‘Apple plant televisie-evenement voor ontwikkelaars’

4 reacties

Apple treft op dit moment voorbereidingen voor een evenement rond een nieuw televisie-product. Dat beweert analist Peter Misek van Jefferies. vandaag. Misek, die zich al langer bezig houdt met iTV-voorspellingen baseert zijn uitspraak op ‘channel checks’ (wat dat ook moge zijn).

Volgens de bronnen van de analist zou er in maart een televisie-gerelateerd evenement gepland zijn waarin mogelijk een SDK beschikbaar komt. Daarmee zouden ontwikkelaars aan de slag kunnen om apps te bouwen voor het product. Misek verwacht dat de televisie in september of oktober daadwerkelijk uit zal komen, ruim op tijd voor de feestdagen.

In het afgelopen jaar werd steeds meer in twijfel getrokken of Apple wel uit zal komen met een televisie. In plaats daarvan spraken analisten vaker over een settopbox die de huidige Apple TV zou opvolgen. Misek blijft er echter van overtuigd dat Apple daadwerkelijk met een televisiescherm uit zal komen. Het zal naar zijn verwachting een schermgrootte van 42 tot 55 inch hebben en minimaal 1500 dollar gaan kosten.

Peter Misek is niet de enige die nog gelooft in een Apple-televisie. Vandaag schoten de aandelen van de televisiebouwer Loewe omhoog toen er voor de tweede keer geruchten rondgingen dat Apple van plan was het bedrijf op te kopen. Een beurshandelaar zou beweerd hebben dat Apple vier dollar per aandeel geboden heeft voor het bedrijf. Een woordvoerder van Loewe zei echter nergens van te weten, Apple weigerde commentaar.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Appletosh

  Het klinkt allemaal als kul ik geloof er niks van.

 • Profielfoto
  Psvu2

  Take my money!!

  On: tuurlijk komt er een iTv, alleen de vraag is natuurlijk prijs? Als je nu kijkt naar bv es9000 rond de 2200€ voor een 55″ zou Apple ook rond die prijs gaan zitten? En wordt het bv oled of 4K
  Maar vooral hoe wordt het uitgewerkt vind de smart tv niet iets toevoegen, vaak traag in gebruik en bv nieuws apps ofzo zie ik de meerwaarde niet v in als je al een iPad/iPhone hebt.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Ik ben echt een voorstander voor een iTV.
  Apple heeft de laatste paar maanden weinig winst gemaakt, en sinds 2010 heeft Apple niks meer revolutioneer gemaakt.
  De iTV zou echt verandering maken, zelfs gaat de TV een lieve duit kosten, maar dan heb je zeker wat.