EA zet in op Game Center concurrent

15 reacties

Electronic Arts heeft Origin, een game service die lijkt op een combinatie van Apple’s Game Center en de Mac App Store, uitgebracht voor de Mac. Origin was al beschikbaar voor Windows en iOS en kent 40 miljoen EA-gebruikers. Met Origin kun je onder meer games kopen, vrienden uitdagen en scores vergelijken.

Het hele aanbod van EA is beschikbaar in Origin en prijzen zijn vergelijkbaar met de Mac App Store. Ook updates en patches van games download je automatisch via Origin.

Doordat Origin je spelsettings en levels opslaat in de cloud, kun je een spel dat je op de ene plek bent begonnen voortzetten op een andere plek en op een ander apparaat. Het enige dat vereist is, is dat op die machine ook Origin staat geïnstalleerd en dat je inlogt met je Origin-ID. Omdat je door Origin geen dvd’s meer nodig hebt, zullen gamelustige eigenaren van de MacBook Air, de Retina Macbook Pro en de nieuwste iMac blij zijn met deze stap.

Origin is gratis te downloaden. De minimale systeemvereisten zijn een Intel Core 2 Duo processor met OS X 10.6.8 of hoger.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Ik wacht met smart op SimCity en daar hoort (helaas?) ook Origin bij, maargoed. Ik wil het zo graag dat Origin voor Mac een stap in de goede richting is. Daarnaast is het ook concurrentie voor Steam, wat ik wel goed vindt.

 • Profielfoto
  Afroman

  Eigenlijk een concurrent voor Steam…

 • Profielfoto
  johnkeates

  Het is geen concurrent voor Steam. Waarom niet? Om dat:

  – Origin alleen voor EA is
  – EA al z’n software naar Origin brengt en bij andere online verkooppunten stopt
  – Origin vooral leuk voor EA is om mensen te binden aan hun platform

  Steam is meer community-achtig, waarbij meerdere makers hun games te koop kunnen aanbieden, daarnaast is niet alles wat met Steam te maken heeft verplicht via Steam te koop en te spelen, bij Origin wel.

  Wat ze ongeveer hetzelfde hebben (Steam en Origin):

  – Een ‘plek’ om ‘dingen’ (software->games) te kopen
  – Een account waar je identiteit en rechten gekoppeld zijn
  – Een verplichting om je te identificeren voor dat je iets mag/kan doen

  Daarentegen heeft Game Center hier niet zo veel mee te maken, het is geen distributie platform, er is geen ‘bedrijf’ dat Game Center gebruikt om een van de bovenstaande redenen, en als je het niet wil gebruiken, dan hoeft het ook niet. Sure, Game Center heeft accounts waarbij je statistieken kan bijhouden, maar dat is niet de reden van het bestaan van Steam of Origin.

  De Mac Appstore komt er dan nog wel het meest dicht bij in de buurt, om dat het ook een digitaal distributieplatform is. Maar daar is het dan ook wel mee gedaan, de vergelijking.

 • Profielfoto
  Ostinato

  Fijn, ik meld me aan, kan meteen niet inloggen. Enkele reis richting Prullenmand, dat Origin.

 • Profielfoto
  Wolfii82

  Bij mij werkt het prima, dus de software de schuld geven is wel heel makkelijk. Wat meer geduld hebben in het leven denk ik.

 • Profielfoto
  kpintelo

  Origin is iets goedkoper dan de mac appstore en ondersteunt ook iets meer games voor de mac, zoals bvb. spore. Dus het is niet 100% hetzelfde zoals gesuggereerd wordt in het artikel mijns inziens.

 • Profielfoto
  dirkalblas

  bij alle (door mij bekeken) games staat platform ‘pc’
  betekent dan ook windows? of betekent het feit dat het in de mac versie van origin staat al dat het ook voor mac is?
  ik wil namelijk graag simcity pre-orderen maar hier staat: ‘pc’

 • Profielfoto
  kpintelo

  @darkalblas: Kijk gewoon bij minimum requirements: Daar staat dus windows xp/vista. Niets van leopard of zo, dus ja inderdaad pc platform betekent dat het niet draait op mac bij platform moet altijd het woordje mac voorkomen voor dat het draait op mac.

 • Profielfoto
  dirkalblas

  @Kpintelo
  jammer, dat vind ik dan wel echt een dom iets van EA
  Wat heb ik aan dingen in de origin store op mac als ik de producten niet kan gebruiken?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Begrijp ik nou goed dat Origin (volgens het artikel) speciaal voor de Mac is uitgebracht, als tegenhanger van de Mac App Store, maar dat de Apps/games die er in staan niet werken op de Mac?!!

 • Profielfoto
  SanderApple

  Wordt het hiermee ook mogelijk om de populaire first person shooters te spelen op de Mac, zoals battlefield 3 en cod?

 • Profielfoto
  PBP

  Wordt het hiermee ook mogelijk om de populaire first person shooters te spelen op de Mac, zoals battlefield 3 en cod?

  Als EA besluit een mac versie van battlefield te maken wel. CoD hoef je niet te verwachten aangezien die van de concurrent Activision is.

 • Profielfoto
  Appletosh

  je dient eerst op Mac te klikken boven in de site aan de rechter kant om de Mac games te zien. ( zo is dat op hun site in iedergeval );-)

 • Profielfoto
  michelvdb

  Electronic Arts? Hmm, die kopen alleen licenties op om dan enkel te cashen. Development? Dat is bij hen onbekend. Bug fixes? Nooit van gehoord. EA is niet meer dan een aartsluie cashmachine.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik mis een beetje de nieuwswaarde van dit artikel, het lijkt eerder een advertentie. Origin bestaat al een tijdje en de basis is registratie van EA klanten. Om klanten te motiveren er gebruik van te maken worden deze diensten aangeboden.
  Mijn ervaring op de iPad met Origin is niet zo positief. Net als bij Themepark waren de servers niet bepaald betrouwbaar.