Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 8 februari 2013

EA zet in op Game Center concurrent

Electronic Arts heeft Origin, een game service die lijkt op een combinatie van Apple’s Game Center en de Mac App Store, uitgebracht voor de Mac. Origin was al beschikbaar voor Windows en iOS en kent 40 miljoen EA-gebruikers. Met Origin kun je onder meer games kopen, vrienden uitdagen en scores vergelijken.

Het hele aanbod van EA is beschikbaar in Origin en prijzen zijn vergelijkbaar met de Mac App Store. Ook updates en patches van games download je automatisch via Origin.

Doordat Origin je spelsettings en levels opslaat in de cloud, kun je een spel dat je op de ene plek bent begonnen voortzetten op een andere plek en op een ander apparaat. Het enige dat vereist is, is dat op die machine ook Origin staat geïnstalleerd en dat je inlogt met je Origin-ID. Omdat je door Origin geen dvd’s meer nodig hebt, zullen gamelustige eigenaren van de MacBook Air, de Retina Macbook Pro en de nieuwste iMac blij zijn met deze stap.

Origin is gratis te downloaden. De minimale systeemvereisten zijn een Intel Core 2 Duo processor met OS X 10.6.8 of hoger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EA zet in op Game Center concurrent
Sluiten