoor kan bijvoorbeeld getelefoneerd worden met een telefoon die gelockt is. Contactpersonen kunnen ook bekeken worden.

Het is niet de eerste keer dat dit probleem in iOS voorkomt. In 2008 en 2010 was deze bug ook al aanwezig in de toenmalige versie van iOS. Apple laat vandaag aan AllthingsD weten hard aan een fix te werken.

Woordvoerder Trudy Muller zegt dat Apple op de hoogte is van het probleem en bevestigt dat deze bug in een toekomstige software-update opgelost zal worden. “Apple hecht veel waarde aan het bieden van een veilig omgeving aan de gebruikers van onze apparaten” – aldus de zegsvrouw.

Het is nog niet bekend wanneer de update beschikbaar is. Mogelijk gebeurt dit samen met een update die ook de Exchange problemen moet oplossen. Ongeveer 83% van de iDevices draait op iOS 6, de iPhones uit deze groep zijn allen kwetsbaar.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  toineenzo

  Slechte titel!!! Wat bedoelen ze met aanstaanden????

 • Profielfoto
  Welloe

  Bij mij heeft dat hele ding niet eens gewerkt. Meerdere malen geprobeerd.

 • Profielfoto
  McJohn

  Ik vind eigenlijk weinig Nederlands aan die gehele titel.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Aanstaande. Ook wel: 1) Dichtbij 2) Eerstkomend 3) Eerstvolgend.

 • Profielfoto
  Marius1976

  ‘en bevestigd’ moet natuurlijk ‘en bevestigt’ zijn…

 • Profielfoto
  csteelooper

  Die bug zit kennelijk niet in mijn telefoon, want zelfs na 10x proberen krijg ik ‘m niet open. Ik krijg op z’n hoogst een zwart scherm met een statusbalk…

 • Profielfoto
  farl4web

  Als je een lock hebt én Siri hebt dan kunnen mensen al mailen, bellen, etc.. zonder de ontgrendelcode. Of gaat het daar niet over?

 • Profielfoto
  Thiago1983

  Dan is het teken dat je iets te lang hebt gewacht met te drukken op “nood oproep” de 2de maal. Want de bug is er weldegelijk en werkt op alle iphones die ik getest heb. Enkel moet de timing perfect zijn anders krijg je idd een zwart scherm.

 • Profielfoto
  Mike4088

  We moeten het maar weer geloven

 • Profielfoto
  ocramarco

  Niet netjes maar hoop gedoe om niets.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Niet netjes maar hoop gedoe om niets.

  .
  Klopt. Het is een Apple device dus is het een hoop gedoe om niets. Als het had gegaan over de Microsoft Surface of een Samsung telefoon was het pas echt een issue geweest natuurlijk.
  .
  Leuk om fanboy zijn maar je kunt ook te ver gaan. Dit is gewoon een totaal achterlijke bug in een iOS device, die er bovendien al eerder in zat. En dit betekent dus regressie (een eerdere bug die terugkomt) en dat is erg beroerd als je dat tegenkomt in firmware of een OS want het betekent dat je software ontwikkeling (het deel regressietesten) dus gewoon bar slecht is. En dat is een slecht teken. Beetje professionele club overkomt zoiets niet!

  Maar goed; het is dus Apple dus een fanboy vind het gedoe om niets.

 • Profielfoto
  ocramarco

  @GrannySmith.
  Wellicht moet gij een aantal reacties van mij nalezen. Dan zul je zien dat ik verre van fanboy ben. Een iPhone komt er bij mij sowieso niet in, veel te duur voor een telefoon en voor een vijfde heb ik een telefoon die aan mij behoeftes voldoet.
  .
  Ook als het surface of whatever was geweest was het ook veel gedoe om niets geweest.
  .
  Maar als je kijkt naar risico niveau en relevantie dan stelt dit bijzonder weinig voor. Ten eerste je moet fysiek de telefoon in handen hebben, ten tweede moet je weten van deze bug, ten derde moet je timing goed zijn. Een veel meer voor de hand liggende actie is telefoon meenemen en restoren en doorverkopen. De groep waarbij het interessant is om gegevens van de telefoon te halen op deze manier is natuurlijk bijzonder klein.
  .
  Dat is de enige reden waarom ik vind dat het te veel gedoe is om niets en dat heeft helemaal niets met het merk te maken of mijn persoonlijke voorkeur. Alhoewel je dat natuurlijk altijd mag blijven denken.
  .
  Ben het zeker met je eens dat het gewoon niet kan dat een bug terug keert en zou ook gewoon niet moeten kunnen maar er zijn natuurlijke grotere veiligheids problemen te vinden op het internet.

 • Profielfoto
  Volkie

  ……..
  Leuk om fanboy zijn maar je kunt ook te ver gaan…………

  +1