Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 februari 2013

Eddy Cue belooft OMT-er update Logic Pro

Kun jij je 2009 nog herinneren? De iPhone had nog afgeronde hoekjes, het zou nog een jaar duren voor de iPad uitkwam én van retina-schermen had nog niemand gehoord. Kortom, lang vervlogen tijden. Toch is 2009 het jaar waarop de meest recente versie van Logic Pro op de markt kwam. Audio-professionals wereldwijd wachten daarmee al jaren op een update van Apple’s professionele audiopakket. Een van hen is OMT-er Ruud Boon, alias DJ B-Funky.

Ruud uitte zijn ongeduld in een mail aan Apple’s CEO Tim Cook. Een reactie kreeg hij niet maar Cook stuurde de mail wel door naar VP van Internet Software en Services Eddy Cue. Van hem kreeg Ruud wél een antwoord. Daarin werd hij gerustgesteld. Cue verzekerde hem dat pro-gebruikers nog altijd erg belangrijk zijn voor Apple en dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan een compleet nieuwe versie van Logic Pro.

De mailwisseling (die OMT onder ogen kreeg en op authenticiteit heeft gecheckt) staat niet op zich. Een paar maanden terug berichtten we nog over een ongeruste Logic-gebruiker die een gelijksoortig antwoord op zijn mail kreeg, ditmaal van Xander Soren, hoofd Music Product Marketing bij Apple.

Al sinds 2011 verschijnen geruchten over een update van Logic Pro. Veel van deze geruchten gaan uit van een compleet nieuwe ‘X’-versie, die net zoveel verandering in het programma zal doorvoeren als destijds gebeurde bij de update van Apple’s professionele videosuite Final Cut Pro van versie 7 naar versie X.

Hoe de nieuwe versie van Logic Pro er ook uit komt te zien, voor Ruud Boon kan deze niet snel genoeg komen. Naast de broodnodige bug fixes zou hij graag een aantal functies in de update terugzien die nu al te vinden zijn in concurrerende applicaties als Ableton Live. Hij heeft de volgende wensenlijst voor ons opgesteld:

  • Midi effects kunnen gebruiken als normale effecten (Arpeggiator kan wel maar alleen via de environment, erg omslachtig)
  • Betere stretch, warp en beat detectfuncties voor samples en audiobestanden
  • Betere mogelijkheid tot groeperen van tracks in de arrangement met collapse-mogelijkheden
  • Redesign van de sampler waardoor deze minder omslachtig werkt
  • Intergratie met iTunes match waardoor je altijd en overal kunt luisteren naar de meest-recente versie van je werk
  • Losse step sequencer
  • Verbetering in layout piano roll
  • Mogelijkheid om wat uit te proberen zonder continue gevraagd te worden om een project te bewaren
  • Overname van de Sylenth1 synth waardoor 64bit support gebouwd kan worden

Wat zou jij aan dit verlanglijstje willen toevoegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eddy Cue belooft OMT-er update Logic Pro
Sluiten